Ngorongoro krater

Het Ngorongoro natuurreservaat, ook wel Ngorongoro conservation area genoemd, is de grootste vulkaankrater ter wereld die nog intact is en staat dan ook op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Vanaf de kraterwand heb je een prachtig uitzicht over de 600 meter diepe krater. Ngorongoro is het enige park waar bewoning door de Masai is toegestaan. Het Ngorongoro natuurreservaat, ook wel Ngorongoro conservation area genoemd, is de grootste vulkaankrater ter wereld die nog intact is en staat dan ook op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Vanaf de kraterwand heb je een prachtig uitzicht over de 600 meter diepe krater. Ngorongoro is het enige park waar bewoning door de Masai is toegestaan.

Ngorongoro wildlife

Door het omsloten karakter en geringe oppervlakte (17-21 km) is de krater één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Tijdens de gamedrives zijn waarschijnlijk alle grote Afrikaanse dieren spotten: zebra’s , gnoes, (jacht)luipaarden, olifanten, leeuwen, nijlpaarden en de zwarte neushoorn. Om deze laatste te kunnen spotten is er overigens wel een dosis geluk nodig. De grote afwezige in de krater is de giraffe. Deze is niet in staat om met zijn lange poten en lange nek de steile afdaling te maken. Tijdens de safari is het een uitdaging de luipaarden en cheeta’s te ontdekken in de acaciabomen!

De Masai bevolking

Ongeveer 200 jaar geleden hebben de Masai zich rond de kraterrand gevestigd. Hun traditionele manier van leven maakt het mogelijk om in harmonie met de dieren en de natuur te leven. Tegenwoordig leven er enkele tienduizenden Masai rondom de Ngorongoro krater, samen met hun koeien, ezels, geiten en schapen. Dagelijks dalen zij met hun kuddes af om ze in de krater te laten drinken.

Activiteiten

De Ngorongoro krater is goed te bezoeken als dagtrip. Vaak wordt de krater gecombineerd met een meerdaagse safari door het Serengeti National Park. Eenmaal afgedaald in de krater ben je op één van de mooiste plekken ter wereld voor gameviewing. Het is ook mogelijk onder begeleiding een wandeling te maken door de bossen op de rand van de krater. Of bezoek een Masai dorp om kennis te maken met dit bijzondere volk. Vlakbij de krater ligt het Olduvai Gorge museum, dit stelt bijzondere vondsten uit de regio tentoon.

Dagtrip of safari naar de Ngorongoro krater boeken?

Boek bij ons een persoonlijke tour op maat, inclusief privégids.

Neem contact op

Bekijk alle safari’s

Lees reviews van onze gasten