Nederlands English

7 daagse safari

Arusha NP-Manyara NP-Lake Eyasi-Serengeti NP-Serengeti NP-Ngorongoro CA-Mto Wambu

Dag 1 Arusha NP

Om te acclimatiseren is een bezoek aan Arusha NP ideaal. Er leven kleine roofieren, buffels, giraffen en uiteraard de zwart witte colobus apen. Er staat tevens een wandeling met een gewapende ranger naar de waterval gepland. Omdat er kans is dat jullie de dieren op geringe afstand zullen passeren is deze begeleiding van de ranger een prettig idee. Aangekomen bij de waterval kunnen jullie je lekker opfrissen.

 
Ilboru Safari Lodge. 1 x 2 pers. kamer Vol pension.

www.ilborusafarilodge.com 

Dag 2 Manyara NP

Na het ontbijt rijden jullie naar Manyara National Park voor de eerste game-drive. Het park staat bekend om leeuwen die soms de gewoonte hebben om in de bomen te slapen, hoewel je wel wat geluk moet hebben om dit te kunnen zien. Al aan het begin van het park worden jullie begroet door de vele speelse bavianen. Rijden jullie verder dan zul je onder andere diverse groepen olifanten tegen komen en uiteraard de overige wilde dieren. Ook de vogelliefhebber komt aan zijn trekken met de honderden vogelsoorten. Als lunch krijgen jullie een lunchbox en ’s avonds staat het diner klaar.

 
Twiga Lodge. 1 x 2 pers kamer.  Vol pension
www.twigacampsitelodge.com

Dag 3 Hadzabe Tribe

Dit wordt een bijzondere dag. Jullie gaan op bezoek bij de Hadzabe tribe,
dit zijn afstammelingen van de Bosjesmannen. De weg ernaar toe is erg zanderig en hobbelig. Daar aangekomen kunnen jullie met pijl en boog op jacht samen met een paar leden van de stam. Heeft het jagen niet je prioriteit dan is het ook mogelijk via de gids een praatje te maken met de vrouwen. Daarna is het tijd om door te rijden en kennis te maken met leden van de Datoga tribe en te zien hoe deze mensen leven. Het is fascinerend om de vrouwen te zien, die als teken van schoonheid hun gezicht hebben getatoeëerd. 

   

Haven Nature Camp. 1 x 2 pers tent met normale bedden.  Vol pension

www.havennaturesafaricampandlodge.com

Dag 4 Serengeti NP

Vandaag gaat de reis verder via de kraterrand van Ngorongoro naar Serengeti National Park. Het is een lange rit over de eindeloze vlaktes, maar hoe dieper Serengeti ingereden wordt, hoe meer wild er te zien is. Na alle indrukken zullen jullie zeker genieten van een goede maaltijd en overnachting in ons hostel. Dit is een eenvoudig, maar prima, schoon en volkomen veilig onderkomen met uitstekende bedden en klamboe's. Elke kamer beschikt bovendien over een eigen badkamer met toilet. Er is tevens een volledig afgesloten terras waar men tijdens het eten kan genieten van het uitzicht. Dit verblijf ligt midden in Serengeti zodat alle geluiden van de natuur te horen zijn. Het kan gebeuren dat er een groepje olifanten, giraffen of zelfs leeuwen langs wandelen... Soms overnachten er ook onderzoekers die research doen in het park.
Een kok bereidt de meest verrukkelijke maaltijden!

 
"Hostel". 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.
Geen site beschikbaar.

Dag 5 Serengeti NP

Deze hele dag staat in het teken van gamedrives. Als de zon net op is is er de meeste kans om de dieren te zien. Daarom vertrekken jullie al vóór het ontbijt voor de eerste gamedrive. Er zullen er nog verscheidene volgen deze dag, zodat er alle tijd is om op je gemak de dieren te zoeken en bekijken. Ook deze nacht overnacht jullie in het hostel.

 
"Hostel". 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.

Dag 6 Ngorongoro CA

Na het ontbijt vertrekken jullie richting Ngorongoro. Onderweg weg zul je de Maasai zien in hun traditionele kleding met hun kudde. Jullie dalen af in de Ngorongoro krater, waar jullie ongetwijfeld verrast zullen zijn van het vele wild dat hier rondloopt. De lunchbox wordt op een idyllisch plekje gebruikt bij een meer waar de nijlpaarden liggen te chillen. In de loop van de middag is het tijd om verder te reizen naar jullie verblijf.

 
Kudu Lodge. 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.
kuducamp.com


Dag 7 Fietstocht of bezoek aan Maasai dorp

De wildparken zitten er op, maar er is nog meer te beleven.  Deze laatste dag kunnen jullie nog kiezen tussen een fietstocht in de omgeving van het dorpje Mto wa Mbu bij Lake Manyara met aansluitend een wandeling naar de markt. Hier krijgen jullie de mogelijkheid het lokaal gebrouwen banenenbier te proeven. Lijkt het jullie leuker om een authentiek Maasai dorp te bezoeken dan kan dat in het dorpje Monduli. Een medicijnman laat zien hoe hij tot een diagnose komt en eem vroedvrouw zal vertellen hoe zij eventuele kwaaltjes bij zwangere vrouwen behandelt. Na deze culturele dag zit het erop en worden jullie naar je verblijf in Moshi of Arusha gebracht. Deze dag is er geen diner inbegrepen.

 


Dit programma komt op 2090 USD per persoon, op basis van 2 pers. samenreizend.

Inbegrepen

  • 6 overnachtingen
  • Landcruiser met chauffeur
  • Brandstof
  • Diensten van de kok
  • Entreegelden voor de parken
  • Maaltijden zoals aangegegevn
  • Flessen mineraalwater

Niet inbegrepen

  • (Inter)continentale vliegtickets
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien