Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park, gelegen aan het gelijknamige Lake Manyara, is een relatief klein park met een grote verscheidenheid aan dieren in een afwisselende groene omgeving. Manyara National Park biedt een weids uitzicht over de Rift Valley, ook wel Grote Slenk genoemd. Een groot deel van het park wordt gevormd door dichtbegroeide bossen, ook wel ‘woodland’ genoemd. Langzaam gaat het bos over in graslandschap.

Lake Manyara

Het gigantische Lake Manyara is natuurlijk de blikvanger van dit natuurpark. Het meer is tussen de 200 en 300 km2 groot, afhankelijk van het seizoen. Het water trekt een grote verscheidenheid aan wildleven aan. In het regenseizoen leven er ook veel vogelsoorten in en rond het meer waaronder flamingo’s, lepelaars en roofvogels.

Wildlife in het Manyara park

Bij binnenkomst van het park wordt iedereen begroet door grote groepen speelse bavianen. Verderop in het park zijn de kuddes olifanten en veel andere dieren te vinden. Net als in het Serengeti National Park leven in het Manyara park leeuwen die de kunst van het bomenklimmen meester zijn. Met wat geluk is het mogelijk leeuwen te ontdekken die in de takken liggen te chillen. In de Manyara ‘Hippo Pool’ zijn vaak vele nijlpaarden te spotten en op de vlaktes bij het meer lopen meestal de giraffen.

Activiteiten

De belangrijkste activiteit in het Lake Manyara National Park is het maken van gamedrives. Voor degenen die avontuurlijk zijn ingesteld is de Canopy Walk een geweldige ervaring. Wij regelen een wandeling over de hangbruggen en dwars door de boomtoppen van het oerwoud.

Op tour door het Lake Manyara National Park?

Ga met ons mee op voor een onvergetelijke ervaring inclusief privégids.

Neem contact op

Bekijk alle safari’s

Lees reviews van onze gasten