Nederlands English

Boekingsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden

De reissom kan op twee manieren worden voldaan.

1. Bij boeking een aanbetaling van 20% van de totale reissom. Uiterlijk zeven weken voor aanvang van de reis dient het restbedrag op onze rekening te zijn bijgeschreven. Dit in verband met de lange betaaltermijnen richting onze partners in Tanzania. Bij niet tijdig betaling kan de reisovereenkomst worden ontbonden.

2. Aanbetaling van 60% van de totale reissom bij boeking. Het restbedrag betaal je bij aankomst in contanten (US dollars) aan de vertegenwoordiger van Tanzania Safari Tour.

Annuleringsvoorwaarden

1. Tot 7 weken voor de vertrekdatum krijg je het aanbetaalde bedrag terug minus het reeds aanbetaalde bedrag voor de hotels/lodges en de bankkosten.

2. Van 7 tot 4 weken voor aanvang van de reis ben ik genoodzaakt 40% van het boekingsbedrag in rekening te brengen.

3. Van 4 tot 2 weken voor aanvang van de reis ben ik genoodzaakt 70% van het boekingsbedrag in rekening te brengen.

4. Korter dan 2 weken voor aanvang van de reis ben ik genoodzaakt 100% van het boekingsbedrag in rekening te brengen.

Wijzigingen na boeking

Mocht voor of tijdens de reis een bepaald onderdeel niet te realiseren zijn tegen de afgesproken prijs of wegens niet-beschikbaarheid, dan regelen we een alternatieve en minstens gelijkwaardige accommodatie. Dit gebeurt altijd in overleg.

Het kan voorkomen dat de brandstofprijzen of entreegelden na boeking verhoogd worden. We zullen dan genoodzaakt zijn de prijzen aan te passen.

De lokale omstandigheden en de bijzondere bestemmingen brengen soms met zich mee dat er aanpassingen moeten worden aangebracht. Afrika is Afrika en er zijn altijd factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis. Kapotte wegen, slechte weersomstandigheden of materiaalpech zijn hiervan voorbeelden. Dit kan wijzigingen tot gevolg hebben zoals het reisschema, het vervoer, het verblijf of zelfs in het uiterste geval beëindiging van de reis. Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk in stand te laten. Maar overmacht situaties kunnen altijd voorkomen.

Aansprakelijkheid en verzekeringen

Je moet je realiseren dat dit soort avontuurlijke reizen bepaalde risico’s met zich meebrengen. Ondanks dat we onze uiterste best zullen doen onze klanten en hun eigendommen zorgvuldig te behandelen, accepteren en dragen we geen verantwoordelijkheid voor de volgende zaken: * Schade of verlies, op wat voor manier dan ook, van persoonlijke bezittingen van klanten. * Ziekten, infecties, verwondingen of overlijden van klanten als gevolg van onvoorzichtigheid van de klanten zelf. * Schade direct of indirect veroorzaakt als gevolg van vertraging in vertrek of aankomst. Inclusief vertragingen veroorzaakt door missen van trein-, boot-, bus-en/of vliegtuigverbindingen. Oorlog, natuurrampen of andere calamiteiten die kunnen plaatsvinden tijdens je verblijf. We adviseren je om een annulerings- en reisverzekering af te sluiten met werelddekking, inclusief: overlijden, medische uitgaven, verwonding, vertragingen, verlies en/of schade aan bezittingen. Tanzania Safari Tour kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor elk van de hierboven genoemde gebeurtenissen.

Klachten?

Ben je ondanks onze zorgvuldige voorbereiding toch ontevreden over bepaalde zaken, neem dan onmiddellijk contact op met mij zodat ik zo snel mogelijk de problemen kan oplossen.

Tot slot

Tijdens het reizen in andere landen zijn de omstandigheden anders dan thuis. We willen benadrukken dat we niet altijd kunnen voorkomen dat het reizen in Tanzania bepaalde ongemakken met zich kan meebrengen. Niet iedereen realiseert zich dat altijd. De wegen zijn doorgaans slechter dan hier, het eten is niet hetzelfde wat we gewend zijn en de mentaliteit van de mensen is anders. Wees flexibel, accepteer bepaalde verschillen, dan ervaar je vaak dat juist die verschillen en onverwachte gebeurtenissen je reis zo bijzonder maken.