Nederlands English

5 daagse safari

Manyara NP- Serengeti NP- Serengeti NP- Ngorongoro CA- Mto Wambu

Dag 1 Manyara NP

Na het ontbijt worden jullie opgehaald bij je verblijf en start het programma. De eerste gamedrive is in Manyara National Park, waar veel olifanten, buffels, en niet te vergeten, bavianen te zien zijn. Ook het overige wild is hier uiteraard te vinden. In het meer liggen de nijlpaarden lekker te chillen. Er is een lunchbox voor onderweg geregeld en ‘s avonds wordt er gedineerd in het dorpje Mto wa Mbu in Twiga Lodge waar jullie ook overnachten. 
 
Twiga Lodge. 1 x 2 pers. kamer. Vol pension.

www.twigacampsitelodge.com

Dag 2 Serengeti NP

Dan is het nu tijd voor Serengeti National Park. Via de kraterrand van Ngorongoro Conservation, waar jullie vast een blik kunnen werpen in de krater,  rijden jullie Serengeti in. Tijdens het rijden over de eindeloze vlaktes krijg je het echte Afrika-gevoel! Hoe verder jullie Serengeti inrijden, hoe meer wild er te zien is. Moe maar voldaan kunnen jullie in ons "hostel" uitrusten. Dit is een eenvoudig, maar prima, schoon en volkomen veilig onderkomen met uitstekende bedden en klamboe's. Elke kamer beschikt bovendien over een eigen badkamer met toilet. Er is tevens een volledig afgesloten terras waar men tijdens het eten kan genieten van het uitzicht. Dit verblijf ligt midden in Serengeti zodat alle geluiden van de natuur te horen zijn. Het kan gebeuren dat er een groepje olifanten, giraffen of zelfs leeuwen langs wandelen... Soms overnachten er ook onderzoekers die research doen in het park.
Een kok bereidt de meest verrukkelijke maaltijden!

 

"Hostel". Geen site beschikbaar. 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.

Dag 3 Serengeti NP

Vandaag zullen jullie nog een dag doorbrengen in Serengeti en worden er diverse game-drives gemaakt. De eerste game-drive is al vóór het ontbijt. Let vooral op de “kopjes”, dit zijn grote brokken steen waar de leeuwen graag hun siësta houden. Aan het eind van de dag wacht de kok met een heerlijk diner en overnachten jullie weer in het hostel.

 
"Hostel". Geen site beschikbaar. 1 x 2 pers. kamer. Vol pension.

Dag 4 Ngorongoro CA

Via een steeds veranderend landschap gaat de rit naar Ngorongoro CA. Onderweg kunnen jullie veel Maasai zien in hun felle gewaden, die hun kudde aan het weiden zijn. In Ngorongoro CA aangekomen dalen jullie de steile krater af vooe een indrukwekkende game drive. Mocht je de Big Five nog niet hebben gezien, dan gaat dat hoogstwaarschijnlijk vandaag nog gebeuren. Hoewel de neushoorn zich niet makkelijk laat zien...

 

Haven Nature Camp. 1 x 2 pers. tent met normale bedden. Vol pension.

www.havennaturesafaricampandlodge.com

Dag 5 Fietstocht of bezoek Maasai

Afhankelijk van jullie beschikbare tijd hebben jullie deze laatste dag de keus tussen een fietstocht in de omgeving van het dorpje Mto wa Mbu, of een bezoek aan een authentiek Maasai dorp waar er kennis gemaakt kan worden met de werkwijze van de medicijnman en de vroedvrouw uitlegt hoe zij de kwaaltjes van zwangere vrouwen behandelt. Na deze culturele dag zit het erop en rijdt de chauffeur verder naar jullie verblijf in Moshi of Arusha. Geen diner inbegrepen.
 

Dit programma komt op 1495 USD per persoon, op basis van 2 pers. samenreizend.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen
 • Landcruiser met chauffeur
 • Diensten van de kok
 • Brandstof
 • Entreegelden voor de parken
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Flessen mineraalwater

  Niet inbegrepen

 • (inter)continentale tickets
 • Persoonlijke verzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien