Nederlands English

Hotsprings één van de hoogtepunten

Juli 2015

Hierbij onze ervaringen. De reis was onvergetelijk. We hebben prachtige ervaringen opgedaan.

De rit met de daladala was geweldig. We zaten met z'n 25-en in een busje. Ongelooflijk hoeveel mensen er in zo'n busje kunnen. De jongens en Michel keken hun ogen uit. De excursie naar de hotsprings was 1 van de hoogtepunten. Een stukje paradijs op aarde. We hadden nog wel langer op deze plek willen verblijven. Het zwemmen in deze bron was een bijzondere ervaring. Tijdens de ontmoetingsdagen zijn we een dagje naar Lake Chala geweest. Een echte aanrader. We maakten een prachtige wandeling naar het meer. In het meer kon je heerlijk zwemmen en kanoën.

De beklimming Mount Meru was een ander hoogtepunt. Rogati en zijn team hadden het weer geweldig voor elkaar. Het enige minpuntje was dat de ranger meerdere groepen tegelijk meenam. Het looptempo lag hierdoor erg ver uit elkaar. Gelukkig trok Rogati zijn eigen plan. We hebben een prachtige beklimming gehad.

Na een goede nachtrust gingen we op safari met Dennis en Mike. Dennis, onze chauffeur, heeft ons veel mooie dingen laten zien. Dennis had er een neusje voor om de zeldzame dieren te vinden. De neushoorn in de Ngorongoro, De cheetah en het luipaard in de Serengeti. Een groep leeuwen die een elandantilope als ontbijt aan het verorberen waren. We hebben prachtige foto's kunnen maken. Kamperen bij de Ngorongoro was frisjes maar het uitzicht was geweldig. Gelukkig hadden we warme slaapzakken. Bij Lake Natron hebben we de flamingo's opgezocht. We gingen met een Masai op zoek naar de flamingo's. Het was net een wadlooptocht. We zaten onder de modder maar het was een fantastische ervaring. Het was erg leuk om zo dicht bij de flamingo's te komen. De wandeling naar de watervallen bij Lake Natron was spannend. Af en toe liep je tot je middel in het water, maar het was heel warm dus nat worden was geen probleem. De beloning was prachtig. We konden heerlijk zwemmen bij de waterval. Dennis had het goed geregeld dat we eerder konden vertrekken zodat wij een “privézwembad” hadden. Op de terugweg kwamen we verschillende groepen tegen die op weg waren naar de waterval. De weg naar Lake Natron was prachtig. Wat een mooie natuur. Toen we weer met de jeep uit Lake Natron vertrokken hadden we een heel slechte weg door het regenseizoen. De weg was echt vol met kuilen en op sommige plekken was de weg gewoon weggespoeld zodat Dennis steeds opzoek moest naar een plek waar de jeep nog langs kon. Dennis is een superchauffeur en heeft ons er veilig doorgeloodst. Dat de jeep niet overal langs kon, maakte de reis extra avontuurlijk.

Mike kookte heerlijk voor ons. Hij heeft mij geleerd hoe ik komkommersoep moet maken ook dat was door Rogati nog geregeld. Ik ga het zeker uitproberen. Alleen de lunchbox mag iets meer variatie bevatten. De eerste lunchbox bestond uit kip maar toen hadden we er ook een lekker eitje bij. Het eten is prima alleen wat meer variatie zou leuk zijn. In Nederland zijn we toch wel erg verwend.

Het bezoek aan de Hadzabestam was leuk maar we hadden verwacht dat we echt zouden gaan jagen. Vooral de jongens keken hier naar uit maar het bleef bij wat oefenen op een houtblok.
Het fietsen was niet naar Lake Manyara. We gingen eerst een stukje wandelen naar de houtsnijfabriek en vervolgens hebben we wat rondgefietst door de bananenplantages. We hadden graag langer willen fietsen. Het koken was erg leuk.
Het bezoek aan de Masai vond ik erg leuk en interessant. Precies zoals ik het graag gewild had, niet al te toeristisch. Alleen voor onze jongens is het leuker met zang en dans omdat je dan wat te kijken hebt. Dat is natuurlijk wel een stuk toeristischer.
Nu werd er vrij veel verteld wat ze niet helemaal goed konden volgen. Maar ze hebben nu wel echt kennisgemaakt met de Masai.

Wij hebben een fantastische reis gehad. Wij kijken met heel veel plezier terug op deze reis. Wij willen jou bedanken voor de mooie reis die je voor ons hebt samengesteld en de mensen in Tanzania voor de goede zorgen en de perfecte uitvoering van de reis.

Hilda en Michel
Emiel, Thomas en Hugo

(Door veranderde regelgeving mochten de toeristen tijdelijk niet jagen. De regel is voor deze situaties weer teruggedraaid) Mary.