Nederlands English

Goed maatwerk

september/oktober 2013

Via internet waren wij achter Tanzaniasafaritour gekomen. Het e-mail contact met Mary was zeer prettig. Zij had snel door wat wij wilden en maakte aan de hand van onze gegevens deze safari op maat. Binnen een week was alles geregeld.

Onze vijfdaagse safari ging van Arusha door de Ngorongoro krater en het Serengeti NP via Musoma naar Mwanza. Naast de big five zagen we nog zo'n honderdtal andere dier- en vogelsoorten. En we zagen in het westen buiten het NP ook al een deel van de migratie van de gnoes en zebra's. Dit ongelooflijk indrukwekkend schouwspel hoort eigenlijk pas in januari plaats te vinden maar doordat de regen in de Serengeti eerder was begonnen, waren de dieren eerder aan hun terugreis begonnen. Voor ons adembenemend maar ook zorgelijk, want zoals tour guide Dawson ons vertelde, ook hier verandert het klimaat met alle gevolgen van dien.


En dit typeerde ook direct onze tour guide. Je voelde dat hij met hart en ziel om zijn land en om de natuur gaf. Hij had een scherp oog voor het wild en wist ook erg veel te   vertellen over de natuur. Daarnaast was hij een uitstekende chauffeur en een gezellige gids.                             


De accommodaties waren alle op hun eigen manier leuk en goed. De Rhino lodge was zeer smaakvol. Het hostel in de Serengeti was eenvoudig maar schoon en weer bijzonder vanwege de locatie dicht bij een researchcentrum. Het hotel in Musoma tot slot was prima en was tevens een goede eerste kennismaking met een heerlijk gebakken tilapiavis.

Dankzij Mary en Dawson was onze safari dan ook in één woord helemaal top.


Fred en Tijda