Nederlands English

Reviews

Hieronder vindt u reisverhalen van eerdere gasten.

 • Absolute aanrader

  Maart 2018

  Wat een fantastische reis! Zoveel mooie en onvergetelijke ervaringen opgedaan! 😊 Bedankt aan Dawson om ons zoveel mooie plekken te laten zien en ons te gidsen, aan Maic voor het geweldige eten en aan Rogati om mij tot boven aan Mt. Meru te loodsen👌Super organisatie, een absolute aanrader!

  Wout en overige 5 reisgenoten.

 • Duizenden gnoes en zebra's

  Dec. 2017

  Na best wat zoekwerk op internet hebben we uiteindelijk besloten om met Tanzania Safari Tour de 4 daagse safari te maken en dat was echt een geweldige ervaring De telefonische contacten met Mary verliepen zeer prettig en de aanrader om 2 dagen in het hostel in de Serengeti te verblijven was echt perfect. Het is zo heerlijk om daar rond te rijden en al die dieren op de eindeloze vlakten te zien. Duizenden gnoes en zebra's die aan de grote trek begonnen, olifanten, giraffen, nijlpaarden, hyena's, gazellen, teveel op te noemen. Het was in één woord, adembenemend mooi. Onze gids en chauffeur Arthur wist er ook zoveel over te vertellen, een feest om naar te luisteren en bij terugkomst had Mike, de kok een heerlijke 3 gangen maaltijd bereid. We kijken absoluut terug op een fantastische en onvergetelijke reis waar we nog steeds van nagenieten en kunnen een ieder die een safari wil gaan maken Tanzania Safari Tour van harte aanbevelen. Mary, Dawson, Arthur en Mike ontzettend bedankt !!

  Hartelijke groeten, Wilma en Thea.

 • Wereldse ervaring

  December 2017

  Wereldse Ervaring. Teveel beleving om op te noemen en mooi om mee te maken dat een "safari" niet alleen maar dieren kijken is, maar een volledige culturele Tanzaniaanse "reis"-belevenis met de stammen, de mensen, hobbelige wegen, smakelijke en vers bereide eten, de bijzondere en verscheidenheid van accomodaties (van glamping tot luxe lodge), lopend of op de fiets door de dorpen en natuurlijk de complete "wild life" ervaring van de uitgestrekte natuur en ontelbare exotische dieren en beesten in hun verscheidende en stuk voor stuk weergaloze habitats. Bijzonder genoten van de ontmoeting en de jacht met de Hadzabe jagers, de dierenkennis van de perfect Engels sprekende guide en driver Arthur en natuurlijk de kookkunsten van onze chef kok en de ondersteuning op de achtergrond van Dawson. 100% aanrader, Mary ontzettend bedankt, dit hadden we niet willen missen.

  Niels & Heleen

 • Stuk voor stuk prachtige parken

  Okt 2017

  Nadat we contact hebben gehad met Mary, hebben wij besloten om een safari te boeken van 4 dagen. Mary was erg behulpzaam en dacht met ons mee, zodat we tot een pakket kwamen wat bij ons budget en onze wensen aansloot. Dawson heeft met ons drie dagen door Lake Manyara, Ngorongoro en Tarangire gereden. Stuk voor stuk prachtige parken en Dawson wist ons de beste spots te laten zien waardoor we niks van de actie hebben gemist. Alles was perfect geregeld, zodat we ons nergens druk om hoefden te maken. Mary en Dawson heel erg bedankt voor de mooie reis! 

  Annemijn en Menno.

 • Euforie was groot bij Uhuru Peak!

  sept 2017

  Wat was het bikkelen op de Kilimanjaro, maar de euforie was groot bij het bereiken van Uhuru peak.
  Ook de safari was zeker een succes!
  We hebben aan Ben een goede gids gehad die iedere keer op tijd aanwezig was om ons op te halen en weg te brengen. Daarnaast had Ben oog voor detail; zag snel de dieren en zelfs een python in een boom..., tot twee keer toe een luipaard...super om alle dieren te zien in hun natuurlijke habitat.. Alle dieren gezien, alleen de neushoorn heeft zich voor ons schuil gehouden.
  De accomodaties waren meer dan prima! We hebben genoten.
  Ook de ballonsafari was prachtig om mee te maken...iets te Amerikaans naar onze smaak en iets te grootschalig (er waren ook veel Amerikanen)...4 ballonnen van 12 tot 16 personen per ballon maar alles was perfect geregeld.
  We hebben GENOTEN! 
  Wat ons betreft zouden we wel bij Tarangire graag een Lodge gehad hebben met een zwembad ... wellicht dat we dan de laatste dag heerlijk een dagje zon genomen hadden aan het zwembad. Nu zijn we met Ben naar een Masai dorp geweest met een Medicijnman en bij de Masai vrouwen ,.. dit was ook leerzaam en gelukkig niet te toeristisch en een perfecte invulling op de laatste dag waarbij wij 's avonds pas weer naar huis toevlogen.
  Nog een advies van ons aan nieuwe vakantiegangers...na beklimming van de Kilimanjaro een dag rust nemen..en dan pas een dag later op safari gaan..
  Dank je Mary voor de geweldige invulling van een overweldigende vakantie, een onvergetelijke gebeurtenis.

  Carina & Richard.

 • Geweldige en zeer bekwame gids

  sept 2017

  Beste Mary,
  Wat hebben wij de afgelopen week genoten, niet alleen van de wilde dieren, de prachtige parken, maar ook zeker van onze geweldige driver en gids Stewart.
  We hebben heeeeeeel veeeeeeel gezien. Zowel in de groene wat nattere gebieden zoals Arusha NP en Lake Manyara als ook in de droge Tarangire terreinen. In dit laatste park de vele dieren die zich dag in en dag uit naar het restje water begaven om daar hun dorst te lesten. Dit was één van mijn wensen om in de droge periode dit park te bezoeken. Deze wens is meer dan gehoopt uitgekomen
  Waar we ook kwamen, logeerden of te eten kregen het was prima geregeld en verzorgd.
  Mary bedankt dat jij dit voor ons hebt willen doen.
  Tot slot gaat onze dank zeer zeker uit naar onze geweldige, rustige en zeer bekwame chauffer/gids. Niets was Stewart teveel en nam overal alle tijd voor. Zijn kennis van het wild, de vlinders, de bomen en alles wat we gezien hebben is onvoorstelbaar.
  Bedankt. 
  Lida en Gerard

 • Leuke afwisseling in overnachtingen

  Aug 2017

  Aug 2017

  Wat een mooie safari was dat zeg. 6 dagen, 3 parken (Manyara NP, Serengeti en Ngorongoro) en een fietstocht in het dorpje Mto wa MBu.

  De voorbereiding voor deze safari was al ver van tevoren begonnen en telkens waren de contacten met Mary prima. Antwoord op al onze vragen, meedenkend voor vluchten, voorstellen voor verbeteringen in hotels, accuraat en snel.

  Mary had voor een leuke afwisseling in overnachtingen gezorgd, van een eenvoudige tent tot een luxe hotel. Het mooiste was wel de twee nachten in de Serengeti in het hostel. De hele auto volgestouwd met kookgerei en voedsel. Voor deze twee dagen hadden we zelfs kok Mike mee. Wat was zijn eten lekker, traditioneel Tanzaniaans/Afrikaans.

  Mede door de gedrevenheid en het arendsoog van de gids/chauffeur Ben hebben we de Big Five gezien. Natuurlijk ook nog vele andere dieren.

  Bij sommige spots was het een drukte van belang, want ja iedereen wil die cheeta of groep leeuwen zien. Steeds probeerde Ben in een betere positie te komen zodat we mooiere foto’s konden maken.

  Door het goede Engels van Ben hebben we leuke gesprekken gehad over Tanzania en het leven hier.

  Dawson heeft ons tijdens ons verblijf in een van de hotels ook nog bezocht om te checken of alles nog naar wens was.

  Kortom een reis die we voorlopig niet zullen vergeten mede door de goede organisatie en zorgen van Tanzania Safaritour en in het bijzonder Mary.

  Jeroen en Gerda.

 • Onvergetelijke indrukken

  Aug 2017

  De safari was een groot succes! We zijn heel blij dat we Dawson hebben gehad als gids. De kennis en betrokkenheid van Dawson maakte dat we ons overal op ons gemak voelden en met volle teugen alles op ons af konden laten komen. De keuze voor de verschillende accommodaties was precies wat bij ons past, een mooie mix van luxe en functioneel. Kaliwa was helemaal te gek, het bauhaus concept, en dan dat terras met uitzicht! Ook het Whistling Thorn Camp was een schot in de roos.
  Mary, het het niet beter gekund, het waren onvergetelijke indrukken.
  We zullen onze uitstekende ervaringen met Tanzania Safaritour zeker delen en jullie aanbevelen als een must.
  Veel dank voor alles, ook namens Lies, Simon en Caspar,
  Paul 

 • Genoten van alle dieren

  Juni 2017

  Hoi Mary,
  We wilden nog even laten weten dat we het erg leuk hebben gehad en hebben genoten van alle dieren. Het was allemaal prima geregeld!

  Jellina en Luciano.

 • Een zeer geslaagde reis

  Juni 2017

  Een bezoek aan Tanzania stond al een tijdje op mijn wensenlijst. Dit jaar was het dan zover. Zoals zovelen startte ik mijn zoektocht naar een goede reisorganisatie op internet. Van de contacten met grotere commerciele organisaties werd ik niet heel enthousiast. Hoe anders was dat bij mijn contact met Tanzania Safari Tour. Mary reageerde snel en enthousiast. Ze luisterde goed naar mijn wensen en vragen en heeft daar prima op ingespeeld. Heel fijn dat ze uit eigen ervaring advies kon geven. Begin juni was het dan zover. Ik heb genoten van een 10 daagse reis en daarbij een bezoek gebracht aan Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro Conversation Area en Tarangire NP. Op allevier de plaatsen heb ik de natuur en het wildlife van Tanzania van heel dichtbij mogen meemaken. De bekende big five in levende lijven gezien maar ook nog zoveel meer ander fantastisch natuurschoon. Iedere plaats weer uniek op zijn eigen manier. Overal begeleid door Dawson, een zeer ervaren en prettige gids. De accommodaties waren een mooie afwisseling van verblijf in een tentenkamp midden in de natuur tot aan luxe lodges voorzien van alle gemakken. Op de plaaten waar geen eetvoorziening inbegrepen was, heeft de meegereisde kok zeer goed werk geleverd. Boven verwachting zelfs. De bezoeken aan de parken heb ik afgewisseld met een fiets- en wandeltocht door een Afrikaans dorp. Een mooie manier om wat meer te zien van het echte Afrikaanse leven. Ik kan terugkijken op een zeer geslaagde reis! Heel veel dank daarvoor aan Mary & Dawson!
  Esther.

 • Stammen moet je niet missen

  Maart 2017

  Na wat wikken en wegen toch besloten om naar Tanzania te gaan en zo kwam ik op de site van Mary terecht die een uitgebreide tour op maat maakte met op verzoek redelijk wat wandelingen door de natuur.
  Na een vrij lange maar prima vlucht kwamen we aan op Killimanjaro airport. De warmte kwam je al tegemoet. Op de luchthaven ging het er iets anders aan toe dan op Schiphol, maar dat is ook mooi om te ervaren.We werden opgewacht door Dawson. Snel en efficient werden onze koffers in de auto geladen. Daarna werden we naar Honey Badger gebracht even buiten Moshi. Heerlijk om buiten te zitten in een van de leuke zithoekjes. De volgende dag de Moshi tour gedaan die bestaat uit een wandeling door Moshi waar het gezellig druk was en daarna via de rijstvelden het bos in met de bananenbomen en Colobusapen. De dag erna naar de Materuni waterval gewandeld. Zeker de moeite waard!
  Dan de wildparken, vier parken hebben wij bezocht. Uiteraard de Serengeti, de grootste en bekendste waar we 4 ledenvan de Big five hebben gezien, maar nog heel veel andere dieren zoals o.a. veel olifanten en giraffes. Deze dieren vind ik het meest interessant. De natuur is er schitterend en fris groen in maart. Veel acaciabomen (paraplubomen) gezien en een enkele sausage tree. In Manyara is de natuur weelderig en Tarangire NP is weer heel anders; het is wat meer heuvelachtig zodat je van boven in de vallei kunt kijken. Hier heb je Baobab bomen waar de stam heel dik is en een omtrek van wel enkele meters heeft. Ook hier weer heel veel olifanten gezien waarvan een groep zich heerlijk in het water aan het wassen was.  In de Ngorongorokrater zijn de dieren vrij makkelijk te vinden. Het was wel jammer dat we de neushoorn alleen in de verte hebben zien.
  Ook zijn we bij Lake Natron geweest. De natuur hier is totaal anders en heel bijzonder. Het is er wat steenachtig, geen groen want het is bij een krater die een aantal jaren geleden tot uitbarsting is gekomen. Lava en zout is er te vinden wat nogal desolaat aan doet. Maasai proberen stukken zout te verkopen om wat te verdienen. Enige tijd geleden zijn hier footprints ontdekt van vroegere voorouders, welke zijn te bewonderen. Ook hier een wandeling gemaakt en geprobeerd zo dicht mogelijk bij de flamingo's te komen. 
  De wandeling in Endallah o.a door de bananenplantage was een ervaring op zich. Na een stuk naar beneden te zijn gelopen kwamen we een hutje tegen, verscholen tussen de bomen. Zonder de gids zouden wij dat niet hebben kunnen vinden. Daarna over rotsblokken klauteren om bij de hyenacave te komen, dit was pittig maar ook weer apart. Het uitzicht over Lake Manyara vanaf het viewpoint is rustgevend.
  Ook hebben we twee verschillende stammen bezocht wat je niet moet missen. De Hadzabe stam het eerst bezocht, ondanks dat zij erg primitief leven zie je hoe ze zich met allerlei materiaal uit de natuur kunnen redden. Hoe ze bv een vuurtje maken met een stok die je met je handen moet draaien, wat ons niet lukt. Pijl en boog zetten ze in elkaar en zijn heel behendig in het schieten. De Datoga stam heeft het wat beter, opvallend zijn de grote gaten in de oren en de sieraden die ze dragen. De gids wist erg veel te vertellen over beide stammen.
  We hebben in verschillende soorten accomodatie's geslapen, van eenvoudig tot wat luxer. O.a in een grote tent waar het personeel op verzoek aan de achterkant warm water in een soort ton giet als je je wilt douchen.
  Ook complimenten aan kok Mackie die op diverse locaties heerlijke maaltijden bereidde op maar 1 gasbrander. Het was fijn om te zien dat de onaangebroken restanten van de lunchboxes onderweg werden uitgedeeld aan  kinderen. 
  Het was kortom een indrukwekkende en bijzondere vakantie!
  Mary, Dawson en Mackie: bedankt voor deze onvergetelijke vakantie!
  Annette en medereizigers.

 • De Serengeti was helemaal bijzonder

  Jan 2017

  Na onze stages in Tanzania en Malawi wilden we natuurlijk graag op safari! Na een tijdje zoeken kwamen we bij Tanzania Safaritour uit. Het contact met Mary verliep meteen heel soepel en we kregen snel een eerste reisvoorstel, wat daarna nog geheel aan onze wensen aangepast kon worden. Onze safari bestond uit één dag Tarangire, twee dagen Serengeti, één dag Ngorongoro en als laatste een dagje Lake Manyara.
  We vonden het ook een prettig idee dat we met een (deels) Nederlandse organisatie op reis gingen. We kregen telefoonnummers van Mary en Dawson zodat we ook vanuit Tanzania via whatsapp contact konden opnemen. Dit was des te fijn toen twee van ons problemen hadden met een binnenlandse vlucht en uiteindelijk met de bus naar Moshi (bij Kilimanjaro) moesten. Mary raadde ons een hostel aan en heeft voor ons geregeld dat Deus, onze gids, ons ophaalde bij het busstation en ons naar het hostel bracht. Deus was zelfs van te voren nog bij het hostel langs geweest om te checken of onze reservering wel goed was doorgekomen! Ontzettend fijn om na een busreis van 15 uur zo opgevangen te worden!
  De volgende ochtend vertrokken we vroeg om onze vriendin van het vliegveld op te halen, waarna de safari kon beginnen. Onderweg pikten we ook Limo op, onze kok voor een paar dagen. Op de dagen dat we geen kok hadden, kregen we lunchpakketjes mee die goed gevuld waren.
  De eerste dag was meteen erg geslaagd. Tarangire is een redelijk ‘klein’ park en na een paar minuten rijden kwamen we al de eerste groep olifanten tegen. Aan het eind van de dag hadden we al van alles gezien: giraffes, zebra’s, olifanten, impala’s en nog veel meer! De eerst nacht sliepen we in Eileen’s Trees Inn, een erg mooie lodge met een zwembad, leuk terras, winkeltje en een restaurant waar het ontbijt en diner in buffetvorm werden geserveerd. Onze kamer was erg mooi en van alle gemakken voorzien.
  De volgende dag gingen we op tijd naar de Serengeti. Dit was een lange rit van ongeveer vier uur, maar wat een prachtige natuur onderweg. We reden over de rand van de Ngorongoro krater, kwamen langs Masai dorpen en zijn meerdere keren gestopt om de zebra’s en giraffes te bewonderen. Rond lunchtijd kwamen we aan in de Serengeti, waar we na de lunch nog een gamedrive hebben gedaan. Prachtige uitgestrekte vlaktes met veel zebra’s en gnoes. Ook hebben we hier de eerste leeuwen gezien, die lekker lagen te slapen op de kopjes. Bijzonder hoe dicht je bij deze dieren kunt komen! Het volgende verblijf was een hostel midden in de Serengeti. We wisten van te voren dat het vrij basic was, zo is er maar een paar uur per dag stroom, maar we hadden een schone driepersoonskamer met een badkamer. Helaas deed onze douche het niet goed, maar verder beviel het prima. We hebben hier twee nachten geslapen, en Limo heeft heerlijk voor ons gekookt! Zowel ontbijt, lunch als diner waren goed.
  De tweede dag in de Serengeti was helemaal bijzonder. We hebben nog meer leeuwen gezien, maar ook nijlpaarden, een cheeta familie met welpjes, een luipaard, een grote groep olifanten die vlak voor ons de weg overstak en de zeldzame caracal die zelfs Deus in 13 jaar tijd nog nooit had gezien!
  De vierde dag gingen we naar de Ngorongoro krater, waar we een neushoorn hebben gezien. Ook hebben we hier voor het eerst buffels gezien en waren er veel baby zebra’s en zelfs een baby gnoe. Deze nacht sliepen we weer in Eileen’s Trees Inn, waar we weer werden ontvangen met een drankje en een warm nat doekje om al het stof mee van je gezicht af te vegen.
  De laatste dag stond Lake Manyara op het programma. Helaas waren de meeste flamingo’s tijdens dit seizoen naar een ander park getrokken en zijn er tijdens het regenseizoen geen boomklimmende leeuwen, waar het park bekend om staat. Desalniettemin is Lake Manyara erg mooi en hebben we weer veel verschillende dieren gezien. Na de lunch vertrokken we weer richting Moshi, waar we de laatste nacht weer in het Rafiki Backpackers hostel doorbrachten. De volgende ochtend werden we door Dawson opgehaald en weer naar het vliegveld gebracht.

   

  Kortom, we hebben genoten van de safari! De verschillende parken hebben allen een heel verschillende natuur en we hebben meer dieren gezien dan we ooit hadden gedacht. Deus is een erg fijne gids en Limo een goede kok! Allebei zijn ze ontzettend enthousiast, zelfs na zoveel jaar. Alles was goed geregeld en je hoeft zelf helemaal nergens aan te denken. We raden dan ook zeker aan om een safari bij Mary en Dawson te boeken!

  Liefs,

  Mieke, Imara en Heleen 

 • Het "echte" Tanzania

  Januari 2017

  Omdat mijn vriendin in Tanzania stage liep hadden wij het perfecte excuus om hier drie weken te overwinteren. In overleg met Mary is hiervoor een divers programma opgesteld, waarbij de toeristische trekpleisters als de Serengeti en Ngorongoro werden afgewisseld met het 'echte' Tanzania. In Tanzania zijn wij uitstekend begeleid door Dawson, onze gids en chauffeur. Hij spreekt goed Engels, is betrouwbaar en denkt mee over de invulling van het programma. Tijdens de safari's hield hij zijn ogen goed open, waardoor wij niet alleen de Big Five maar ook vele andere mooie dieren hebben gezien. Mike is een prima kok die met één gaspitje wonderen kan verrichtten. Het maakte niet uit of er om half 6 of om 9 uur gingen ontbijten, het ontbijt stond er en was goed voor elkaar. Dit geld ook voor de lunchboxes en het avondeten. Het programma was weliswaar vol, maar goed geregeld. De externe gidsen waren enthousiast, spraken goed Engels en met name John heeft ons een aantal mooie dingen laten zien. De beklimming van Lengai, een berg in de buurt van Lake Natran, bleek echter te hoog gegrepen voor ons als onervaren klimmers. De laatste week hebben mijn vriendin en ik zelfstandig door Tanzania getrokken, waarbij Dawson ons heeft geholpen met het regelen van enkele zaken zoals vervoer en accommodatie. Voor deze extra service zijn wij dan ook erg dankbaar. Kortom, ik kan Tanzania Safari Tour van harte aanbevelen aan iedereen die Tanzania met eigen ogen wil zien! 

  Lourens Wiebe.

 • Dec/Jan 2017

  Beklimming Oldoinyo Lengai bijzonder

  Aanleiding om naar Tanzania te gaan was het feit dat onze dochter daar stage liep. Op internet jullie site gevonden! Het mail contact verliep zeer plezierig en geen wijziging was teveel. Uiteindelijk een mooi programma voor twee weken kunnen samenstellen. Diverse wildparken, dorpen, stammen. En de beklimming van de Oldoinyo Lengai! Erg steil en zwaar, maar wel bijzonder om te doen. Dawson is een sympathieke gids en Mike een prima kok. Wat hij allemaal kan klaarmaken op één gaspit! We zullen het vele verse fruit missen! We hebben met ons zessen een geweldige en afwisselende reis gehad. We kunnen Tanzania Safari Tour warm aanbevelen!

  Edward, Lusien en kinderen

 • Meer gezien dan verwacht

  Januari 2017

  Hoi Mary,

  Vandaag was alweer onze laatste dag safari. We hebben het echt fantastisch gehad!
  We hebben zo genoten! Meer gezien dan we ooit hadden kunnen denken. En alles was top geregeld!

  We zitten nu uitgeput in de auto terug naar Moshi.

  Mieke.

 • Top locatie in tentenkamp

  Dec 2016

  Beste Mary,

  We zijn gisteren thuis gekomen en we hebben een fantastische reis gehad. De safari van drie dagen die via jou was geregeld was echt fantastisch! Hele aardige chauffeur en een top locatie in het tentenkamp! Thanks en we zullen zeker jou aanbevelen mochten mensen die ik ken interesse hebben!
  Hartelijke groet,
  Peter

 • Leuke off the roads ervaring

  Juli 2016

  Hallo Mary,

  Wij hebben een heerlijke vakantie gehad.

  De safari is goed verlopen.

  We werden opgepikt zoals afgesproken en na afloop ook weer netjes afgezet op het vliegveld.

  De gids sprak goed Engels en heeft ons van alles en nog wat verteld.

  Hij was alleen niet op de hoogte gesteld dat we met z'n tweeën ipv vieren zouden gaan.

  Ik geloof dat ze ook voedsel hebben ingeslagen voor vier personen.

  Hij heeft even met de organisatie gebeld en daarna was het in orde.

  De kok heeft het ook prima gedaan. We hebben lekker gegeten, top.

  Wat de accomodaties betreft; alles was netjes en schoon.

  Whistling Tent Camp was leuk, het huis in de Serengeti was goed en Eileen's Tree was prachtig.

  'House of John' viel een beetje tegen. De douche was koud, de ruimte was kaal en sober. Gezien de omgeving waarschijnlijk een luxehuis... Achteraf was het ook een leuke off the roads ervaring. Op dat moment hadden we gewoon iets anders verwacht, gezien de prijs die we hebben betaald voor deze reis. Maar, geen punt.

  De wandeling in Karatu was een leuke onderbreking, evenals de fietstocht door het dorp en langs de plantages.

  Ashanti Lodge in Moshi is overigens een leuk hotel.

  Prima service, schone kamers, leuk zwembad en op kleine afstand van het centrum.

  Dawson kwam nog bij ons langs en ook dat was prima geregeld.

  De reis naar en op Zanzibar verliep ook voorspoedig. Al met al mooie herinneringen!

  Dank voor alles.

  Luc en Emmy

 • "Out of Africa" gevoel ervaren.

  Juli/aug 2016

  Wat hebben we ontzettend genoten van de reis! Echt alles was naar onze wens; het afwisselende programma, de geweldige lodges en tented camps, Deus onze gids en ook de locale gidsen, de perfecte organisatie. We vinden Tanzania een schitterend land met een geweldige natuur, wildlife en een hele vriendelijke bevolking. We hebben echt het 'Out of Africa' gevoel ervaren. Vooral ook het bezoek aan de stammen heeft op ons veel indruk gemaakt. Mary en Dawson bedankt voor de geweldige organisatie! We hadden ons geen perfectere reis kunnen wensen. 
  Yvonne.

 • Onwijs naar ons zin gehad

  Juli 2016

  Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad. Zowel met jullie safari als op Zanzibar.
  Dit is in ieder geval een reis die wij niet meer zullen vergeten.
  Stijn en overige reisgenoten.

 • Seeing Big Five was such a wow factor!

  June 2016

  Wow! What a trip we had, a big thankyou goes out to Dawson and Mike!! Our trip was a 4 day 3 night tour camping in the parks which was just amazing! I was with my daughter and 2 other friends on our tour, we had lots of laughs as Dawson and Mike made it more special with there knowledge of the parks and the animals. Mikes food was just amazing! had plenty to eat for all of us. Getting up early to watch the sunrise was spectacular and staying out till sunset was just as spectacular as well, seeing the big 5 was such a wow factor! We all felt very safe and Dawson's car was great. So big cheers for Dawson and Mike thankyou again.

  Kind regards from Elisa, all the way from Australia! We will be back👍✌

 • Fantastisch team

  April 2016

  Hi Mary,

  Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige beklimming! Fantastisch team heb je!

  Lizette.

 • Spannende herinneringen

  April 2016

  Wij alle vier hebben een zeer mooie reis achter de rug, met vele mooie en spannende herinneringen.

  We willen je, samen met Dawson en Mike danken voor de prima organisatie, het mooie afwisselende programma en de inschakeling van  enthousiaste lokale gidsen.

  Tanzania en zijn bevolking heeft ons gecharmeerd door zijn verscheidenheid en gastvrijheid, waarvan we nu nog maar een aantal ‘stukjes’ hebben geproefd.

  Daarom denken we er nu al aan om over een paar jaar een aantal andere ‘stukjes’ van Tanzania te ontdekken, en ik hoop dat we dan nog steeds op jullie diensten een beroep kunnen doen.

  Luc.

   

 • Supermooie reis

  Februari 2016

  Het was een super mooie reis, we hebben alle 4 goed genoten.
  De regen die we hebben gehad was dan wel niet gebruikelijk voor de tijd van het jaar, maar ondanks dat hebben we toch een onvergetelijke reis gehad!
  Ook de Kiboko lodge en de Watoto foundation waren heel interessant, waar we contacten gelegd hebben om te kijken of we hen kunnen gaan ondersteunen. Al met al een prachtige en leerzame ervaring erbij.
  Stephan en reisgenoten.

 • Kers op de taart

  februari 2016

  Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro hebben we de ervaring van ons leven gehad die we nooit meer zullen vergeten. We kregen steun van een enorm goede groep en bleven ondanks de extreme weersomstandigheden positief met elkaar. Met als kers op de taart het behalen van de top.
  Het was ook leuk om Dawson aan het einde van de trip te ontmoeten. 
  Maxime en Esmée.

 • Er wordt geleverd wat er wordt beloofd

  Dec 2015

  De aanleiding voor onze reis naar Tanzania was een bezoek aan vrienden in Dar es Salaam in Tanzania. Maar omdat we nu toch die kant op gingen, dachten we dat het mooi zou zijn dit te combineren met een vierdaagse safari. Eerst oriënteerden we ons via het internet. We bekeken een site waarop allerlei Tanzaniaanse bedrijven hun safari’s adverteerden. Toch vonden we het wel heel spannend alles op afstand te boeken. Zat er ook een echt bedrijf achter de advertentie? Ook de grotere Nederlandse touroperators kwamen met mooie reisvoorstellen, maar die vonden we toch behoorlijk prijzig. Uiteindelijk kozen  we dan ook uit bij Tanzaniasafaritour.com  van Mary en Dawson.

  Er waren nog twee redenen om voor hen te kiezen: het feit dat een individuele driver/gids op deze manier, met behulp van een overgenomen maar uitstekend onderhouden jeep, op deze manier zijn gezin kan onderhouden sprak ons aan. Ook tijdens de reis lette hij trouwens heel goed op zijn wagen!

  Het contact met Mary over het uitstippelen van de safari verliep heel vlot en prettig. Haar antwoorden waren altijd precies en volledig. Verfrissend was dat ze onze wensen respecteerde, maar er ook haar eigen ervaringen met Afrika naast legde. Door foto’s van een Lodge waarop kussens nogal scheef lagen gingen we ons afvragen of het er wel netjes was. Mary’s antwoord was: ‘Dat hoort gewoon bij Afrika! Trouwens, netjes is het er en de mensen zijn heel gastvrij.’ En dat klopte!

  Maar er was nog een reden waarom we veel vertrouwen hadden in haar bedrijfje: wij vonden het als twee mannen met een relatie spannend om naar een land te gaan waar dat zeker niet vanzelfsprekend is. Het feit dat Mary ons kon verzekeren dat Dawson daar geen problemen van zou maken, vonden wij een geruststelling.

  Nu, net terug uit Tanzania, kunnen we alleen maar zeggen dat onze hoop op een enerverende reis meer dan uitgekomen is. Dawson is een attente man, die zijn klanten het gevoel geeft dat hij meedenkt. Een klein voorbeeldje: hij vraagt of het een probleem is de radio aan te zetten in plaats van dat hij dat gewoon doet. En natuurlijk heel belangrijk: onvermoeibaar wijst hij op dieren, vogels en de natuurlijke omgeving. Maar tegelijk weet hij de informatie heel goed te doseren. Ook zijn Engels is prima. Iets wat je maar moet afwachten als je via een Tanzaniaanse operator boekt...

  En wat onze leefwijze betreft: Dawson en wij hanteerden stilzwijgend de don’t ask, don’t tell modus.  Sowieso viel ons op, of het nu Dawson of andere Tanzanianen betreft, dat ze heel vriendelijk zijn maar ook een zekere afstand bewaren. Je kunt dat afstandelijk noemen, maar je kunt het ook zien als respect voor elkaars levenswijze en privacy. Dat is even wennen als je in een lodge met z’n drieën aan de avondmaaltijd zit, je best moe bent en de smalltalk een beetje opraakt. Maar als je van voetbal houdt, zul je Dawson zeker aan je kant vinden en ook zijn zorgen over het milieu of de samenleving wil hij met je delen.

  Tenslotte: Mary levert wat ze belooft. Als ze zegt dat een verblijf basic is, zoals het hostel op de Sergenti, is dat inderdaad zo. Maar het ligt wel op een 
  geweldige locatie en de kamers zijn schoon. Je kunt ook luxer zitten, maar daarvoor betaal je dan weer meer. En in Tanzania bleek opnieuw dat Mary zeer concurrerend is, zonder dat er als gevolg daarvan allerlei bijkomende kosten opdoemen. Tenslotte heeft ze ook op Zanzibar, het prachtige eiland waarop we de reis afsloten, twee smaakvolle verblijven geregeld waardoor onze vakantie op een hoogtepunt eindigde!
  Sicco.

 • De top van Kilimanjaro gehaald en Big Five gezien! Een reis om nooit te vergeten!

  Okt 2015


  Jambo! Eerst even voorstellen : wij zijn vier vrienden die zich als uitdaging voor 2015 hadden voorgenomen om de top van Kilimanjaro te bereiken. Verder hadden we ook een safari en bezoek aan Zanzibar op het verlanglijstje staan.

  Na een dagje vliegen werden we op de luchthaven stipt opgehaald door onze gids Dawson en hebben onze eerste nacht op het Afrikaanse contintent lekker geslapen in Honey Badger Lodge. Dit is een heel mooie locatie en de wifi is er picobello in orde (Profiteer ervan! J ). Onze eerste dag stond een citytour in Moshi op het programma onder begeleiding van Rogati die tevens onze gids was voor de beklimming van Kilimanjaro. Het was een fijne en rustige start van de vakantie en het was ook een mogelijkheid om nog heel wat vragen te stellen over de beklimming en wat last-minute shopping te doen.
  We hebben voor ons avontuur op Kilimanjaro gekozen voor de 6-daagse Marangu route, beter bekend als de populaire Coco-Cola route en hadden een team van 12 personen ter beschikking om ons te begeleiden. Heel veel van deze prachtige ervaring danken we aan Rogati, onze gids, die veel aandacht besteedde aan het correcte tempo, de juiste voeding, voldoende drinken, het opnemen van ons zuurstofgehalte en onze hartslag elke avond en aan Moshi, onze assistent-gids, die steeds de rust zelf was en altijd klaarstond om te helpen waar nodig. We mogen uiteraard ook onze kok niet vergeten die er telkens in slaagde om met beperkte middelen lekkere maaltijden op tafel te toveren. We hebben genoten van de beklimming zelf, maar ook van het steeds veranderende landschap. Uiteraard blijft het wel een fysieke uitdaging en bij het hoogste gedeelte hebben een paar van ons het onderste uit de kan moeten halen, maar het was de inspanning zeker waard. Het uitzicht op de top is fenomenaal en doet je al snel de laatste uitputtende donkere etappe naar boven vergeten!
  Ik herinner me dat we bij de planning getwijfeld hebben om een rustdag in te plannen na de beklimming. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan en dit ingeruild voor een dag in Tarangire Park. Dat bleek een goeie beslissing te zijn. Na waarschijnlijk de langste douche ooit en een goeie nacht slaap waren we voldoende uitgerust voor de safari. Al geef ik toe dat er op weg naar Lake Manyara toch in de jeep ook nog wat geslapen is ;) 
  We hebben vier parken bezocht en ze hebben allemaal hun eigen hoogtepunten. Lake Manyara is een vrij klein park, maar je ziet meteen wel veel dieren op relatief korte tijd, dus het is goed daar te starten om de eerste safari-indrukken op te doen. Daarna stond Serengeti op het programma wat veel uitgestrekter is en daardoor “echter” en “wilder” overkomt. Je moet meer naar de dieren “zoeken”, maar het geeft dan ook meer voldoening als je weer een dier gespot hebt. Vooral de “early morning game drive” is een aanrader. We zijn vertrokken toen het nog donker was en hebben een prachtige zonsopgang gezien en zijn daarna getrakteerd op een groep van wel twintig leeuwen waaronder ook een zestal welpjes. We hebben wel twee uur gekeken naar de dynamiek in die groep. De tijd vliegt gewoon voorbij! Daarenboven hebben we die ochtend ook verschillende soorten antilopen, olifanten, zebra’s, jakhalzen en hyena’s. Toen we na de middag terug in het hostel kwamen, had Mike al een heel uitgebreide brunch klaar staan en daarna zijn we er gewoon opnieuw op uit getrokken tot zonsondergang. Over Ngorongoro waren de meningen verdeeld. Het uitzicht is spectaculair als je aan de krater start, maar eenmaal in de krater zijn de dieren de toeristen zo gewoon dat het zijn “real wildlife” gevoel wat verliest. Langs de andere kant geeft dat dan betere gelegenheid tot het maken van foto’s en in Ngorongoro hebben we ook de neushoorn gezien, dus we hadden het ook zeker niet willen missen. Als laatste stond Tarangire Park op het programma en ook dit park is weer heel anders dan de vorige. Er zijn veel hoogteverschillen waardoor we uit konden kijken over vlaktes met een allegaartje aan dieren. Zelfs zonder dieren zijn de uitzichten de moeite waard. We hebben onze reis gemaakt net voor het begin van het korte regenseizoen, dus er was wel veel droogte, maar in Tarangire reden we langs een paar poelen waar toch nog water stond en daar waren altijd verschillende dieren te zien die hun dorst kwamen lessen. Ook hier hebben we weer een heleboel prachtige foto’s kunnen maken.
  Wat accomodatie tijdens de safari betreft was Eileen’s Tree Lodge een schot in de roos. We hadden er met plezier nog een tweede nacht verbleven. We zijn ook enthousiast en vriendelijk ontvangen in Whistle Thorn Camp. We hebben er lekker gegeten en gelogeerd in eenvoudige omstandigheden. Dit kamp wordt gerund door een groep heel jonge mensen en de opbrengsten gaan terug naar de lokale Maasai bevolking. En zeg nu zelf... niet iedereen kan zeggen dat hij ’s nachts gewekt werd door een bezoekje van een olifant in het kamp!
  De rustdag in Mto Wambu was ook heel aangenaam. We hebben genoten van het fietstochtje en onze gids Priska was een heel toffe madam, waar we een heleboel kleine weetjes van opgepikt hebben. Ze heeft ons goed begeleid en ook geïntroduceerd in de school waar we een leuk gesprek hadden met de directrice en een van de klasjes mochten bezoeken. Als je Belgisch bier gewoon bent, is het bananebier niet echt een aanrader om eens door te zakken, maar je moet het toch eens geproefd hebben J
  Om nog iets meer van het land te zien, zijn we vervolgens in twee dagen naar Dar-Es-Salaam gereden via de Usumbara Mountains, wat terecht klein Zwitserland genoemd wordt. De oversteek met de ferry vanuit Dar-Es-Salaam was vlot en goed geregeld en zo zijn we dan aangekomen bij het laatste gedeelte van de reis : relaxen in Zanzibar! 
  En het verblijf in Hakuna Matata Beach Lodge was ook een zalige afsluiter. Deze lodge wordt uitstekend gerund, alle mensen zijn heel vriendelijk. Culinair is het van een hoogstaand niveau. We hadden B&B geboekt, maar zijn uiteindelijk toch overgestapt op half pension, want de mogelijkheden om ’s avonds buiten de lodge iets te eten zijn beperkt (zeker gezien het feit dat omwille van verkiezingen zo goed als alles een paar dagen gesloten was volgens de lokale berichten). De lodge biedt elke avond een driegangenmenu aan. Daarnaast houden ze ook thema-avonden. We hebben 1 keer met alle gasten samen aan een grote gezellige tafel gezeten om lokale specialiteiten te proeven wat leuk is om andere mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen Er werd ook een avond een barbeque georganiseerd op het strand met live muziek. En uiteraard biedt de lodge zelf ook uitstekende faciliteiten. Ze hebben een klein zwembad, een welness, een bibliotheek, een eigen baai op het strand van waar je een mooie strandwandeling kan maken. Verder is er ook een desk bij de receptie waar je makkelijk uitstappen kan boeken. 

  Wij willen graag het hele team van Tanzania Safari Tour bedanken om van deze reis een nooit te vergeten belevenis te maken. Een extra woordje van dank gaat zeker en vast naar Mary, die een schitterende job heeft gedaan als planner van de reis en onvermoeibaar al onze vragen heeft beantwoord waardoor we goed voorbereid en met een gerust hart aan de reis begonnen zijn. Daarnaast ook een “asanti sana” aan Rogati en Moshi voor een fantastische begeleiding tijdens onze tocht op Kilimanjaro en aan onze kok voor de stevige ontbijtsoep waardoor we er elke dag weer tegenaan konden. We zullen jullie nooit vergeten!

  Nogmaals bedankt, Mary!

  Kristien, Leen, Bart en Kris.

   

 • Geweldig om midden in Serengeti te verblijven

  juli/aug 2015

   Een onvergetelijke reis. Ter ere van ons 45 jarig huwelijk zijn wij met kinderen en kleinkinderen (5 kinderen tussen de 5 en 9 jaar) vijf weken in Tanzania geweest. De opgedane indrukken spelen nog steeds door ons hoofd. Vooral de bezoeken aan de stammen (Hadzabe en Datoga) hebben op ons een diepe indruk achtergelaten. De eerste week van onze reis hebben we in de buurt van Arusha doorgebracht, waarbij we veel contact hebben gehad met de lokale bevolking. Vanuit Arusha hebben we ook verschillende excursies gedaan. De eerste excursie was naar het Arusha National Park met de vele apen en flamingo’s. Vooral de wandeling met de Ranger was geweldig. Hij nam er alle tijd voor en gaf uitleg over de werking van de natuur in het park. De kinderen konden heerlijk rondlopen en genieten van de giraffen, die op 10 meter aan het eten waren. Daarna zijn we een dag naar het Maasaidorp Olpopongi geweest, waar we veel te weten zijn gekomen over de leefwijze van deze stam. De derde excursie was een fietstocht ten zuiden van Arusha. Met het door Mary meegebrachte fietsstoeltje en wat aangepaste fietsen zijn we met z’n allen op stap gegaan en ook dit was een onvergetelijke ervaring. Heerlijk fietsen tussen de dorpjes en velden van het Tanzaniaanse platteland met de vrolijk zwaaiende bevolking. Ook wij hadden veel bekijks. Moeders en kinderen kwamen luid joelend uit hun hutten om ons te zien. Na een week Arusha begon onze safari met een bezoek aan het Lake Manyara National Park. Met zijn drie verschillende natuurgebieden. In dit park leven vele nijlpaarden naast de Ibisreigers. Daarna volgde het Tarangire National Park, waar we vele verschillende dieren naast elkaar zagen leven: olifanten, leeuwen, gnoes, giraffen, zebra’s, gazellen enz. De volgende dag hebben we op prima fietsen nog een fietstocht gemaakt door het dorpje Mta wa Mbu en de bananenplantages. Onder de begeleiding van Mike was het ook voor de kinderen prima te fietsen. Vervolgens bezochten we de Hadzabe en Datoga stam, onder de leiding van een geweldige gids, die ook een periode in beide stammen had geleegd en hun taal sprak,. Dit was één van de hoogtepunten van de reis, de mensen waren buiten gewoon vriendelijk en de gesprekken met hen heel authentiek en bijzonder. Ook de kinderen hebben het er nog vaak over. De manier waarop de gids met zoveel respect sprak over de stammen en ons ook heel respectvol en plezierig met hen in contact bracht was fantastisch en speelde een belangrijke rol bij deze geweldige ervaring. Onze reis ging verder naar de Serengeti, de fantastische uitgestrektheid van het landschap werd direct zichtbaar en het wemelde van de impala’s en antilopen. Het hostel in het park, was zoals Mary al voorspelde, fantastisch. Geweldig om midden in het park te zitten en rond je huis, de dieren te zien: olifanten, apen, buffels en in het donker 2 mannetjes leeuwen, direct langs de veranda (adembenemend!). Geweldig om te zien hoe het leven in het wild er uit ziet, heel rustgevend en relaxt grazend en af en toe het wilde leven met de cheeta’s die achter hun prooi aanvlogen, de leeuwen die op jacht waren of vlees aten en de hyena’s die vals rondslopen. De olifanten families die rondtrekken waren heel bijzonder om te zien, de kinderen genoten ervan. De zebra’s, giraffen, nijlpaarden, buffels en luipaarden bleven bijzonder om te aanschouwen. Daarna zijn we naar de Ngongorokrater gegaan met de vele gnoes, diverse kleine dieren, prachtige vogels, leeuwen en de neushoorn, waarmee onze big-five rond was. Ook hebben we genoten van de nijlpaarden die heerlijk rondzwommen en lol maakten! En ten slot het bezoek aan het weeshuis bij de Rhotia Valley Lodge. Heel mooi hoe ze hier voor deze kinderen zorgen met veel respect voor hun eigen cultuur. Onze kinderen hebben heel onbevangen met de weeskinderen kunnen spelen, zo hebben ze samen gevoetbald, computerspelletjes gedaan en in de speeltuin gespeeld Daarna hebben we de vakantie afgesloten op een prachtig zonnig Zanzibar met mooie dagtripjes: zeilen, snorkelen, duiken met dolfijnen en een bezoek aan de schildpadden. Het reizen met jonge kinderen bleek heel goed te gaan, hele dagen in de auto vermaakten zij zich met dieren kijken afgewisseld met spelletjes doen. Tanzianen hebben wij ervaren als hele vriendelijke mensen, ook t.o.v. de kinderen. De lodges en het eten waren overal prima, waarbij er ook goed eten was voor 1 van de kinderen met allergieën. We kijken dan ook met heel veel plezier terug op deze onvergetelijke reis! Mary, Dawson, Ellie en Temba bedankt voor de goede zorgen tijdens de onvergetelijke reis.

  Stans, Dick, kinderen en kleinkinderen 

 • Tanzania heeft ons hart veroverd

  Sept. 2015

  Tanzania met zijn hoge bergen, uitgestrekte meren en oneindige savannes, met zijn tropisch regenwoud en kurkdroge woestijnsteppes, met zijn drukke steden, maar afgelegen dorpen, met zijn rijke cultuur, maar grotendeels arme mensen, dit Tanzania heeft ons hart veroverd. 
  Tanzania heeft ons heel hartelijk ontvangen, met dank aan Mary, Dawson, Dennis en Rogati. Mary en Dawson staken voor ons de reis in elkaar, op maat van onze wensen en ons budget en zorgden voor de coördinatie ter plaatse. Ze organiseerden voor de beklimming van de Mount Méru en een safari en legden ons te slapen zowel in berghutten, in tented camps, in comfortabele en soms luxueuze lodges. 
  Eerste deel van de reis was de beklimming van de Mount Meru. Onderweg zagen we van dichtbij zebra’s, apen, giraffen, wrattenzwijn en buffels. We wandelden door het regenwoud, langs kabbelende beekjes en klommen op rotsen, om uiteindelijk met zijn allen op dag 3 te top te halen en te genieten van een prachtige zonsopgang met zicht op de Kilimanjaro. Dit hadden we niet gekund zonder het onvermoeid enthousiasme van Rogati, de hulp van de dragers en het heerlijk eten van de kok. Iedereen had zijn tip meer dan verdiend, al waren we oorspronkelijk wel wat verrast door het aantal mensen dat ons bij deze tocht begeleidde.
  Dennis was onze gids en chauffeur vol verrassingen tijdens de safari. We zagen gapende nijlpaarden, jagende luipaarden, oren-flapperende olifanten, starende neushoorns en luie leeuwen. Maar naast de big five leerde Dennis ons nog veel meer over al die andere dieren, vogels en ook over de mensen die we onderweg tegenkwamen en over Tanzania in het algemeen. Hij regelde een bezoek aan de bush men, de datoga stam en een plantage, hoewel dit niet in het programma voorzien was. Dennis, je zorgde voor een onvergetelijke safari!

  Jo Maertens
  foto van Jo Maertens.

 • Voetballen met weeskinderen

  Aug 2015

  Terug van onze super vakantie in Tanzania, stof uit onze kleren geklopt en weer aan het werk en naar school.Denken nog iedere dag terug aan de vakantie en brabbelen af en toe onze swahili woorden die we geleerd hebben. Arusha np was super, Manyara np was super en Serengeti was super. De beste gids/chauffeur was echt Edwin. Hij wist ongelofelijk veel over alle dieren en planten, leuk ook om iemand zo enthousiast te horen vertellen over alles wat leeft. Hij heeft ook bewezen een top chauffeur te zijn, iedere dag weer een nieuwe uitdaging. Toen we vroegen of wij ook een keer ugali mochten eten, regelde hij dat ook voor ons. De afwisseling was prima, de overnachtingen, de parken, het mountainbiken, voetballen met de weeskinderen, jacht met de Hadzabe. prima geregeld. bedankt Mary, Dawson en...Edwin.

  Vincent, Justin en Quirien

 • Bushmen maakten meeste indruk

  Aug 2015

  Wij zijn net terug van een onvergetelijke reis. Eerst een week naar Mnarani Beach op Zanzibar. Een prachtig resort. We hadden een groot appartement in het familyhouse. Het personeel was heel vriendelijk, heerlijk eten, goed schoon. De schoonmaaksters maakten elke dag weer de mooiste bloemencreaties op je bed. Prachtig uitzicht vanaf het terras. Met de lokale bus naar Stonetown geweest, dat was al een hele belevenis op zich. De stad was ook heel indrukwekkend, vooral de markt. We hadden niet verwacht dat wanneer je buiten het resort komt, er zoveel armoede is. Niet voor te stellen dat de mensen in Nungwi zo leven. Opvallend is dat iedereen heel vriendelijk is. Je wordt door iedereen gegroet (kunnen we in Nedl nog wat van leren). Vervolgens een week op Safari. De eerste dag naar Manyara. NP, wat een mooi park. Mooi om zoveel verschillende soorten begroeiing te zien en wat veel dieren. Heel veel olifanten en apen van dichtbij gezien. De volgende dag naar 2 stammen op bezoek. De Bushmen hebben de meeste indruk achtergelaten. Dat ze zo kunnen leven. Met ze op jacht geweest. Onze gids Mike (of Michael) kon er heel veel over vertellen. Daarna 2 dagen Serengeti. Volgens onze gids Dennis hadden we geluk dat we zoveel dieren gezien hebben. Hij was een ontzettend goede en leuke gids, wist heel veel van de dieren af. Hij deed ook erg zijn best om ons zoveel mogelijk te laten zien. Wat een belevenis om in het hostel daar te overnachten. De dieren lopen gewoon rond je huis. En de kok Limo met zijn humor maakte er elke keer weer een feestje van. Op de terugweg door de Ngorongoro krater de neushoorn gespot, zodat we alle dieren van de Big five gezien hebben Op de laatste dag met de mountainbike naar een bananenplantage geweest, bananenbier geproefd . Naar de plaatselijke markt geweest. Vervolgens naar een school, de leerlingen waren erg enthousiast. Ze begonnen te zingen en klappen. Heel leuk om te zien. Alle verblijven hadden allemaal hun eigen charmes. Het eten was overal goed,alleen hadden we na een week wel genoeg van de lunchboxen. De mensen waren overal heel vriendelijk. We moesten er erg aan wennen dat onze tassen steeds gedragen werden, ze wilden echt niet dat we dat zelf deden. Mary, bedankt voor het samenstellen van deze prachtige reis. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Niets is mis gelopen.

  Marco, Anneke en kids 

 • Hotsprings één van de hoogtepunten

  Juli 2015

  Hierbij onze ervaringen. De reis was onvergetelijk. We hebben prachtige ervaringen opgedaan.

  De rit met de daladala was geweldig. We zaten met z'n 25-en in een busje. Ongelooflijk hoeveel mensen er in zo'n busje kunnen. De jongens en Michel keken hun ogen uit. De excursie naar de hotsprings was 1 van de hoogtepunten. Een stukje paradijs op aarde. We hadden nog wel langer op deze plek willen verblijven. Het zwemmen in deze bron was een bijzondere ervaring. Tijdens de ontmoetingsdagen zijn we een dagje naar Lake Chala geweest. Een echte aanrader. We maakten een prachtige wandeling naar het meer. In het meer kon je heerlijk zwemmen en kanoën.

  De beklimming Mount Meru was een ander hoogtepunt. Rogati en zijn team hadden het weer geweldig voor elkaar. Het enige minpuntje was dat de ranger meerdere groepen tegelijk meenam. Het looptempo lag hierdoor erg ver uit elkaar. Gelukkig trok Rogati zijn eigen plan. We hebben een prachtige beklimming gehad.

  Na een goede nachtrust gingen we op safari met Dennis en Mike. Dennis, onze chauffeur, heeft ons veel mooie dingen laten zien. Dennis had er een neusje voor om de zeldzame dieren te vinden. De neushoorn in de Ngorongoro, De cheetah en het luipaard in de Serengeti. Een groep leeuwen die een elandantilope als ontbijt aan het verorberen waren. We hebben prachtige foto's kunnen maken. Kamperen bij de Ngorongoro was frisjes maar het uitzicht was geweldig. Gelukkig hadden we warme slaapzakken. Bij Lake Natron hebben we de flamingo's opgezocht. We gingen met een Masai op zoek naar de flamingo's. Het was net een wadlooptocht. We zaten onder de modder maar het was een fantastische ervaring. Het was erg leuk om zo dicht bij de flamingo's te komen. De wandeling naar de watervallen bij Lake Natron was spannend. Af en toe liep je tot je middel in het water, maar het was heel warm dus nat worden was geen probleem. De beloning was prachtig. We konden heerlijk zwemmen bij de waterval. Dennis had het goed geregeld dat we eerder konden vertrekken zodat wij een “privézwembad” hadden. Op de terugweg kwamen we verschillende groepen tegen die op weg waren naar de waterval. De weg naar Lake Natron was prachtig. Wat een mooie natuur. Toen we weer met de jeep uit Lake Natron vertrokken hadden we een heel slechte weg door het regenseizoen. De weg was echt vol met kuilen en op sommige plekken was de weg gewoon weggespoeld zodat Dennis steeds opzoek moest naar een plek waar de jeep nog langs kon. Dennis is een superchauffeur en heeft ons er veilig doorgeloodst. Dat de jeep niet overal langs kon, maakte de reis extra avontuurlijk.

  Mike kookte heerlijk voor ons. Hij heeft mij geleerd hoe ik komkommersoep moet maken ook dat was door Rogati nog geregeld. Ik ga het zeker uitproberen. Alleen de lunchbox mag iets meer variatie bevatten. De eerste lunchbox bestond uit kip maar toen hadden we er ook een lekker eitje bij. Het eten is prima alleen wat meer variatie zou leuk zijn. In Nederland zijn we toch wel erg verwend.

  Het bezoek aan de Hadzabestam was leuk maar we hadden verwacht dat we echt zouden gaan jagen. Vooral de jongens keken hier naar uit maar het bleef bij wat oefenen op een houtblok.
  Het fietsen was niet naar Lake Manyara. We gingen eerst een stukje wandelen naar de houtsnijfabriek en vervolgens hebben we wat rondgefietst door de bananenplantages. We hadden graag langer willen fietsen. Het koken was erg leuk.
  Het bezoek aan de Masai vond ik erg leuk en interessant. Precies zoals ik het graag gewild had, niet al te toeristisch. Alleen voor onze jongens is het leuker met zang en dans omdat je dan wat te kijken hebt. Dat is natuurlijk wel een stuk toeristischer.
  Nu werd er vrij veel verteld wat ze niet helemaal goed konden volgen. Maar ze hebben nu wel echt kennisgemaakt met de Masai.

  Wij hebben een fantastische reis gehad. Wij kijken met heel veel plezier terug op deze reis. Wij willen jou bedanken voor de mooie reis die je voor ons hebt samengesteld en de mensen in Tanzania voor de goede zorgen en de perfecte uitvoering van de reis.

  Hilda en Michel
  Emiel, Thomas en Hugo

  (Door veranderde regelgeving mochten de toeristen tijdelijk niet jagen. De regel is voor deze situaties weer teruggedraaid) Mary.

 • Duizenden flamingo's

  Juli 2015

  Mary heeft voor ons gezin van 5 personen een 10-daagse safari op maat samengesteld met op ons verzoek een mooie afwisseling in het bezoeken van de safariparken en het kennismaken met de lokale bevolking, gebruiken en cultuur. Dit leverde een prachtig en zeer afwisselend programma op dat ik echt kan aanbevelen.
  Toen we op zondag aankwamen op Kilimanjaro Airport stond Dawson ons al op te wachten en werden we naar de Honey Badger Lodge in Moshi gebracht waar we heerlijk konden relaxen bij het zwembad na een lange reis.
  Op maandag hebben we een dagtocht gedaan naar de eerste hutten van de Kilimanjaro op 2700 meter hoogte. Best een pittige klim en omdat het weer nogal tegenviel (regen, mist en koud) hadden we bij aankomst bij de hutten helaas ook geen enkel uitzicht.
  Maar goed, je kan in ieder geval zeggen dat je de Kilimanjaro een stukje beklommen hebt!
  De volgende dag begon onze safari. 's Middags kwamen we aan in Tarangire, wat een prachtig park! Het leverde meteen als heel wat mooie plaatjes op van mooi gekleurde vogels, talloze olifanten en luierende leeuwen. Meteen ook een echt safarigevoel met het dak van de jeep open.
  Na de overnachting in de Twiga Lodge in Mto Wa Mbu bezochten we de volgende dag Lake Manyara. Weer heel anders met het grote meer met duizenden flamingo's, een leeuw in de bomen en een olifant die pal voor onze jeep op de weg opdook en ons minutenlang aanstaarde alvorens zijn weg te vervolgen.
  Donderdag een leuk cultureel dagje: onder begeleiding van een gids rondgefietst in Mto wa Mbu. De plaatselijke school, bananenplantage en de lokale markt bezocht en de nodige souvenirs aangeschaft. Vooral de omstandigheden op de school en de zichtbare armoede hier maakten diepe indruk. Onze kinderen werden weer eens met de neus op de feiten gedrukt dat ze het in Nederland toch echt een stuk beter hebben. Op de school werden onze meegebrachte kleding, pennen en snoep in grote dank aanvaard. 'S Middags reden we door naar Haven Nature Tented Camp met schitterende uitzichten vanaf je tent.
  Op vrijdag de rit naar de Serengeti waar we in de loop van de middag het park binnenreden. Onderweg naar het hostel spotte onze gids Wenceslas een luipaard in de boom die we prachtig op de foto hebben. Zonder de ogen van een goede gids mis je dit echt!
  Op zaterdag een vroege ochtendsafari gedaan en later 's middags en aan het begin van de avond nog een keer.
  Ontzettend veel dieren gezien en prachtige zonsopgang en -ondergang. 
  De volgende dag de afdaling in de Ngorongoro Crater, dit was weer een totaal ander landschap maar niet minder schitterend. Overal waar je keek grote kuddes gnoes, zebra's, een troep leeuwen die de buit aan het verorberen waren, hyena's die op de restjes loeren enz.
  Op maandag brachten we nog een bezoek aan de Maasai wat zeer interessant was en waarbij je echt meer te weten komt over hun leefwijze, gebruiken en cultuur.
  Waarna het op dinsdag helaas alweer tijd was om ons naar het vliegveld te brengen vanwaar we naar Zanzibar vlogen voor de rest van onze reis.
  Ik kan Tanzania Safari Tour van harte aanbevelen. Mary denkt echt met je mee en stelt de reis geheel naar je wens samen tegen bovendien een aantrekkelijke en concurrerende prijs. Ter plekke was alles zeer goed geregeld en waar kleine dingen misgingen, regelde Dawson dit meteen en goed met veel excuses die wij echt niet nodig vonden. Wij hebben een fantastische reis gehad en zijn een geweldige ervaring rijker, Tanzania is een prachtig land!
  Annelies en gezin.

 • Groot respect voor inzet Tanzanianen

  Juli 2015

  Back home kunnen we terugkijken naar een zeer welgeslaagde vakantie. Het werd helemaal wat we er van verwachtten!

  Dit zeker ook dank zij de puike organisatie van Tanzania Safari Tour!! De goede zorgen van de geregelde transfers verliepen probleemloos.

  We kregen ook een groot respect voor de Tanzanianen en hun inzet om het hun gasten naar hun zin te maken. Een minpuntje : we hadden graag nog wat langer gebleven! 

  Een paar dagjes meer in de Serengeti, in plaats van ons bezoek aan de Masai, die we na een weekje in de streek te vertoeven toch al meer hadden gezien, hadden we misschien nog een dagje in Lake Manyara kunnen doorbrengen. Niet getreurd echter : de big five hebben we meermaals kunnen spotten. Zelfs een enkele neushoorn bij het lake in Ngorongoro! Ondanks het vele zoeken samen met Elli naar een enkele cheeta, bleef deze zoektocht zonder succes. Dit kon echter ons kijkplezier niet bederven! 

  Elli was een prima gids en driver. een heel erg lieve man. We hopen echt dat hij nog vele opdrachten krijgt. Hij voert ze uit met hart en ziel.

  Wat de uitgekozen logies betreft was de combinatie perfect. Het basic hostel in Serengeti met Limo als prima vrolijke kok zal ons het meest bijblijven! Een aanrader ! De luxueuze Kudu Lodge na onze 4 daagse safari was wel een heerlijke verademing! Elli zorgde ervoor dat we in de vroege namiddag aankwamen zodat we nog konden genieten van het mooie zwembad bij het late namiddagzonnetje. Al het 'rode dust' kon worden weggespoeld.

  Het bezoek aan de Hadzabe en Datoga, vooral Hadzabe was heel erg boeiend en toch wat confronterend. Gemengde gevoelens van is dit wel 'echt'. Niet voor de toeristen. We zijn ervan overtuigd van niet!! Dit vergeten we nooit!

  Alleen de gids Michael die ons begeleidde bij de Hadzabe stam was wat minder. Bij onze aankomst 's morgens bij de inleiding beweerde hij dat we lake Eyasi niet zouden bezoeken want er zou geen water in hebben gestaan. De dag nadien zagen we echter het lake van ver met 'water' te over. In de plaats hiervan bezochten we echter op het einde van de dag de ajuinplantages. dat was ook wel de moeite waard. Het kwam hem wellicht goed uit want zo konden we hem afzetten in zijn dorp. bespaarde hem een rit. 's middags had hij geen lunchbox mee waardoor die arme Elli zijn lunchbox maar deelde. Even vermelden toch dat de Masai gids wel heel gastvrij was. We werden uitgenodigd om onze lunch te nuttigen in zijn huis. We maakten kennis met zijn uiterst knappe echtgenote en zoontje en dochtertje.

  Onze dagtocht op de Kilimanjaro zouden we zeker ook weer overdoen!! 8 km opwaarts doorheen het regenwoud. Het was pittig doch echt de moeite waard. Onze gidsen waren Dennis en Junior. Ze hadden echter na onze dag meer fooi dan 20 dollar verwacht? Zij worden  toch zeker wel voldoende betaald door de organisatie. Volgende keer trainen we voldoende om tot aan de top te geraken ;)) dat moet pas de kers op de taart zijn.

  Haven Nature Camp was zeker ook ok. Desalniettemin was het er 's nachts zeer koud en ontbrak het de gasten aan voldoende warme dekens. Dit werd een slapeloos bibbernachtje. Toch een leuke ervaring.

  Door de goede zorgen van Dawson die ons vroeg 's ochtends vanuit Honey Badger Lodge naar Kili Airport bracht, reisden we dan naar Zanzibar. Met een latere vlucht weliswaar doch geen probleem. Hakuna Matata!!!

  Mnarani Beach Cottages in NUNGWI is een topper !! We konden echt niet beter gelogeerd zijn !! Onze eerste intensieve week begon wel zijn tol te eisen. we waren allen heel erg moe en zagen echt wel uit naar een welgekomen rust. We hadden echter buspech tijdens de rit van Stone Town naar Nungwi. De driver slaagde er uiteindelijk toch in ons met vertraging in de cottages te droppen.

  Het lekker genieten en niets doen kon beginnen. Een dagje althans want de kinderen en wij ook wilden toch graag gaan snorkelen en onze oudste zoon (een fervent visser) trakteerde zichzelf op een big game fishing. Hij vond het heel erg leuk ondanks het feit dat de vis die dag niet beet!

  Het is werkelijk een klein paradijs!! De kleurencombinatie van de verschillende tinten turkoois van de zee, de helblauwe lucht, bezaaid met wat wolkenplukjes, het spierwitte maagdelijke strand. Wat kan een mens zich nog meer wensen.

  Het hotelpersoneel stuk voor stuk heel erg hartelijk! We werden trouwens een avond verrast na een Swahili diner op een acrobatic act van lokale jongens die fantastisch waren. men vertelde ons dat ze jaren trainden op het strand in afwachting dat hun vader-vissers thuis kwamen van de vangst. We gaven hen een welverdiende vrijgevige fooi.

  We maakten tevens fikse wandelingen bij eb op het strand ver weg van de hotels en bezochten de Dhow werf.  Mensen dienen hier wel echt te overleven. naar onze perceptie nog meer dan op het vaste land van Tanzania. We zien onze reisuitgaven toch als een kleine bijdrage tot het scheppen van jobs in de horeca voor enkele gelukkigen. We vernamen dat een klein percentage van de opbrengst van het hotel naar een hulporganisatie gaat?  

  Stone Town moet je trouwens ook gezien hebben. De nauwe steegjes, de statige gebouwen die de tand des tijds nauwelijks hebben doorstaan, de leuke shops, goede restaurants. We aten 's avonds in het restaurant Monsoon een heerlijk Swahili diner tegen een zeer democratische prijs. Hier spendeerden we onze laatste Tsh.

  Het Tembo hotel is trouwens een echte aanrader. Een verblijf met karakter en heel vriendelijke mensen. We hadden een prachtige family room.

  Met heel veel spijt in het hart namen we afscheid van dit stukje hemel op aarde in de hoop hier ooit terug te kunnen keren. Samen met onze kinderen beleefden we een droomreis om nooit meer te vergeten!!!!

  Dank u Mary, dank u Tanzania Safari Tour!

  familie De Ridder

   

 • Leuk om door dorpjes te fietsen

  Juli 2015

  We hebben een fantastische vakantie gehad, we hebben heel veel gezien van Tanzania, zowel van de wildlife als van het dagelijkse leven en waren enthousiast over de mooie en gevarieerde locaties. Alles is voorspoedig verlopen. De gidsen op de safari (1 dag peter en vervolgens 8 dagen Dennis) waren beiden top. Wat betreft de fietstocht: de overnachting was prima , een hele warme ontvangst, leuk om kennis te maken met de familie en te zien en te horen hoe zij leven. Ook de kok was prima en heeft ons erg verwend. De tocht zelf was niet zo goed doordacht, verliep wat rommelig, de gids was heel aardig maar moest regelmatig improviseren en de route bijstellen. De eerste dag was veel klimmen en hoewel de tweede dag maar 8 km fietsen was, was deze route nog steiler en hebben enkelen van ons  bijna de hele weg moeten lopen omdat het te stijl was om tegenop te komen. De derde dag was alleen afdalen en daarom waren we na twee uur al weer terug in Moshi. Alle drie de dagen was de omgeving prachtig qua natuur en het was heel leuk om  door allerlei dorpjes te rijden. We hadden het niet willen missen maar de tocht zelf behoeft nog wel de nodige verfijning.
  Mary, heel erg bedankt voor de goede organisatie en het uitstippelen van onze reis conform onze wensen.
  Loes en Peter Paul.

 • Volop genieten op Zanzibar

  Juli 2015

  De trip met Dennis en Limo zullen we niet snel vergeten. Prachtige foto's en verhalen maken het een bijzondere herinnering... Wat hebben we veel gezien en geleerd. Wat is ons eigen perspectief weer even lekker opgeschud. Alles wat we hoopten voor deze reis en meer is uitgekomen. Wat is het mede door jouw hulp tot een onvergetelijke reis gekomen. Enorm bedankt voor al je meedenken en tips. We zullen je site warm aanbevelen bij iedereen met Afrika interesse. En voor nu: we genieten nog volop op Zanzibar!
  Rick en Simone.

 • Tarangire overtrof onze verwachtingen

  mei 2015

  Onze reis was prachtig! We hebben heel erg genoten. En inderdaad, we hebben de big 5 gespot! Ook de great migration gezien (wat een beesten om ons heen!) en het weer viel heel erg mee. De natuur was heel mooi, fijn ook dat Dawson uitleg gaf over de dingen die we zagen en waar we naartoe reden. De start van de safari met Tarangire was heel fijn. Ik had me hier niet veel van voorgesteld, maar de enorme kuddes olifanten waren heel gaaf om te zien! Zelfs hier hebben we al leeuwen gespot, dus dit park overtrof onze verwachtingen volledig! Ik vond de Serengetti het meest indrukwekkend. Heel mooi om al die leeuwen in de bomen te zien slapen en dan ietwat klunzig af te zien dalen als de avond viel. Ook de aapjes langs de weg vond ik steeds heel leuk en het luipaard dat we in een boom spotten en de 4 cheetas die 's morgens ons pad kruisten maakten deze ervaring natuurlijk compleet! De natuur van de Ngorongoro vonden we trouwens ook heel mooi. Lake Manyara was eigenlijk een beetje overbodig, maar ik ben heel blij dat je geregeld hebt dat we die dag ook naar de Maasai konden gaan. Dawson had een niet-touristisch dorpje met Maasai uitgezocht en deze ervaring was echt uniek. We bezochten een midwife ze legde veel uit over de takjes die ze als medicijnen gebruikte. Voor mij als medisch student natuurlijk bizar om te zien dat mensen hierin geloven, maar heel goed om ook deze kant van de wereld zo te zien. Helaas was de witchdocter niet aanwezig, maar we hebben ons goed vermaakt met de spelende kindjes. Die raakten mijn haren en huid aan alsof ze nog nooit een blanke hadden gezien. Spiegels kenden ze volgens mij ook niet dus ze vonden het erg leuk als we hun de foto's toonden die we net van hun gemaakt hadden.
  De accomodaties die je voor ons had uitgezocht waren echt stuk voor stuk fantastisch! De verzorging bij Ilboru was heel fijn, het personeel van Haven Nature Tented Camp was zeer vriendelijk en de tent leek wel een balzaal, het hostel in de Serengetti had natuurlijk een hele unieke lokatie en met de kok Thomas erbij was alles tiptop! En dan Zanzibar.... genieten! We kregen nog een upgrade naar een superior suite en je schreef dat het een vrij standaard verblijf was, maar eerlijk gezegd had ik nog nooit zoveel luxe ervaren! Een hangmat voor de deur, geen mens om je heen, een geweldig uitzicht over de prachtig blauwe zee en heerlijke verse drankjes om af te koelen, we hebben op en top genoten! Een enkel buitje op Zanzibar mocht de pret niet drukken, we hebben gelukkig genoeg zon gezien!
  Kortom, het was heerlijk! Dus ontzettend bedankt voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt! We hebben een heerlijke reis gehad! Dankjewel!
  Jessica en Nick.

 • Diep respect voor gans de crew

  Febr/mrt 2015

  Februari/maart 2015
  Bij mijn zoektocht naar een reisorganisatie voor een rondreis in Tanzania, inclusief beklimming Kilimanjaro, kwam ik via wereldwijzer.nl in contact met Mary Klopper van Tanzania Safari Tour. Ons gezelschap zocht een kleinschalige organisatie die geen pakketreis aanbood maar een reis op maat.
  Het eerste contact met Mary gaf mij direct een gevoel van vertrouwen. Op een verkennende mail kreeg ik onmiddellijk enthousiast antwoord. Na het lezen van reviews over Tanzania Safari Tour op diverse fora werd dit vertrouwen alleen maar versterkt.
  We besloten in zee te gaan met Mary en algauw was er een eerste programmavoorstel. Na wat aanpassingen kreeg onze droomreis definitief vorm en dit voor een aanvaardbare prijs.
  Bij aankomst op Kilimanjaro Airport midden in de nacht zou gids Dawson ons ophalen. Na anderhalf uur wachten, moesten we noodgedwongen twee taxi’s nemen naar onze eerste lodge. ‘s Anderendaags maakten we kennis met Dawson: mea culpa, mea culpa...hij was ons ’s nachts vergeten... maar prompt vergoedde hij ons de gemaakte kosten.
  De dag erna ontmoetten we Rogati, onze berggids voor de Kilimanjaro. Hij nam ons mee op een –lange- wandeltocht doorheen Moshi waarbij hij ons alle kanten van de stad liet zien. Een proefje om te kijken welk vlees hij in de kuip had ?
  Enthousiast en vol vertrouwen vertrokken we ’s anderendaags voor de negendaagse beklimming via de noordelijke Lemoshoroute, de minst drukke route waarbij je volledig rond de berg loopt langs Keniaanse zijde. De gidsen Rogati, Simon en Joshua leidden op een perfecte manier onze klimtocht samen met een team van 21 dragers, 2 koks (die keer op keer wonderbaarlijk lekkere maaltijden bereidden) en de immer vriendelijke obers Richard en Caliste.
  Dankzij de zorg van de gidsen en de hulp van de onvermoeibare, goedlachse dragers bereikten we allen samen de top, een onvergetelijk moment. Diep respect voor gans de crew....
  Het afscheid was dan ook emotioneel geladen: lachen, wenen, dansen, zingen, drinken en een gemeend applaus en warme omhelzing van iedereen.
  Volgende etappe in onze reis was een driedaagse safari naar Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongorovallei, waarbij we de ‘Big Five’ hebben kunnen spotten dankzij de ervaring van onze gidsen Dawson en Elli. Een late evening en een early morning game drive met zonsopgang over de Serengeti, niets was hen teveel.
  Onderweg hebben we nog een authentiek Masaidorp bezocht (weliswaar tegen een aanzienlijke vergoeding) en een begeleid bezoek gebracht aan Mto Wa Mbu (met mogelijkheid tot aankopen van diverse souvenirs).
  Na de safari vertrokken we naar de Usambara Mountains waar we overnachtten in Mambo View Point (gerund door Nederlanders). Een mooie wandeling door de kleine armoedige dorpjes en een mountainbiketocht op echte Tanzaniaanse fietsen heeft ons allen ontzettend bekoord.
  Als afsluiter boekte Mary voor ons hemelse banda’s op Pangani beach. Wakker worden aan een oneindig wit zandstrand met palmbomen en zicht op de Indische Oceaan.....wat wil een mens nog meer.....
  Mary, Rogati, Simon, Joshua, Dawson, Elli en niet te vergeten de ganse Kili crew hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd waarbij we een stukje ongerept Afrika hebben gezien. Flexibel en volledig op maat gemaakt. Gemeende dank hiervoor !
  We hebben gelogeerd in tentenkampen met basisluxe, banda’s aan de kust, luxueuze lodges in de bergen en hotels in de stad. We hebben heel lekker gegeten en vooral genoten van de vriendelijkheid, opgewektheid, warmte en hartelijkheid van de Tanzanianen.
  Dank aan Mary voor zoveel zorg, aandacht en opvolging van al onze vragen en wensen. Je bezorgde ons een droomreis ! Dank aan Rogati en zijn team: tonnen respect voor elk van hen. Dank aan Dawson en Elli voor de begeleiding van de rest van de reis en dank ook voor de super lekkere maaltijd bij Dawson thuis op de avond van vertrek.
  Een reis om nooit te vergeten én een absolute aanrader om via Tanzania Safari Tour te boeken!
  Dirk Simoens en reisgenoten.

 • I am a dream maker

  Jan/febr 2015

  Everything perfect! We zijn weer terug in Nederland en denken nog elke dag aan onze onvergetelijke 11-daagse vakantie. We hebben de Kilimanjaro beklommen, via de 7-daagse Machame route en daarna zijn we nog 2 dagen op safari geweest naar Tarangire park en Ngorongoro reservaat. Elke vakantie is genieten, maar deze…… 

 • Highlight in our lives

  Jan 2015

  From 18th january - 1st of february we stayed in Tanzania. The first part of the trip we climbed Kilimanjaro Mountain all the way to the top (Uhuru Peak). Many thanks to Rogati Mosses Lucas out marvellous guide. Because of him and his guidance and his crew we made it all the way up. Excellent organization.

  After that we enjoyed our very well organized trip and safari's at Lake Manyari National Parc and Ngorongoro National Parc with Richard Dawson.

  Thanks for the amazing experience in Tanzania and the support to achieve a highlight in our lives.

  Greetings from Benno, Edwin en Remy.

 • Lemosho route, onvergetelijk avontuur

  december 2014

  Het is weer wennen in het koude Nederland na een fantastische vakantie in Tanzania. Afgelopen kerstvakantie heb ik de Kilimanjaro beklommen via de Lemosho route. Een onvergetelijk avontuur. De beklimming was fantastisch. Prachtige uitzichten. Alles wat tot in de puntjes verzorgd. Ik had een geweldig team om mij heen. Ik heb respect voor de porters. Wat een werk verrichten zij elke dag. Als ik 's middags in het kamp aankwam, stond de thee klaar en was mijn tent al opgezet. Ik werd werkelijk in de watten gelegd. Ook de complimenten voor de kok. Elke dag kreeg ik heerlijke gerechten voorgeschoteld en dat werd allemaal klaargemaakt op 1 gaspit. En tot slot de gids Rogati, hij was gids, vriend en dokter tegelijk. Hij stimuleert, motiveert en hield alles in de gaten. Of je wel genoeg dronk, at en of je nog wel alert genoeg was. Rogati heeft mij een geweldige tijd op de berg bezorgd. Het bereiken van de top was een hoogtepunt maar de weg er naar toe was minstens even mooi. Beste Rogati, Dawson, Mary, porters en kok bedankt voor alles. It was a great experience. Hilda 

 • Aaneengesloten reeks diepe indrukken

  juli/aug 2014

  Wij zijn 2 families (4 volwassenen, 4 kinderen) en hebben afgelopen zomer de vakantie van ons leven gehad in Tanzania. Mary slaagde er in al onze wensen om te toveren in een prachtige en afwisselende reis. Van begin tot einde klopte alles. Dawson stond ons op te wachten op Kilimanjaro Airport, het begin van een aaneengesloten reeks van diepe indrukken. Het vertrouwen dat we meteen vanaf dat moment in hem hadden, maakte dat we ons volledig konden overgeven. Er was voldoende ruimte voor 'ad hoc flexibiliteit', zodat we de planning ook konden aanpassen aan het moment. De reis had een ideale mix van natuur, cultuur en ontspanning. Absolute aanraders waren bijvoorbeeld de kanotocht in Arhusha NP, de fietstocht in Mto Wa Mbo (met bezoek aan een schooltje) en de Masai-markt. En natuurlijk de prachtige natuurparken, waar we enorm veel mooie dieren gezien hebben (inclusief een indrukwekkende jacht van leeuwen op pumba's). De manier waarop Dawson ons daarbij gidste was heel waardevol, hij gaf ons op de juiste momenten informatie, maar was niet op een overheersende manier aanwezig. De lodges waren allemaal perfect, een mix van luxe en basic, waarbij de Kiboko Lodge in Arusha ons erg aansprak vanwege de achtergrond ervan: een project van een Nederlands echtpaar om straatkinderen nieuwe kansen te geven. Na deze 2 weken was het heerlijk om in Zanzibar alle indrukken te verwerken en lekker te ontspannen. 

  Families Boot.

 • Paradijselijk Zanzibar

  Oktober 2014

  In de Herfstvakantie hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt naar Tanzania en Zanzibar met onze twee dochters (9 en 11 jaar). Mary heeft een mooi reisprogramma opgesteld, waarin we een vierdaagse safari hebben gemaakt. We hebben zelfs de migratie van de gnoes ( wildebeasts) in de Serengeti hebben meegemaakt. Een geweldige ervaring om nooit te vergeten! Onze gids Elia was sympathiek, zeer ervaren en wist veel beesten te spotten. Tot slot hebben we  nagenoten op paradijselijk Zanzibar. Hoewel we slechts 8 dagen in Afrika waren, voelde het door de afwisseling als een lange vakantie die een diepe indruk heeft gemaakt. Wat een prachtig land met ongerepte natuur en wat een vriendelijke bevolking. Groot compliment voor Mary en haar Tanzaniasafaritour.com. Heel plezierig en direct in het contact, en heel goed bereikbaar per mail/app/sms/telefoon!

   

  Fam. Scholten

 • Geweldige gamedrives

  Oktober 2014

  Het eerste wat je mist als je na een reis met Tanzania Safari Tour thuis komt zijn de krekels. Daarna de mooie dieren en daarna de Afrikaanse zon. Het was een geweldige ervaring. Dawson en Mary leverden een prachtige maatwerk safari af  voor een mooie prijs. Je kan merken dat beiden veel ervaring hebben. Mary bij het samenstellen van de reis en het regelen van de accommodaties en Dawson toonde ons met zijn toewijding alle mogelijke dieren en bezorgde ons de meest geweldige game drives. Het prachtige landschap deed de rest.

  Gerben en Afiena.

 • Fijne service

  September 2014

  We hebben een fantastische tijd gehad in Tanzania! De safari was geweldig en Dawson was een erg prettige gids! Kortom het was een geslaagde ervaring. Bedankt voor de fijne service.
  Somaye en Marten. 

 • Back to Basic

  aug 2014

  Wij hebben deze zomer een fantastische en onvergetelijke reis gemaakt met Tanzania Safari Tour. Wij zijn beiden tegen de vijftig en onze zonen 15 en 17. De reis heeft Mary exact op maat gemaakt want we hadden allerlei wensen.Eerst een week inspanning om de dagelijkse stress eraf te schudden: de fantastische beklimming van de Mount Meru. Een natuur sensatie en mooie belevenis. Zelfs onze zonen die al in paniek raken als er geen wifi is vonden het fantastisch en hebben voor het eerst in hun leven de hele smartphone niet gemist. Back to Basic maar dan goed geregeld. Aansluitend een week safari: serengeti, de Ngorongoro krater etc. Prachtige natuur en beesten. Ook hele bijzondere Lodges en tented lodges. Midden in de natuur maar toch luxe. Met veel lodges steun je ook weer goede doelen zoals bv een nabij gelegen weeshuis. Vanuit het midden van de Serengeti naar Zanzibar gevlogen om daar de derde week te snorkelen, relaxen en nog wat cultuur in Stone Town. Echt alles was goed geregeld. Raar dat in zo een chaotisch land toch alles kan kloppen en geregeld kan worden. Het was een indrukwekkende en onvergetelijke reis.

  Matthé en Els

 • Great safari experience

  Juli 2014

  Dear Mary, Eli and Limo, Thanks for the great safari experience you guys provided us! Lisa and I had the time of our lives in the northern part of Tanzania. Thanks Mary for creating a very good safari plan. Eli, thanks for your guidance, we loved the way you showed us the big five, and for helping out after the safari trip. Thanks to you we had a beautiful hiking trip in Marangu. Limo, thanks for all the delicious meals and enthusiasm, and of course thanks for the lunch at your home together with your family. Altogether, it was an unforgettable experience! Lisa Alma and Jan Schnitzler

 • Top flexibiliteit

  27 juni 2014

  Bedankt Mary, Dawson, Elly voor een geweldige reis in een prachtig land. Wij zijn erg blij dat we voor Tanzania Safari Tour hebben gekozen. Het persoonlijk contact met jullie vonden wij heel erg leuk en prettig. Jullie hebben goed aangevoeld wat onze wensen waren voor de safari; goede keuzes en afwisseling van accommodaties, goede combinatie van parken en cultuur (bezoek stam!) en jullie bieden top flexibiliteit gedurende de reis. Wij bevelen Tanzania Safari Tour dan ook van harte aan, aan een ieder die een reis naar Tanzania wil plannen!

  Thanks again, Guido & Janet

 • Safari om nooit te vergeten

  Maart 2014

  Wij zijn net terug van geweldige vakantie naar Tanzania. En een safari om nooit te vergeten! Dankzij Mary en Dawson. Alles was perfect geregeld. Vanaf het moment dat we aankwamen op Kilimanjaro Airport,tot het moment dat we door vlogen naar Zanzibar. Dawson stond al klaar op het vliegveld om ons op te halen. En ons gelijk door te brengen naar de eerste accomodatie. De volgende dag begon onze safari. Wij hadden gekozen voor een 3daagse safari.Met elke nacht een ander onderkomen, 3x in een lodge geslapen,en 1x in een tent met een prachtig uitzicht. We hebben van alles gezien! En zo dichtbij,je kon de dieren bijna aanraken. Ook over de voor ons minder bekende dieren/volgels kon Dawson ons een hoop vertellen! Thuis was iedereen heel enthousiast over de geweldige foto's die wij hadden gemaakt! En mochten er vrienden en/of collega's zijn die ook een safari willen doen. Dan zou ik absoluut Tanzania safari tour aanraden! Mary en Dawson dank jullie wel voor een GEWELDIGE safari!!!

 • Betaalbare accommodaties

  Februari 2014

  We zijn blij dat we met "Tanzania Safari Tour" in zee zijn gegaan.
  Dit waren we reeds bij de voorbereiding van de reis o.a. in verband met de flexibele aanpak i.v.m. het programma.
  Maar vooral het feit dat "Tanzania Safari Tour" een leemte in de Safari markt vult met betaalbare accommodaties was voor ons een enorm pluspunt!
  De goedkopere camping safari hebben we in het verleden meermaals gedaan. Maar op onze leeftijd wens je toch iets meer comfort, want uiteindelijk zijn het toch wel lange en vermoeiende dagen.
  Hier biedt "Tanzania Safari Tour" dus een unieke en betaalbare tussen-oplossing.
  Dat is Super! Houden zo!

  Mary, Dawson, Oscar, bedankt voor al Jullie goede zorgen voor en tijdens deze super Safari week!
  Wij zullen zeker niet nalaten "Tanzania Safari Tour" aan te bevelen aan onze vrienden en kennissen die na ons op Safari willen vertrekken.
  Hugo en overige reisgenoten.

 • Beklimming Kilimanjaro

  januari 2014

  Samen met een vriend van me had ik "last minute" het plan opgevat om de Kilimanjaro te gaan beklimmen in januari 2014. Twee weken van tevoren enkele offertes opgevraagd, en Tanzania Safari Tour bleek de goedkoopste, zonder dat er naar ons idee aan kwaliteit werd ingeboet. Mary wekte een betrouwbare ...

 • Veel invloed op je programma

  januari 2014

  Heerlijke safari gehad mede door de gastvrije houding van Dawson. Dawson heeft een scherp oog voor de flora en fauna en weet veel te vertellen over van alles wat je onderweg tegenkomt. Daarnaast is Dawson rustig en dat is heerlijk! Lekker rustig rijden en genieten van dat wat je ziet.

 • Ondergedompeld in de prachtige natuur van Tanzania

  December 2013

  We hadden een fantastische huwelijksreis dankzij Mary en Dawson!! Het programma was perfect op maat om in een kort verlof zoveel mogelijk te zien. We werden ondergedompeld in de prachtige natuur van Tanzania tijdens de safari en we konden ook kennismaken met de plaatselijke bevolking. De accomodaties (tentenkampen) waren schitterend en zeer verzorgd. Een echte aanrader voor wie van reizen met een authentiek kantje houdt!!

  Special thanks to Dawson!! Our honeymoon was awesome thanks to you!! You gave us an unforgettable african experience!! Keep up the good work!!

  Greets Gwenda en Nick

 • Bezoek Hadzabe stam indrukwekkend!

  Oktober 2013

  Wat een fantastische reis hebben we gehad! Alles was perfect georganiseerd van het begin tot het eind en Dawson was een attente en zeer goede gids met wie we ook veel gelachen hebben. De maaltijden waren goed verzorgd en er ontbrak ons aan niets.
   
  De natuur was overweldigend, we hebben op onze g...

 • Afwisseling met cultuur erg prettig

  Okt. 2013

  Het was een fantastische vakantie, we zijn door Elly heel goed opgevangen en hij heeft er alles aan gedaan om het voor ons een onvergetelijke reis te laten worden. Ook was het een fantastische gids, hij zag namelijk dieren, zoals een cheetah, waar de rest van de gidsen met een grote vaart voorbij sc...

 • Safari was geweldig!

  Sept/Okt 2013

  We zijn terug in Nederland. We hebben echt een heerlijke vakantie gehad. Safari was geweldig !! Wij hebben echt genoten van de safari en Elly maakte onze Safari compleet. Hij is zo`n lieve en zorgzame man en weet zoveel te vertellen over de dieren en over de lokale bevolking. Wij hebben echt genoten...

 • Familievakantie naar Tanzania

  September 2013

  Karibu!
  Dit jaar ( 2013 ) waren mijn ouders 35 jaar getrouwd en ze wilden hier iets speciaals mee doen, n.l. mijn zus, mij en onze partners meenemen naar Tanzania. Nadat Mary bij ons thuis was geweest om een en ander te bespreken, een 15 daagse zelf samengestelde tour geboekt. In september was het ...

 • Goed maatwerk

  september/oktober 2013

  Via internet waren wij achter Tanzaniasafaritour gekomen. Het e-mail contact met Mary was zeer prettig. Zij had snel door wat wij wilden en maakte aan de hand van onze gegevens deze safari op maat. Binnen een week was alles geregeld.


  Onze vijfdaagse safari ging van Arusha door de Ngorongoro krate...

 • Great experience

  juli/augustus 2013

  Dear Mary and Dawson,

  We like to thank you so much for the great trip we had in Tanzania.
  The program was very good, combining safari with some local ‘meet and greet’ moments with the Tanzanian people and tribes.

  A special note we like to say to Dawson. We liked the way we travelled together f...

 • Amazing adventure

  juli 2013

  We had an amazing adventure in Tanzania thanks to Mary (for arranging with personal care) Elly, Dawson and Dennis.
  Thank you for showing us your beautiful parks with experience, care and passion! We had a great time!

  Regards,

  Jesse & Lisa...

 • 3 geweldige dagen gehad!

  juni 2013

  Onze 3 daagse safari (terengeri np, lake manyara & ngorongoro) was een fantastische trip. Mogelijk gemaakt door onze ervaren en betrouwbare driver Dawson. Hij vertelde veel en had een zeer scherp oog voor de dieren naast het goede rijden. Dawson bedankt en echt een aanrader als je in drie dagen ...

 • De meest heerlijke samosa's ooit!

  februari 2013

  Van 17 februari tot 1 maart 2013 waren wij in Tanzania. Onze dochter Minke was al op 4 januari vertrokken; als vrijwilligster voor Projects Abroad werkt zij op een school in Arusha. Ons onderkomen was Ilboru Safari Lodge, een uitstekend onderkomen voor en na de safari. Op woensdag 20 staat 's ochten...

 • De Kilimanjaro beklimmen; zwaar, maar een geweldig avontuur!

  januari 2013

  Afgelopen Januari 2013 ben ik een sportieve uitdaging aangegaan, ik wilde de Kilimanjaro beklimmen. Mijn vader is begonnen over deze uitdaging op een verjaardag in april 2012 en voordat ik het wist was er een ticket geboekt. Gelukkig hebben we al in juni geboekt waardoor ik me toch nog een tijd kon ...

 • Ngorongoro is een belevenis op zich

  januari 2013

  Met z'n vieren, twee bevriende stellen, hebben we erg genoten van het land met zijn prachtige natuur en zijn vriendelijke, gastvrije mensen. Dawson is erg gastvrij, gezellig en humoristisch. Hij wist altijd de beste plekjes voor ons te regelen om foto's/films te maken.
  Het was heel bijzonder om a...

 • Noodfluitje

  oktober 2012

  De vakantie is helemaal super geweest, vanaf dag 1 tot het einde.
  Dawson zelf stond ons netjes op te wachten bij het vliegveld en binnen notime zaten we in de auto, hij had gelukkig al water bij zich want het was goed warm, ondanks dat het al avond en donker was.
  Tarangire Park was mooi en indruk...

 • Alles was prima voor elkaar

  oktober 2012

  Onze reis door Tanzania is inmiddels een mooie herinnering. Mede dankzij Mary en Dawson hebben wij erg genoten van dit prachtige land met zijn schitterende natuur en zijn gastvrije bevolking.
  De safari door de Serengeti, de Ngorongoro krater, Lake Manyara en Tarangire Nationaal Park, het verblijf i...

 • De Kilimanjaro en andere uitdagingen

  september 2012

  Ruim een jaar hebben we ons voorbereid op onze reis naar Tanzania. Eerst hebben we ons goed georiënteerd op de diverse aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Uiteindelijk zijn we in zee gegaan met Tanzania Safaritour en dat is een goede keuze gebleken.
  Samen met Mary hebben we een prog...

 • Onze ervaring op de Kili(manjaro)

  september 2012

  In het begin was het even zoeken met Rogati en de andere klimmers, omdat we een dag vertraagd waren. De tas van Vincent was namelijk niet aangekomen, waardoor we e.e.a. hebben moeten regelen, en de klim uitgesteld hebben. Gelukkig kwam de tas na veel geregel uiteindelijk aan.
  Tijdens de voorbereidi...

 • Op maat gemaakt. Voor elk wat wils.

  juli 2012

  Na een aangename vlucht met enkele tussenstoppen landen we in Arusha International airport en maken we meteen kennis met 'the african way of life'. Vriendelijke, lachende mensen die 'polé polé' door het leven gaan.
  De eerste rit met Dawson naar de zeer mooie Arusha Ilboru lodge toont ons Tanzania...

 • Lake Natron

  juli 2012

  We hebben heel erg genoten van onze 14-daagse Tanzaniareis. Dit werd voor ons de eerste reis naar midden Afrika, en dit leidde toch tot een zekere zenuwachtigheid. De eerste contacten en de hierop volgende voorbereidingen door Mary stelden ons al snel gerust; we hadden duidelijk een gepassioneerde T...

 • Fietstocht was super!

  mei 2012

  Onze vakantie was geweldig! De safari in Serengeti was super. De lodge daar was ook prima, prachtig uitzicht. Het was super dat Dawson ons oppikte in Mwanza. We hadden via de sms contact gehad toen wij op de ferry zaten. We zochten na de ontmoeting een pinautomaat en reden naar Serengeti.
  Het was...

 • Bijtende mieren

  mei 2012

  Afgelopen woensdag 9 mei zijn we door onze chauffeur naar de Marangu Gate van Mount Kilimanjaro gebracht waar we samen met Rogati, onze gids, begonnen aan de wandel/klimtocht naar de Mandara hut dichtbij de Maundi krater. Pff, het was nog een hele klim zeg, maar wel heel gaaf!
  Ondanks dat het een ...

 • Alles afgestruind op zoek naar de neushoorn

  maart 2012

  Mede door Mary en Dawson hebben wij een ongelooflijk mooie reis gemaakt door Tanzania. Op 1 februari 2012 vertrokken we naar Nairobi waar wij ’s avonds aan kwamen. De volgende dag zijn wij met een shuttlebus naar Moshi gereden. Moshi ligt aan de voet van de Kilimanjaro en waar je ook bent, bijna...

 • Goed doordacht programma

  februari 2012


  We zijn weer teruggekeerd in Nederland na een prachtige reis door Tanzania met ons gezin. We hebben 5 hele mooie dagen gehad met Tanzania Safari Tour. Mary heeft een goed doordacht programma gemaakt en Dawson heeft ervoor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak en dat we veel hebben gezien. Kortom...

 • Onvergetelijke vakantie

  5 februari 2012

  De voorbereidingen voor onze vakantie naar Tanzania begon met het afstruinen van het internet. We hadden van te voren onze wensen op papier gezet.
  Wij zijn bij Tanzania Safari Tour beland omdat het ideële karakter van deze organisatie ons aansprak. Hoewel de eerste contacten plezierig waren hadde...

 • Je safari valt of staat echt met de gids!

  december-januari 2011-2012

  Eind december 2011 ben ik samen met mijn vriend naar Tanzania gegaan. Eigenlijk was dit een redelijk impulsief besluit. Dat is ook hoe wij graag reizen, bij voorkeur niks van te voren vastleggen en maar afwachten wat voor een mooie dingen je allemaal tegenkomt op reis!
  Maar door het lezen van inf...

 • Op heel korte termijn weg

  29 juli 2011

  In juli 2011 ben ik, samen met een vriendin, met Tanzania Safaritour door de parken en het natuurschoon van Tanzania getrokken.
  De natuur en de dieren van Tanzania waren voor ons ongelooflijk!!! Prachtig om te zien en te blijven kijken. Het was een langgekoesterde wens van mij om dit ooit eens mee ...

 • Schitterend

  17 juli 2011 t/m 25 juli 2011

  Wij zijn in juli 2011 op safari geweest met Tanzania Safaritour. Het was een onvergetelijke ervaring waarbij we erg hebben genoten van de natuur en cultuur in Tanzania.
  De accomodaties en eten waren erg goed en boven verwachting. Wij kijken met een tevreden gevoel terug op de privé tour die we heb...

 • Wonderful trip

  March 17, 2011

  Wonderful trip
  I had the good fortune to travel for a one week safari with Dawson in March this year. It was a wonderful experience.
  Dawson is a fantastic guide with a wealth of local knowledge who strives to ensure that his guests get as much as they can from their safari experience. We discovere...