10 Daagse Budget Safari

Dit voorstel is inclusief accommodaties en transfers op dag van aankomst en vertrek.

 

Dag 1    AANKOMST

Aankomst op Kilimanjaro airport waar men wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Tanzania Safari Tour. Na de kennismaking en het inladen van de bagage wordt men naar de accommodatie gebracht.

 

Meru House Inn in Arusha.  B&B.

 

Dag 2    WANDELING NAPURU WATERVAL

Om eerst wat te acclimatiseren voordat de safari begint en wat meer van de omgeving van Arusha te zien wordt er een leuke wandeling gemaakt naar de Napuru waterval. Het eerste gedeelte gaat met de auto, waarna men te voet verder gaat dwars door de natuur waarbij heel regelmatig het riviertje moet worden overgestoken. Aangekomen bij de waterval kan de lunchbox worden genuttigd.

 

Meru House Inn in Arusha.  B&B.

 

Dag 3   MANYARA NP

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma. Na een ongeveer 3 uur durende rit wordt het bosrijke Manyara NP bereikt. Het is een relatief klein park, dat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, de vele bavianen en de leeuwen die soms in bomen liggen te chillen. De natuur is afwisselend en bestaat uit oerwoud, beekjes, open graslanden en uiteraard uit het meer, waar zich veel vogelsoorten bevinden.

 

Crater Rim View Lodge in Karatu. Vol pension.

 

Dag 4   HADZABE EN DATOGA STAM

Vanochtend moet er vroeg worden opgestaan voor een bezoek aan de Bosjesmannen (Hadzabe stam) in Lake Eyasi. Het is geen comfortabele rit, maar zeker de moeite waard. Men krijgt de mogelijkheid samen met hen op jacht te gaan met pijl en boog, of via een lokale gids een praatje te maken. Daarna gaat de rit verder naar de Datogastam. Door deze vriendelijke mensen wordt men gastvrij ontvangen en laten ze graag zien hoe het leven is in hun kleine gemeenschap .

 

Crater Rim View Lodge in Karatu. Vol pension.

 

Dag 5    SERENGETI NP dag I

Tijd voor het beroemdste wildpark ter wereld, het Serengeti NP. Met zijn vele verschillende soorten dieren en meer dan 500 vogelsoorten is het park uniek en zijn er de mooiste documentaires opgenomen. Het is een redelijk lange, ongeveer 3 uur durende maar boeiende tocht over de savannes en roept het echte Afrika-gevoel op! Hoe dieper Serengeti ingereden wordt, hoe meer wild er te zien is.

 

Tawiri Camp (Hostel) in Serengeti. Vol pension.

 

Dag 6   SERENGETI NP dag II

De hele dag gamedrives in Serengeti NP met de vele “kopjes” waarop de leeuwen prima uitzicht hebben over de vlakte. Is er interesse voor  een “early morning gamedrive”, dan kan dat uiteraard geregeld worden. Er wordt dan voor het ontbijt vertrokken en bij terugkomst staat het ontbijt klaar.

 

Tawiri Camp (Hostel) in Serengeti. Vol pension.

 

Dag 7   NGORONGORO KRATER

Na het ontbijt wordt er naar Ngorongoro vertrokken, waar afgedaald wordt in de 600 m diepe krater. Hoewel er een flinke portie geluk voor nodig is wordt hier hopelijk één van de lastigst te vinden dieren van de Big Five gespot, de neushoorn! Maar ook het overige wild is er in overvloed aanwezig, want er leven veel dieren op deze relatief kleine oppervlakte.

 

Haven Nature  Camp in Karatu.  Medium luxury tent.  Vol pension.

 

Dag 8    FIETSTOCHT EN WANDELING IN MTO WA MBU

Op een half uurtje rijden bevindt zich in Mto wa Mbu de “fietsenstalling” waar voor ieder een fiets klaar staat. Een heel speciale ervaring om op de fiets door het Afrikaanse landschap te rijden en bovendien iets meer te zien van het gewone leven in Tanzania.

 

Twiga Lodge in Mto wa Mbu.  Vol pension.

 

Dag 9    TARANGIRE NP

Eén van de mooiste parken is toch wel Tarangire NP met de eeuwenoude Baobab bomen en Sausages Trees. Na een uurtje wordt de gate bereikt en kan er gedurende een groot gedeelte van de dag genoten worden van de natuur en uiteraard van al het wild. Er zijn grote kuddes olifanten, giraffen, vele soorten antilopen en leeuwen te vinden. In de loop van de middag zit het er helaas op en gaat de rit weer richting de accommodatie in Arusha.

 

Korona House in Arusha.  B&B.

 

Dag 10    Transfer naar het vliegveld.

 

Dit programma komt op 2545 USD per persoon obv 2 personen.

Dit programma komt op 1945 USD per persoon obv 4 personen. 

 

Hierbij inbegrepen:

 

 • Alle accommodaties zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Landcruiser met opklapbaar dak
 • Chauffeur/gids als ook de brandstof
 • Alle entreegelden
 • Activiteiten
 • Water tijdens de safari
 • Alle transfers

 

Niet inbegrepen:

 

 • (inter)continentale vluchten
 • Visakosten (50 dollar pp, eventueel te verkrijgen op het vliegveld)
 • Drankjes
 • Persoonlijke verzekering met werelddekking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien