Nederlands English

Op maat gemaakt. Voor elk wat wils.

juli 2012

Na een aangename vlucht met enkele tussenstoppen landen we in Arusha International airport en maken we meteen kennis met 'the african way of life'. Vriendelijke, lachende mensen die 'polé polé' door het leven gaan.

De eerste rit met Dawson naar de zeer mooie Arusha Ilboru lodge toont ons Tanzania in al zijn aspekten : prachtige natuur, chaotisch verkeer, tanzanianen die wonen en leven langs de weg en daar ook proberen handel te drijven.

Arusha NP is een mooie eerste kennismaking met het 'wild life'. We maken een wandeling met een ranger en zijn onder de indruk van de giraffen, zebra's, buffels.. allemaal zo dichtbij!

Ook Lake Manyara is prachtig van natuur. We zien olifanten, nijlpaarden, bavianen, lepelaars.... en genieten met volle teugen.

Serengeti NP 'het land zonder einde' is zelfs zonder 'wild life' een onvergetelijke ervaring. De oneindige vlaktes met groene oases en daartussen de 'kopjes'. Fantastisch! Leeuwen & luipaarden, moeder cheeta met haar jongen, kuddes olifanten, nijlpaarden die pruttelen in de hippo pool, krokodillen op de oever, gieren, valken en secretarisvogels, wild beest, hyena's... we zagen ze allemaal. Prachtig!! De tenten in Ikoma Tented Camp zijn zalig. Ongelooflijk mooi gelegen en heel gezellig.

De Ngorongoro krater is meer dan de moeite waard met de duizenden flamingo's. Het is één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld Dit laat je nooit meer los.En wat een prachtig uitzicht vanuit elke kamer in de Ngorongor Wild life lodge. Alweer een aanrader!!

Onze volgend doel is een stukje (3000m) van de Kilimanjaro te beklimmen. Onze gidsen Rogati en Simon doen het super goed. Aan een gezapig tempo bereiken we allemaal, ook onze babu (grootvader in Swahili) van 84 jaar, ons doel. De Maranga route is echt goed te doen. De colubus-aapjes in de bomen zijn echt leuk om te zien. Nadien hebben we ons Safari-pintje echt wel verdiend.

Het afscheid van Dawson nadert. Spijtig genoeg! Een fantastische gids, terecht fier op zijn prachtig land. Hij leert ons veel facetten van Tanzania kennen. Kent en ziet alle dieren met zijn arendsoog, vertelt honderduit over de politiek als je hem erom vraagt, heeft ons zelf de plaatselijke keuken 'ugali' leren kennen. En af en toe samen zingen in de jeep was echt gezellig. Wij zullen hem nooit vergeten!

Nagenieten doen we in Zanzibar Fumba Beach Lodge. Fantastisch gelegen. Elke prachtige hut heeft zijn eigen stukje strand. Onvergetelijk mooi. Een tip: boek je snorkeltrip met de plaatselijke bevolking en niet in het hotel. Echt de moeite en veel minder geld kwijt!

Kortom dit was een schitterende 14 daagse reis waar we alle 7 enorm van genoten hebben. Op maat gemaakt. Voor elk wat wils.

Dankje Mary & Dawson!

Michel(babu), Griet&Yvan, Rika&Bruno, Lode&Anita