Nederlands English

Tanzania heeft ons hart veroverd

Sept. 2015

Tanzania met zijn hoge bergen, uitgestrekte meren en oneindige savannes, met zijn tropisch regenwoud en kurkdroge woestijnsteppes, met zijn drukke steden, maar afgelegen dorpen, met zijn rijke cultuur, maar grotendeels arme mensen, dit Tanzania heeft ons hart veroverd. 
Tanzania heeft ons heel hartelijk ontvangen, met dank aan Mary, Dawson, Dennis en Rogati. Mary en Dawson staken voor ons de reis in elkaar, op maat van onze wensen en ons budget en zorgden voor de coördinatie ter plaatse. Ze organiseerden voor de beklimming van de Mount Méru en een safari en legden ons te slapen zowel in berghutten, in tented camps, in comfortabele en soms luxueuze lodges. 
Eerste deel van de reis was de beklimming van de Mount Meru. Onderweg zagen we van dichtbij zebra’s, apen, giraffen, wrattenzwijn en buffels. We wandelden door het regenwoud, langs kabbelende beekjes en klommen op rotsen, om uiteindelijk met zijn allen op dag 3 te top te halen en te genieten van een prachtige zonsopgang met zicht op de Kilimanjaro. Dit hadden we niet gekund zonder het onvermoeid enthousiasme van Rogati, de hulp van de dragers en het heerlijk eten van de kok. Iedereen had zijn tip meer dan verdiend, al waren we oorspronkelijk wel wat verrast door het aantal mensen dat ons bij deze tocht begeleidde.
Dennis was onze gids en chauffeur vol verrassingen tijdens de safari. We zagen gapende nijlpaarden, jagende luipaarden, oren-flapperende olifanten, starende neushoorns en luie leeuwen. Maar naast de big five leerde Dennis ons nog veel meer over al die andere dieren, vogels en ook over de mensen die we onderweg tegenkwamen en over Tanzania in het algemeen. Hij regelde een bezoek aan de bush men, de datoga stam en een plantage, hoewel dit niet in het programma voorzien was. Dennis, je zorgde voor een onvergetelijke safari!

Jo Maertens
foto van Jo Maertens.