Nederlands English

Leuke afwisseling in overnachtingen

Aug 2017

Aug 2017

Wat een mooie safari was dat zeg. 6 dagen, 3 parken (Manyara NP, Serengeti en Ngorongoro) en een fietstocht in het dorpje Mto wa MBu.

De voorbereiding voor deze safari was al ver van tevoren begonnen en telkens waren de contacten met Mary prima. Antwoord op al onze vragen, meedenkend voor vluchten, voorstellen voor verbeteringen in hotels, accuraat en snel.

Mary had voor een leuke afwisseling in overnachtingen gezorgd, van een eenvoudige tent tot een luxe hotel. Het mooiste was wel de twee nachten in de Serengeti in het hostel. De hele auto volgestouwd met kookgerei en voedsel. Voor deze twee dagen hadden we zelfs kok Mike mee. Wat was zijn eten lekker, traditioneel Tanzaniaans/Afrikaans.

Mede door de gedrevenheid en het arendsoog van de gids/chauffeur Ben hebben we de Big Five gezien. Natuurlijk ook nog vele andere dieren.

Bij sommige spots was het een drukte van belang, want ja iedereen wil die cheeta of groep leeuwen zien. Steeds probeerde Ben in een betere positie te komen zodat we mooiere foto’s konden maken.

Door het goede Engels van Ben hebben we leuke gesprekken gehad over Tanzania en het leven hier.

Dawson heeft ons tijdens ons verblijf in een van de hotels ook nog bezocht om te checken of alles nog naar wens was.

Kortom een reis die we voorlopig niet zullen vergeten mede door de goede organisatie en zorgen van Tanzania Safaritour en in het bijzonder Mary.

Jeroen en Gerda.