6 Daagse Marangu Route

De Marangu route is de “makkelijkste” en kortste route en dus ook de goedkoopste, waardoor het tevens de drukste route is. Houdt men er niet van om in tentjes te slapen, dan is dit de meest ideale route, want het is de enige route waar men in  gezamenlijke hutten slaapt. Door de vrij snelle stijging is het slagingspercentage wel lager dan op de overige routes.

De dragers dragen het eten, keukengerei en uiteraard de persoonlijke backpack van de klant. Deze mag niet zwaarder zijn dan 15 kg. De klant zelf draagt de dagelijkse benodigdheden zoals een lunchpakket, 3 à 4 liter water en tevens wat kleding en persoonlijke benodigdheden.

De gids zal er alles aan doen om iedereen naar de top te begeleiden, maar de gezondheid zal altijd op de eerste plaats komen! Het zuurstof in het bloed zal elke dag worden gemeten, evenals de bloeddruk. Tevens houdt hij goed in de gaten of er iemand verschijnselen vertoont van hoogteziekte.

Na het ontbijt wordt men naar de Marangu Gate gebracht. Hier aangekomen moeten eerst alle formaliteiten afgerond worden en als alle bagage is gewogen en verdeeld over de dragers begint de klim. Vergeet niet een kopie van je paspoort mee te nemen!

Luister goed naar de adviezen van de gids, tenslotte heeft hij alle ervaring.

 

 

Dag 1 : Marangu – Mandara Hut. (1980-2700 meter)

Na het ontbijt wordt men opgehaald en na een ongeveer 45 min. durende rit is de gate bereikt. Na het vervullen van alle formaliteiten wordt er gestart.. Er wordt over een goed onderhouden en licht stijgend pad in ongeveer 4-6 uur naar Mandara Hut gelopen. De tocht gaat door een prachtig tropisch regenwoud met echte lianen naar Mandara Hut op 2750 meter. Het kamp bestaat uit een eetzaal en verschillende kleinere 4-8 persoons hutten. Het sanitair is eenvoudig. In alle kampen kan er frisdrank en bier gekocht worden tegen behoorlijk hoge prijzen. Bier drinken is echter af te raden i.v.m. hoogteziekte.

 

Dag 2 : Mandara Hut – Horombo Hut.  (2700 – 3720 meter)

Na het ontbijt wordt er in ongeveer 5 – 7 uur naar Horombo Hut op 3820 m gelopen. Het tropisch regenwoud wordt verwisseld voor een afwisselend landschap met heide, reuzen lobelia’s en prachtige vetplanten. Na de boomgrens lopen jullie door een soort maanlandschap. Hiervandaan is de besneeuwde kap al duidelijk te zien. Omdat Horombo Hut het kamp is waar de dalende klimmers hun laatste nacht op de berg doorbrengen, is het hier gezellig druk.

 

Dag 3: Horombo hut.

Extra dag om te acclimatiseren. Vanuit hier kunnen er wandelingen in de omgeving gemaakt worden.

 

Dag 4 : Horombo hut – Kibo Hut.  (3720 – 4730 meter)

Vandaag gaat de klim naar de Kibo Hut op 4730 meter en duurt de tocht zo’n 6-8 uur. Hier kan ’s nachts de temperatuur tot onder het vriespunt dalen, maar overdag kan het kwik nog aardig oplopen. Doordat de lucht ijler wordt is er minder zuurstof. Het begint nu steiler en dus zwaarder te worden. De wandeling voert door “het zadel”, wat tussen de pieken ligt van Mawenzi en Kibo; een kale woestijnachtige omgeving. De Kibo Hut bestaat uit een groot gebouw met verschillende slaapzaaltjes. Na het eten is het verstandig om meteen de tent in te duiken, want rond middernacht begint de klim naar de top!

 

Dag 5 : Kibo Hut – Uhuru Peak – Horombo Hut. (4730 – 5895 – 3720 meter)

Na een korte, hopelijk goede nachtrust volgt het laatste stuk naar boven. Vandaag wordt het echt afzien. Door de ijzige kou, de steilheid en de hoogte wordt dit een zware dag. De totale tocht zal zo’n 11-16 uur duren. Het eerste gedeelte wordt in het donker gelopen, met een hoofdlamp op. Achter elkaar wordt er over een rotsachtig pad geklommen. Langzaam met kleine stapjes en zigzaggend lopend gaat het naar de Hans Meijer Grot. Daarna wordt de beklimming behoorlijk steil. Het volgende punt is Gillmans Point (5680 meter). Sommige mensen beschouwen dit als de top, maar om bij Uhuru Peak te komen is het nog zeker een uur lopen over de bevroren sneeuw naar de top, maar dan is op 5895 meter het dak van Afrika bereikt!! Nadat iedereen heeft kunnen genieten van een werkelijk schitterende zonsopkomst is het tijd om aan de afdaling te beginnen. Dit gaat natuurlijk wat makkelijker; de steile helling heeft wel veel los gruis, dus wees voorzichtig. Met grote stappen wordt er in één keer door naar Kibo Hut gelopen voor een korte rustpauze en wat eten. Daarna wordt er verder afgedaald naar Horombo Hut voor de laatste nacht op de berg.

 

Dag 6 : Horombo Hut – Marangu Gate.  (3720 – 1980 meter)

Dit wordt het laatste stuk van de afdaling en is nog een wandeling van zo’n 5 –7 uur. Aangekomen bij Marangu Gate wordt het certificaat onder luid gejuich uitgereikt (mits de top is gehaald) en wordt men naar het hotel terug gebracht waar genoten kan worden van een heerlijk warme en ontspannende douche en er terug kan worden gekeken op een geweldige prestatie!

 

De prijs voor deze beklimming is 1640 usd per persoon o.b.v 2 personen.

De prijs voor deze beklimming is 1475 usd per persoon o.b.v 4 personen.