Nederlands English

Tarangire overtrof onze verwachtingen

mei 2015

Onze reis was prachtig! We hebben heel erg genoten. En inderdaad, we hebben de big 5 gespot! Ook de great migration gezien (wat een beesten om ons heen!) en het weer viel heel erg mee. De natuur was heel mooi, fijn ook dat Dawson uitleg gaf over de dingen die we zagen en waar we naartoe reden. De start van de safari met Tarangire was heel fijn. Ik had me hier niet veel van voorgesteld, maar de enorme kuddes olifanten waren heel gaaf om te zien! Zelfs hier hebben we al leeuwen gespot, dus dit park overtrof onze verwachtingen volledig! Ik vond de Serengetti het meest indrukwekkend. Heel mooi om al die leeuwen in de bomen te zien slapen en dan ietwat klunzig af te zien dalen als de avond viel. Ook de aapjes langs de weg vond ik steeds heel leuk en het luipaard dat we in een boom spotten en de 4 cheetas die 's morgens ons pad kruisten maakten deze ervaring natuurlijk compleet! De natuur van de Ngorongoro vonden we trouwens ook heel mooi. Lake Manyara was eigenlijk een beetje overbodig, maar ik ben heel blij dat je geregeld hebt dat we die dag ook naar de Maasai konden gaan. Dawson had een niet-touristisch dorpje met Maasai uitgezocht en deze ervaring was echt uniek. We bezochten een midwife ze legde veel uit over de takjes die ze als medicijnen gebruikte. Voor mij als medisch student natuurlijk bizar om te zien dat mensen hierin geloven, maar heel goed om ook deze kant van de wereld zo te zien. Helaas was de witchdocter niet aanwezig, maar we hebben ons goed vermaakt met de spelende kindjes. Die raakten mijn haren en huid aan alsof ze nog nooit een blanke hadden gezien. Spiegels kenden ze volgens mij ook niet dus ze vonden het erg leuk als we hun de foto's toonden die we net van hun gemaakt hadden.
De accomodaties die je voor ons had uitgezocht waren echt stuk voor stuk fantastisch! De verzorging bij Ilboru was heel fijn, het personeel van Haven Nature Tented Camp was zeer vriendelijk en de tent leek wel een balzaal, het hostel in de Serengetti had natuurlijk een hele unieke lokatie en met de kok Thomas erbij was alles tiptop! En dan Zanzibar.... genieten! We kregen nog een upgrade naar een superior suite en je schreef dat het een vrij standaard verblijf was, maar eerlijk gezegd had ik nog nooit zoveel luxe ervaren! Een hangmat voor de deur, geen mens om je heen, een geweldig uitzicht over de prachtig blauwe zee en heerlijke verse drankjes om af te koelen, we hebben op en top genoten! Een enkel buitje op Zanzibar mocht de pret niet drukken, we hebben gelukkig genoeg zon gezien!
Kortom, het was heerlijk! Dus ontzettend bedankt voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt! We hebben een heerlijke reis gehad! Dankjewel!
Jessica en Nick