Nederlands English

Ngorongoro is een belevenis op zich

januari 2013

Met z'n vieren, twee bevriende stellen, hebben we erg genoten van het land met zijn prachtige natuur en zijn vriendelijke, gastvrije mensen. Dawson is erg gastvrij, gezellig en humoristisch. Hij wist altijd de beste plekjes voor ons te regelen om foto's/films te maken.

Het was heel bijzonder om alle dieren in het echt mee te maken. Tarangire was super mooi! Veel dieren gezien en vooral de kuddes olifanten waren indrukwekkend. We waren erg onder de indruk van de Serengeti met zijn weidsheid en rijke dierenschat. Ngorongoro is een belevenis op zich geweest: al die prooi- en roofdieren die door elkaar leven met op de achtergrond de roze gloed van de flamingo's. We hebben zelfs een leeuw op jacht gezien! Een unieke omgeving.

Ook de gidsen, die Dawson had geregeld waren prima. Vooral Peter in Mto Wa Mbu was een erg goede. Ook Ima(nuel), de kok, die met ons meeging naar de Serengeti, was een topper. We hebben een aantal recepten van hem gekregen en gaan deze snel uitproberen. We waren erg onder de indruk van de woon- en leefomstandigheden van de locals en de tribes die we bezocht hebben. Aan het slot van onze vakantie zijn we drie dagen in de Usambara Mountains geweest. Daar voelden wij ons, als blanken, een bijzonderheid. De fietstocht, het bezoek aan een plaatselijke markt zijn belevenissen, die ons lang zullen bijblijven. We hebben een prachtige, onvergetelijke reis gehad. Hakuna matata! Daarom zeggen we graag: Mary en Dawson: assante sana!

Harry en Margreet, Marcel en Ilse