7-Daagse Middenklasse Safari Tanzania

Wil je graag een safari maken in Tanzania maar heb je geen heel groot budget? Ook voor een kleinere beurs zijn er genoeg mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een budget safari van 5 dagen door enkele van de mooiste natuurparken van Tanzania. Ook in 5 dagen is het heel goed mogelijk om veel te zien en een goed beeld te krijgen van de natuurpracht van Tanzania.

Onze safari’s zijn altijd kleinschalig en inclusief ervaren privégids die je de mooiste, soms nog onontdekte plekken, kan laten zien.

 

Dit voorstel is inclusief accommodaties en transfers op dag van aankomst en vertrek. Het is een voorbeeld van een budget safari zoals wij deze uitvoeren. Uiteraard is deze reis uit te breiden met een verblijf op Zanzibar.

Liever een safari op maat? Neem dan contact met ons op.

 

Reisbeschrijving

 

Dag 1   AANKOMST

 

Aankomst op Kilimanjaro airport, waar je wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Tanzania Safari Tour. Na de kennismaking en het inladen van de bagage rijden we naar de accommodatie.

 

Shamba Lodge te Arusha. 1 x 2 pers. kamer  met en-suite badkamer.  B&B.

 

Tijdens deze 7-daagse safari leren we de prachtige natuur van Tanzania goed kennen! Je gaat wild spotten in wereldberoemde natuurparken zoals Serengeti en Lake Manyara en daalt af en de Ngorongoro krater. Maar het gaat niet alleen om de wilde dieren. Je leert tijdens deze reis ook de lokale bevolking en het dagelijkse leven in Tanzania kennen.

 

 

Dag 2  MANYARA NATIONAL PARK

 

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma. Na zo’n 3 uur rijden is het bosrijke Lake Manyara National Park bereikt. Het is een relatief klein park, dat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, de vele bavianen en de leeuwen die soms in bomen liggen te chillen. De natuur is afwisselend en bestaat uit oerwoud, beekjes, open graslanden en uiteraard uit het meer, waar vele vogelsoorten leven. Meer over Lake  Manyara National Park.

 

Kudu Lodge in Karatu. 1 x 2 pers. kamer.  Volpension.

 

Dag 3  NGORONGORO KRATER

 

Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het dichtbij gelegen Ngorongoro gebied, waar er wordt afgedaald in de 600 m diepe krater. De krater is de grootste vulkaankrater ter wereld en heeft de hoogste concentratie aan wild op een relatief kleine oppervlakte. Hoewel er een portie geluk voor nodig is wordt hier waarschijnlijk één van de lastigst te vinden dieren van de Big Five gespot, de neushoorn!  In de loop van de middag wordt de krater verlaten en is het nog zo’n 2 uur rijden naar het verblijf in Serengeti. Een boeiende tocht dwars over de savannes met hier en daar een Maasai dorpje, waarvan je het echte Afrika-gevoel krijgt! Meer over de Ngorongoro Krater

 

Resthouse Serengeti. 1 x 2 pers. kamer.  Volpension.

 

Dag 4  SERENGETI NATIONAL PARK dag I

 

Tijd voor het beroemdste wildpark ter wereld, het Serengeti National Park. Met zijn vele verschillende soorten dieren en meer dan 500 vogelsoorten is het park uniek in zijn soort. Vele beroemde natuurdocumentaires zijn hier opgenomen. Er leven enorm veel dieren en de leeuwenpopulatie is groot. Hyena’s met hun enorm sterke kaken eten graag de kadavers op welke achtergelaten zijn. De luipaarden, cheetah’s, kudu’s, dikdiks, buffels, olifanten, giraffen, de servals, al deze dieren en nog vele anderen maken een bezoek aan de Serengeti onvergetelijk. Meer over Serengeti National Park.

 

Resthouse in Serengeti. 1 x 2 pers. kamer.  Volpension.

Dag 5  SERENGETI NATIONAL PARK dag II

 

Een groot gedeelte van de dag  gamedrives in Serengeti NP met de vele “kopjes” waarop de leeuwen goed uitzicht hebben over de vlakte. Wees bij de acacia bomen extra alert, wie weet houdt er zich een luipaard of cheetah schuil! In de loop van de middag zal er helaas afscheid moeten worden genomen van al het wild en wordt er via het Ngorongoro gebied teruggereden naar de bewoonde wereld.

 

Eileens Trees Inn. 1 x 2 pers. kamer.  Volpension.

Dag 6  FIETSTOCHT EN WANDELING IN MTO WA MBU

 

Op een half uurtje rijden bevindt zich de “fietsenstalling” waar voor ons allemaal een fiets klaar staat. Een heel speciale ervaring om op de fiets door het Afrikaanse landschap te rijden. Het traditionele dorpje Mto wa Mbu ligt in een groene omgeving vlakbij Lake Manyara. We worden hier hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking en krijgen een bijzonder kijkje in het alledaagse Tanzaniaanse leven. Na deze geweldige ervaring zal de auto ons weer terugbrengen naar Arusha.

 

Planet Lodge Airport te Arusha. Halfpension.

Dag 7  TRANSFER NAAR HET VLIEGVELD.

 

Praktische informatie en kosten

Hoogtepunten:

 • Lake Manyara National Park
 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro krater
 • Mto wa Mbu

 

Reissom:

1990 USD per persoon o.b.v. 2 personen.

1510 USD per persoon o.b.v. 4 personen.

 

Inbegrepen

 

 • Alle accommodaties zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Landcruiser met opklapbaar dak
 • Chauffeur/gids als ook de brandstof
 • Alle entreegelden
 • Water tijdens de safari
 • Alle transfers

 

Niet inbegrepen

 

 • (inter)continentale vluchten
 • Visakosten
 • Drankjes
 • Persoonlijke verzekering met werelddekking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

 

Routekaart

7-daagse safari Tanzania

Vragen?

Heb je interesse in deze 7-daagse middenklasse safari Tanzania? Of heb je andere vragen?

Neem contact op >