Nederlands English

Bijtende mieren

mei 2012

Afgelopen woensdag 9 mei zijn we door onze chauffeur naar de Marangu Gate van Mount Kilimanjaro gebracht waar we samen met Rogati, onze gids, begonnen aan de wandel/klimtocht naar de Mandara hut dichtbij de Maundi krater. Pff, het was nog een hele klim zeg, maar wel heel gaaf!

Ondanks dat het een tikkeltje koud/mistig/regenachtig weer was (maar ja, wat verwacht je anders in een REGENwoud) was het een erg mooie tocht. Een prachtige jungle; voelde me echt een dagje ‘Jane’ ;). Hoogtepunt was voor mij niet zozeer de krater, maar de aapjes die we onderweg zagen! Twee keer zijn we heel dichtbij geweest – stond ik op één meter van een boom, waar een nieuwsgierig en hongerig aapje heen sprong (op ooghoogte!) om z’n vruchtje op te eten. Gewéldig!

Minder fijn was dat het pad waar we op liepen zwart zag van de mieren. “Pas op!” waarschuwde Rogati nog. Waarop ik zei: “Ik heb dichte schoenen, ze kunnen me niets maken!” Wist ik veel dat die krengen gewoon óver je dichte wandelschoenen, ónder je broekspijp door klimmen, om vervolgens een partijtje te gaan bijten?! Grrrrr…. Haha, maar goed… Nogmaals: het was een mooie tocht! Rogati hield er stevig de pas in en we hebben niet ontzettend veel gezien i.v.m. de mist, – maar we hebben genoten!

Bedankt voor het helpen regelen, en de groetjes van Daniel en mij!

Marloes