Over ons

Toen we in 2005 voor de eerste keer in Tanzania waren was Dawson onze driver/guide. Onze passie voor dit prachtige land is toen ontstaan en zo hebben we samen met Dawson in de loop der jaren al heel wat gamedrives gemaakt. In 2010 hebben we gezamenlijk besloten Stichting Tanzania Safari Tour op te richten.

Helaas is Dawson in 2020 plotseling overleden, maar samen met zijn vrouw Avita en onze driver/guides gaan we op dezelfde manier verder en wordt de reis met evenveel zorg en enthousiasme voorbereid en uitgevoerd!

 

YOUR TRIP, THEIR FUTURE

Onze reisactiviteiten zijn ondergebracht in een non-profit stichting. Alle winst gaat direct naar Tanzania, zodat Dawson zijn gezin een beter bestaan heeft en zij nu op hun beurt de bevolking kan steunen daar waar nodig is door een studie te betalen of simpelweg hun leven iets eenvoudiger en zorgelozer te maken.

 

Het verschil tussen de grote organisaties en Tanzania Safari Tour is in de eerste plaats dat de winst volledig aan Tanzania ten goede komt. Waar mogelijk werken we zoveel mogelijk samen met accommodaties die een gedeelte van de opbrengst besteden aan projecten in hun omgeving. In andere gevallen gaat onze voorkeur uit naar kleinere verblijven die in Tanzaniaanse handen zijn, zodat de opbrengst bij de Tanzaniaanse bevolking terecht komt en niet in buitenlandse handen. Als Tanzania Safari Tour hebben we diverse projecten gesteund zoals o.a. het mede financieren van de bouw van een school in Lukani en steunen we jongeren zodat ze een opleiding kunnen volgen.

 

Wij gaan verder dan de gebaande paden

Tanzania Safari Tour staat voor een échte persoonlijke benadering. Geen standaard pakketreizen, wij luisteren naar jouw wensen en blijven het programma aanpassen totdat het precies voldoet. Inmiddels hebben we ons team uitgebreid met een aantal zeer ervaren drivers/guides en mountainguides.

 

Vergeet de ‘toeristische route’. Wij wijken graag van de gebaande wegen af en bieden activiteiten aan waarbij je direct met de lokale bevolking in aanraking komt. En tegelijk op schitterende locaties komt waar weinig tot geen toeristen komen. Ook begeleiden we je bij bijzondere trekkings zoals de beklimming van de Kilimanjaro. De inkomsten komen ook hier zoveel mogelijk bij de lokale bevolking terecht komen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met mij, Mary, op. Ik beantwoord met liefde al je vragen.