Nederlands English

Bezoek Hadzabe stam indrukwekkend!

Oktober 2013

Wat een fantastische reis hebben we gehad! Alles was perfect georganiseerd van het begin tot het eind en Dawson was een attente en zeer goede gids met wie we ook veel gelachen hebben. De maaltijden waren goed verzorgd en er ontbrak ons aan niets.

 

De natuur was overweldigend, we hebben op onze gamedrives de dieren van heel dichtbij kunnen bewonderen. In het onderzoekscentrum/hostel stond er 's nachts zelfs een giraffe voor ons raam en zat er een keer 's ochtend een aap op tafel met zijn vingers in de suikerpot!

 

Het was erg leuk om een bezoek aan het kindertehuis te mogen brengen en de fietstocht door de bananenplantage in Mto Wa Mbu was prachtig, de lunch in het lokale restaurant heerlijk.

We kwamen ogen (en tijd) tekort om alle indrukken te verwerken. Vooral ook het bezoek aan de Hadzabe stam was indrukwekkend.

De jongens zijn mee op jacht geweest en mochten zelfs een boog en pijlen meenemen naar huis.

 

Aan het eind van de week hebben we het programma iets aangepast in overleg met Dawson. Dan konden de kids nog even zwemmen en relaxen (en wij zelf ook). Een volgende keer, zou ik iets meer rust in bouwen om te kunnen genieten van de prachtige locaties zoals Rhotia Valley Lodge. Het was jammer dat we van deze plek niet wat langer konden genieten.

 

Maar na dit bezoek willen we zeker terug!! Tanzania is een prachtig land, met zijn vriendelijke bevolking "Hakuna Matata" en prachtige natuur.

 

Dawson a special thank you to you. We enjoyed your company!

 

Graag tot een volgende keer!

 

Hartelijke groet, ook namens José en de kinderen,

 

Bianca, Pieter, Pieter jr en Wouter