Nederlands English

Je safari valt of staat echt met de gids!

december-januari 2011-2012

Eind december 2011 ben ik samen met mijn vriend naar Tanzania gegaan. Eigenlijk was dit een redelijk impulsief besluit. Dat is ook hoe wij graag reizen, bij voorkeur niks van te voren vastleggen en maar afwachten wat voor een mooie dingen je allemaal tegenkomt op reis!

Maar door het lezen van informatie op verschillende reisforums kwam ik erachter dat het toch zinvol is een safari vooraf te boeken. Niet alleen doordat het hoogseizoen was rond de tijd dat wij er waren, maar- veel belangrijker nog- omdat je safari echt valt of staat met de gids! Met een ervaren gids is de kans op het spotten van wildlife nou eenmaal veel groter. En niet alleen wildlife... het is ook geweldig om meer te weten te komen van alle andere dieren die je ziet, zoals de meest prachtig gekleurde vogels.

De reden dat ik uiteindelijk voor Tanzania Safaritour gekozen heb, is met name het feit dat Mary Dawson heeft uitgenodigd naar Nederland te komen, omdat zij het belangrijk vindt dat hij ook kennis heeft van ons land en onze cultuur. Een prachtig initiatief! Niet alleen leverde dit soms grappige en interessante gesprekken op tijdens de safari, maar het zorgde ook voor een fijner contact. Hij is niet “pushy”, laat de keuzes van jou afhangen na goed overleg en is geduldig... belangrijke eigenschappen voor een gids! Verder bleek zijn kennis van wildlife inderdaad erg groot, en hij vond het leuk er meer over te vertellen wanneer wij interesse toonden.

Wij stonden versteld van alle pracht van de National Parks van Tanzania! De safari was boven verwachting mooi, en bovendien erg fijn dat wij hem geheel naar eigen inzicht konden invullen. Zo wilden wij zo “budget” mogelijk reizen, graag vegetarisch eten en werden we bij voorkeur afgezet in de buurt van Mwanza, waar wij onze reis vervolgden naar het Westen. Dawson en de kok Thomas waren fantastische mensen, en het contact met Mary (zowel voor als na de safari) heb ik als zeer prettig ervaren.

Wie weet heb ik in de toekomst nog eens het geluk om zo’n mooie reis te maken... en dan kijk ik ernaar uit deze weer met Dawson en Mary te maken! Asante sana!

Monique en Geert, Leiden