6-Daagse Marangu Route

De Marangu route is de “makkelijkste” en kortste route en dus ook de goedkoopste, waardoor het tevens de drukste route is. Houd je er niet van om in tentjes te slapen, dan is dit de meest ideale route. Je slaapt namelijk in gezamenlijke hutten. Door de vrij snelle stijging ligt het slagingspercentage wel lager dan op de overige routes.

 

De dragers dragen het eten, keukengerei en uiteraard je persoonlijke dufflebag. Deze mag niet zwaarder zijn dan 15 kg. Zelf draag je de dagelijkse benodigdheden zoals een lunchpakket, 3 à 4 liter water en wat kleding en persoonlijke benodigdheden.

De gids zal er alles aan doen om iedereen naar de top te begeleiden, maar gezondheid komt altijd op de eerste plaats! Het zuurstof in het bloed en de bloeddruk worden elke dag gemeten. Ook houdt hij goed in de gaten of er iemand verschijnselen vertoont van hoogteziekte.

 

Routebeschrijving

 

Na het ontbijt word je naar de Marangu Gate gebracht. Hier aangekomen moeten eerst alle formaliteiten afgerond worden en als alle bagage is gewogen en verdeeld over de dragers begint de klim. Vergeet niet een kopie van je paspoort mee te nemen!

 

Luister goed naar de adviezen van de gids, tenslotte heeft hij alle ervaring. 

 

Dag 1 : Marangu – Mandara Hut.

1980 – 2700 meter (4-6 uur)

Na het ontbijt halen we je op. Na een rit van ongeveer 45 minuten bereiken we de gate. Na het vervullen van alle formaliteiten starten we de Marangu beklimming. We lopen over een goed onderhouden en licht stijgend pad in ongeveer 4 tot 6 uur naar Mandara Hut. De tocht stijgt door een prachtig tropisch regenwoud met echte lianen naar een hoogte van 2750 meter. Het kamp bestaat uit een eetzaal en verschillende kleinere 4-8 persoons hutten. Het sanitair is eenvoudig. In alle kampen kan frisdrank en bier gekocht worden tegen behoorlijk hoge prijzen. Bier drinken is echter af te raden i.v.m. hoogteziekte.

 

Dag 2 : Mandara Hut – Horombo Hut. 

2700 – 3720 meter (5-7 uur)

Na het ontbijt lopen we in  5 tot 7 uur naar Horombo Hut op 3820 meter hoogte. Het tropisch regenwoud wordt verruild voor een afwisselend landschap met heide, reuzen lobelia’s en prachtige vetplanten. Na de boomgrens lopen we door een soort maanlandschap. Hiervandaan is de besneeuwde top van de Kilimanjaro al duidelijk te zien. Omdat Horombo Hut het kamp is waar de dalende klimmers hun laatste nacht op de berg doorbrengen, is het hier altijd gezellig druk.

 

Dag 3: Horombo hut.

Extra dag om te acclimatiseren. Vanuit  de Horombo hut kun je mooie wandelingen maken.

 

Dag 4 : Horombo hut – Kibo Hut. 

3720 – 4730 meter (6-8 uur)

Vandaag gaat de klim naar de Kibo Hut op 4730 meter. De temperatuur daalt hier ’s nachts geregeld tot onder het vriespunt, maar overdag kan het kwik nog aardig oplopen. Doordat de lucht ijler wordt is er minder zuurstof. Het begint nu steiler en dus zwaarder te worden. De wandeling voert door “het zadel”, een woestijnachtige omgeving tussen de pieken van Mawenzi en Kibo. De Kibo Hut bestaat uit een groot gebouw met verschillende slaapzaaltjes. Na het eten is het verstandig om meteen de tent in te duiken, want rond middernacht begint de klim naar de top!

 

Dag 5 : Kibo Hut – Uhuru Peak – Horombo Hut.

4730 – 5895 – 3720 meter (11-16 uur)

Na een korte, hopelijk goede nachtrust volgt het laatste stuk naar boven. Vandaag wordt het echt afzien. De ijzige kou, de steilheid en de hoogte maken dit een zware tocht. De totale beklimming duurt zo’n 11 tot 16 uur. Het eerste gedeelte lopen we in het donker met hoofdlamp. We lopen achter elkaar op een rotsachtig pad. Langzaam met kleine stapjes en zigzaggend gaat het naar de Hans Meijer Grot. Daarna wordt de beklimming behoorlijk steil. Het volgende punt is Gillmans Point (5680 meter). Sommige mensen beschouwen dit als de top, maar om bij Uhuru Peak te komen is het nog zeker een uur lopen over de bevroren sneeuw. Dan is op 5895 meter het dak van Afrika bereikt!! Nadat iedereen heeft kunnen genieten van een werkelijk schitterende zonsopkomst is het tijd om aan de afdaling te beginnen. Dit gaat natuurlijk wat makkelijker; de steile helling heeft wel veel los gruis, dus wees voorzichtig. Met grote stappen lopen we in één keer door naar Kibo Hut voor een korte rustpauze en wat eten. Daarna dalen we verder af naar Horombo Hut voor de laatste nacht op de berg.

 

Dag 6 : Horombo Hut – Marangu Gate. 

3720 – 1980 meter (5-7 uur)

Vandaag beginnen we aan het laatste stuk van de afdaling. De tocht duurt 5 tot 7 uur. Aangekomen bij Marangu Gate ontvang je onder luid gejuich je certificaat (mits de top is gehaald). Daarna word je naar je hotel terug gebracht waar een heerlijk warme douche op je wachten. Tijd om te ontspannen en terug te kijken op een geweldige prestatie!

 

Kosten Marangu route

De prijs voor deze beklimming is 1640 USD per persoon o.b.v 2 personen.

De prijs voor deze beklimming is 1475 USD per persoon o.b.v 4 personen.

 

Paklijst

 

Marangu route boeken of vragen?

Neem contact op >