8 Daagse Lemosho Route

De Lemosho route is een zeer gevarieerde route, waarbij wel de afstand naar het startpunt groter is dan bij de overige routes. Na een aantal dagen kruist deze route de Machame route. Op de Lemosho route wordt er in tentjes geslapen.

De dragers dragen de kampeerartikelen, eten, keukengerei en uiteraard jullie persoonlijke backpack. Deze mag niet zwaarder zijn dan 15 kg.

Zelf dragen jullie je dagelijkse benodigdheden zoals een lunchpakket, 3 à 4 liter water en tevens wat kleding en persoonlijke benodigdheden.

Jullie worden na het ontbijt naar de Londorossi Gate gebracht. Hier aangekomen moeten eerst alle formaliteiten afgerond worden en wordt alle bagage gewogen en verdeeld over de dragersHierna is het nog een uur rijden naar het startpunt, waar jullie de lunchboxes kunnen gebruiken.

Vergeet niet een kopie van je paspoort mee te nemen!

De gids zal er alles aan doen om jullie  naar de top te begeleiden, maar jullie gezondheid zal altijd op de eerste plaats komen! Het zuurstof in jullie bloed zal elke dag worden gemeten als ook de bloeddruk. Tevens houdt hij goed in de gaten of jullie geen hoogteziekteverschijnselen vertonen.

Luister dus goed naar de adviezen van de gids, tenslotte heeft hij alle ervaring.

 

 

Dag 1 : Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

2100 m – 2750 m (ongeveer 3 à 4 uur) Deze eerste dag lopen jullie door een tropisch regenwoud en worden jullie begeleid door een gewapende ranger omdat er in dit gedeelte nog buffels en overig wild kan lopen. Ook hebben jullie kans om tropische vogels, apen of giraffen te zien.

 

Dag 2 : Mti Mkubwa Camp – Shira  Camp I

2750 m – 3510 m (ongeveer 6 à 7 uur) Jullie laten vandaag het bos achter je en komen op een steil pad terecht wat door savannes en een maanlandschap achtig gebied loopt. Soms zullen wat bergbeekjes moeten worden overgestoken. Bij de Shira kratergebruiken jullie de lunch. Na Shira Ridge dalen jullie geleidelijk af naar Shira Camp I, waar jullie kunnen uitrusten en kunnen genieten van de heerlijke maaltijd die voor jullie is bereidt.

 

Dag 3 : Shira Camp I – Shira Camp II

3510 m – 3840 m ( ongeveer 2 à 3 uur) Deze dag wordt gezien als een rustige dag om het lichaam te laten acclimatiseren. Er zijn enkele optionele wandelingen te maken op het plateau, zodat er aan de hoogte gewend kan worden.

 

Dag 4 : Shira Camp II – Barranco Camp 

3840 m- 3950 m  (7- 8uur) Na een welverdiende nachtrust lopen jullie deze dag door een ruig en maanlandschapachtig gebied vol rotsblokken en gesteente. Het is een spectaculaire tocht naar Lava Tower, een groot granieten blok ook wel haaientand genoemd. Tijdens deze tocht wennen jullie steeds meer aan de hoogte.. Daarna volgt er een behoorlijk steile afdaling naar Barranco Camp. Ver beneden is bij helder weer de verlichting van Moshi te zien.

 

Dag 5 :  Barranco Camp – Karanga Camp

3900 m – 4000 m (4 -5 uur) Vandaag wordt aan de 250 m hoge, steile maar fascinerende klim van de bekende Breakfast Wall begonnen.  Als jullie eenmaal boven zijn is het uitzicht adembenemend. Beneden je zien jullie de dragers in het kamp alles inpakken. Daarna gaat het enige tijd bergje op en bergje af. Soms moet er een beekje worden overgestoken dat gevormd is door de gletsjers. Dit alles is niet erg inspannend. Na nog een paar flinke afdalingen, een steile klim en een laatste steile afdaling bereiken jullie Karanga Camp.

 

Dag 6 : Karanga Camp – Barafu Camp

4000 m – 4600 m (5 à 6 uur) Vandaag is het een relatief gemakkelijke dag. De tocht begint met klimmen, waarna er weer een overweldigend panorama te zien is. De route van vandaag is kort en steil.  Jullie lopen over een stenige, harde ondergrond door een kaal landschap en de temperatuur begint verder te dalen. Op een gegeven moment komen jullie op een splitsing: richting Barafu of omlaag naar Mweka. Uiteraard nemen jullie de route die naar Barafu Camp leidt. Het is nu nog ongeveer anderhalf uur te gaan. Nadat jullie zoveel mogelijk gegeten en gedronken hebben gaan jullie vroeg naar bed. Tegen middernacht worden jullie wakker gemaakt voor de laatste etappe naar de top!

 

Dag 7 : Barafu Camp- Stella Point – Uhuru Peak – Mweka Camp

4600 m – 5735 m -5895 m– 4600 m – 3100 m (14-17 uur) Na een licht ontbijt rond middernacht beginnen jullie aan de zwaarste kilometers van de expeditie. Met je hoofdlamp op, eventuele skistokken mee en extra batterijen bij de hand (dragend op het lichaam voor de warmte) lopen jullie stapje voor stapje over een bevroren ondergrond naar Kosovo Camp op 4860 m. Na even gerust te hebben wordt er zigzaggend door los grind verder gelopen naar Stella Point (5725 m). De meeste klimmers doen hier ongeveer 7 uur over. Na zo’n 2 uur begint het steiler te worden. De kou en de ijle lucht maken je het niet gemakkelijk. Bij Stella Point aangekomen kunnen jullie even uitrusten en krijgen jullie een kop warme thee. Dit is het einde van het steile gedeelte. Langzaam lopend, rustig ademhalend en geen onnodige bewegingen makend trekken jullie verder. Nog zo’n anderhalf uur en Uhuru Peak is bereikt!! Na van dit historische moment genoten te hebben is het weer tijd af te dalen naar Barafu Camp waar korte tijd gerust en ontbeten kan worden. Daarna gaat de afdaling verder naar Mweka Camp.

 

Dag 8 : Mweka Camp- Mweka Gate

3100 m – 1600 m  (4-5 uur) Vandaag gaat het over een goed pad naar Mweka Gate waar er, als de top is behaald, het certificaat in ontvangst genomen kan worden!   Hierna worden jullie terug gebracht naar het verblijf voor een zeer welverdiende en verfrissende douche en waar jullie weer kunnen genieten van een comfortabel bed!