Schrijf een Review

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.200.168.16 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Rob en Yvonne heeft geschreven op januari 20, 2023 om 7:29 am
Wij zijn naar Tanzania gegaan voor de Kilimanjaro. WAT EEN AVONTUUR. Alles geboekt en echt alles wat beloofd was is gebeurd. Taxi’s op tijd, hotels of resorts geboekt etc. Etc. Mary top gegregeld. Na aankomst een inloopdag naar een waterval heerlijk gezwommen en toen naar een koffieplantage. Zelf koffie gemaakt van A tot Z en gedronken. IK vond dit gedeelte het mooiste van de hele tocht 😂. Dit alles onder luid gezang van kinderen, buren en vrienden. Geweldig. De volgende dag kennis gemaakt met Rogati een van de drie gidsen voor de tocht. Alle materialen gecontroleerd en de volgende dag werden we opgehaald. Met bijna 30 man in een busje naar de gate. Kennisgemaakt met de kok, dragers en andere twee gidsen. Pracht kerels. Ze doen er echt alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken. Petje af voor de dragers. Alles wordt meegenomen en als je aankom bij de kampen dan staan alle tentjes, etenstent etc. Al klaar. Ook koffie thee etc. Wat je maar wilt. Eten is fantastisch. Alleen de pap in de ochtend is voor liefhebbers.😂 elke dag omhoog, rusten, eten en dan weer wat naar beneden om te slapen. Dan de uiteindelijke klim. Allemaal groepen met lampjes voor je uit en maar omhoog. Toen we boven aankwamen met -15 kwam de zon door en hebben we vreselijk genoten van de vergezichten. Alles bij elkaar een echte aanrader en alles top geregeld. Veel plezier bij je aankomende tocht.
... Wissel deze metabox.
Madelon & Jorg heeft geschreven op oktober 10, 2022 om 12:59 pm
Mijn vrouw en ik zijn afgelopen september op safari naar Tanzania geweest (Tarangire, Ngorogoro & Serengeti). We hadden een hele leuke en ervaren gids waarbij we ons op ons gemak voelden. Hij deed er alles aan om onze wensen op een verantwoorde wijze uit te laten komen (o.a. Big Five & river crossing). De reis was ook goed opgebouwd door Mary, aangezien de volgorde van parkbezoeken top was. Mary was goed op de hoogte van de lokale situatie (b.v. Lake Manyara was afgeraden doordat er weinig dieren waren) en kiest voor kleinschaligere locaties met heel vriendelijk personeel en persoonlijke service. Ze zorgt ook voor een persoonlijke touch, aangezien we op (uitgestelde) huwelijksreis waren en ze dit aan alle accommodaties heeft doorgegeven waardoor er op elke locatie weer een nieuwe verrassing was. We waren erg blij niet met een andere touroperator te zijn gegaan, aangezien die vaak standaardprogramma's hanteren waardoor je elke avond met dezelfde mensen op dezelfde locaties slaapt.
Al met al zijn we erg tevreden met onze reis en zouden we iedereen aanraden de safari via Mary te boeken.
... Wissel deze metabox.
Chris van Harten heeft geschreven op augustus 6, 2022 om 10:34 am
In juli met ons gezin een mooie reis gemaakt naar Tanzania. In totaal 8 personen, verdeeld over 2 auto’s. De reis was goed verzorgd, alles klopte en de accomodaties waren goed. We hebben vooral genoten van ons verblijf in Serengeti: uniek om daar te mogen verblijven en de zonsopgang boven de Serengeti mee te maken. Maar ook Tarangire was geweldig. Onze chauffeurs / gidsen Frank en Simon hebben ons goed begeleid en onze kok Essie heeft heerlijk voor ons gekookt. Voor de vragen die we hadden konden we snel bij Mary terecht. Al met al een fantastische herinnering!
... Wissel deze metabox.
Conny en Kurt met Eva en Zoe heeft geschreven op juli 20, 2022 om 7:47 pm
Onze reis naar Tanzania en Zanzibar is heel goed meegevallen. Samen met Mary de planning besproken en de communicatie verliep heel vlot. Mary is zeer bereikbaar en reageert snel.
Onze chauffeur was Stewart, een heel ervaren gids met kennis van zaken. Ook de kok die mee was naar Serengeti was zeer vriendelijk en kookte from scratch met verse producten en bakte zelfs brood. Al onze verblijfplaatsen vielen zeer goed mee en het eten was ook overal lekker.
Wij vonden Tarangire en Ngorongoro de mooiste parken.
Op Zanzibar vonden we Stone Town de moeite en Prisoner's Island was ook wel leuk met de reuze schildpadden. Zeer leuke reis die onze blik op de wereld toch weer wat verruimd heeft.
... Wissel deze metabox.
Hillegon Smook & Annebeau van den Bovenkamp heeft geschreven op mei 28, 2022 om 8:39 am
We hebben een prachtige reis gemaakt, echt tot in de puntjes goed verzorgd. We hadden het erg getroffen met onze gids Steward. Hij is een bevlogen safarigids en was continu op zoek naar bijzondere dieren en momenten om met ons te delen. Ook de kok waren we erg over te spreken. Hij kookte iedere dag met verse produkten, bakte ook enkele malen zelf brood op een houtvuur en de maaltijden en lunches waren zeer afwisselend. Complimenten!
... Wissel deze metabox.
Peter Keller heeft geschreven op januari 18, 2022 om 2:16 pm
Afgelopen kerstvakantie zijn wij met 4 personen naar Tanzania gegaan. Op voorhand overleg gevoerd met Mary over het plan wat we hadden. Rust maar in het begin een korte safari. Wat kan dan en wat is slim. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een vakantie van 14 dagen waarin alles zat wat we wensten. 3 dagen Safari, rust aan het strand, aantal dagen duiken en afsluiten in Stone Town. Op maandag stond Oscar (onze chauffeur) al te wachten op het vliegveld van Arusha. Hij heeft ons tot en met donderdagochtend overal gebracht waar we maar wilden. Natuurlijk staat er een programma gepland maar er is altijd tijd voor een afwijking in overleg met elkaar. Zo zijn wij eerst naar de Ngorongoro krater gegaan en de andere twee dagen naar het Tarangire NP. Leuke belevenissen en uiteindelijk de big five gespot. De verblijven waren comfortabel en het eten was goed. Op donderdag heeft Oscar ons weer netjes op de luchthaven van Arusha afgezet. Nadat wij weer op Zanzibar waren aangekomen stond er een nieuwe chauffeur gereed die ons naar ons verblijf in Matemwe heeft gebracht. Leuk kleinschalig hotel (Magic Boutique Hotel) waar we ons direct thuisvoelen. Rust, lekker eten, uiterst vriendelijk personeel en natuurlijk heerlijke temperaturen. Wat ons betreft een geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar.
... Wissel deze metabox.
Albert Stam heeft geschreven op december 3, 2021 om 7:00 am
Als fotograaf stond Tanzania al lang op mijn verlanglijstje en in oktober van dit jaar werd dit ingevuld. Focus op alleen de geweldige flora en fauna van Tanzania vond ik te beperkt. Al zou dat zeker ook een geweldige ervaring opleveren en heel veel mooie foto's. Toch gekozen voor verdieping... vandaar dat ik voor de invulling bij Tanzato uitkwam. Die biedt namelijk reizen aan met net dat beetje meer. Echt contact met bewoners en de cultuur van dit schitterende land. Deze verdieping is op een heel fijne en ontspannen en tegelijk waardevolle manier ingevuld.
Gevolg was wel dat deze geweldige ervaring ook een diepe indruk heeft gemaakt. Deze heb ik verwerkt in een fotoboek met uiteraard heel mooie platen van mensen, stammen, flora en fauna maar ook alarmerende ontwikkelingen en het doorzicht naar duurzame oplossingen hiervoor.
https://www.boekenbestellen.nl/boek/tanzania-toch-onze-buren
... Wissel deze metabox.
Arjan & Mieke heeft geschreven op augustus 10, 2021 om 6:23 pm
Mijn collega Hans, die met zijn vriendin Lisa op Zanzibar een nieuw resort ‘Hoom’ (@hoomzanzibar) is begonnen, heeft samen met Mary een reisplan voor ons gemaakt. Onze wensen: Kilimanjaro, Safari en relaxen + kitesurfen op Zanzibar! Dit is erg goed gelukt.
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro werden we begeleid door Rogati en zijn team. Zij hebben ons een geweldige ervaring bezorgd door ons naar de summit van de Kilimanjaro ‘the roof of Africa’ te gidsen. Wat een geweldige mensen! Alles pole pole en met zorg voor veiligheid en met een goede verzorging door de kok Nayman en alle porters die de spullen mee omhoog namen.
Super trots op onze prestatie en nog nagenietend van het ene avontuur begonnen we met onze gids Peter Paul aan de Safari.
Van Lake Manyara, een fietstocht door Mta Wa Mbo (Mosquito River) waar we het lokale leven van dichtbij meemaakten, door naar de Serengeti.
In een grote Jeep, met je hoofd door het dak van de auto en dan om je heen kijken terwijl Peter Paul ons al het moois liet zien. En dat deed hij heel goed, apen, giraffes, zebra, olifanten, nijlpaarden, we hebben ze allemaal gezien. Een geweldig slotstuk; leeuwen op huwelijksreis en moeders met hun welpjes.
Gedurende de dagen verbleven we in goede resorts, hadden we een fantastische, persoonlijke kok in de naam van Clemens bij ons.
Alle transfers waren goed geregeld zodat we uiteindelijk weer op het vliegveld richting Zanzibar belandden en van waar Hans het programma over heeft genomen. De samenwerking tussen Mary en Hans is wat ons betreft erg geslaagd. Als je er zeker van wilt zijn dat je de ervaring samen met lokale mensen gaat maken, je de lokale mensen daar ook daadwerkelijk mee helpt dan is dit de organisatie waar je deze reis bij moet boeken!
P.s laat COVID-19 geen belemmering zijn, je kan prima veilig reizen en verblijven in Tanzania.
Groetjes Arjan & Mieke
... Wissel deze metabox.
Erik van der Vijver heeft geschreven op oktober 27, 2020 om 4:32 pm
November / december 2019 een door Mary samengestelde reis gemaakt. Met alle persoonlijke wensen heeft ze rekening gehouden en de Lodges waren fantastisch en elk met z’n eigen charme. Dawson heeft mij alle mooie en interessante plaatsen laten zien en we hebben een enorme variëteit aan wild en vogels gezien. Prachte foto’s en filmpjes kunnen maken. De ballonvlucht boven de Serengeti was fantastisch en ook Dawson ging voor het eerst mee met de vlucht. Het is voor mij een onvergetelijke reis geweest waar ik nog vaak aan terug denk. Mary en Dawson geweldig bedankt.
... Wissel deze metabox.
Siem en Marga Groen heeft geschreven op februari 13, 2020 om 4:11 pm
februari 2020
Wat hebben we een fantastisch mooie vakantie gehad.Een heel gevarieerd programma met wandeltochten,safari's,stammen en hele goede accomodaties.
Veel wilde dieren gezien met DAWSON als onze gids en chauffeur en Thomas als kok die ons elke keer weer verraste met een heerlijke maaltijd.
Alles was tot in de puntjes geregeld en willen wij DAWSON en MARY daavoor bedanken.Hier kunnen wij nog lang op terugkijken en nagenieten.

Hartelijke groet
Marga en Siem
... Wissel deze metabox.
Johan en Irma heeft geschreven op oktober 14, 2019 om 2:57 pm
Sept 2019
EARLY MORNING GAMEDRIVE EEN MUST
We hebben zo'n ontzettend mooie reis gehad en hebben zo ontzettend genoten doordat..
...het programma klopte. 1e week safari + 2e week Zanzibar...fijne combi 🙂
...alles erg goed geregeld was, niet alleen ter plaatse maar ook Mary's appjes toen we op Zanzibar waren. Ze hebben ons echt ontzorgd 😊
...alle accommodaties dik in orde waren ( favorieten: Eileens en Bellevue)
...we zo veel dieren gezien hebben
...de natuur zo prachtig is..zo weids en uitgestrekt..en de 3 parken zo verschillend..we bleven maar om ons heen kijken om zoveel mogelijk in ons op te nemen
...de early morning game drive een bijzondere ervaring was. Dat is wat ons betreft een must voor een ieder die op safari gaat.
...Peter een erg fijne, flexibele en sympathieke vent is en Clemens erg lekker kan koken
...de lokale mensen allemaal erg vriendelijk en gastvrij waren
...de fietstocht met Andrew door Mto wa Mbu leuker was dan we van te voren hadden kunnen bedenken. In het begin leek 3 uur fietsen wat lang maar de tijd vloog voorbij. Erg leuk om wat meer te zien van en te weten te komen over het lokale leven.
...we er tijdens de spice tour achterkwamen dat er geen niet-commerciele spice tour bestaat haha maar ondanks dat hebben we er erg van genoten. Zeker de moeite waard.
...Bellevue een erg fijne plek en wat ons betreft een aanrader is. Leuke bungalow, gastvrije mensen, ongedwongen sfeer, dagelijks wisselende lunch- en dinerkaart

Dit was onze reis in een notendop.
Er is nog veel meer te vertellen maar we hebben geen idee hoe we dat allemaal op papier moeten krijgen 🤣

Ontzettend bedankt voor een onvergetelijke vakantie!!

Hartelijke groet
Johan en Irma
... Wissel deze metabox.
Evi & Stijn heeft geschreven op september 29, 2019 om 2:12 pm
WONDERMOOIE PLEKJES
Sept 2019
Op basis van goeie ervaringen van vrienden boekten wij onze reis doorheen Tanzania met Tanzania Safari Tour. Dat bleek een fantastische keuze te zijn! Mary leidde ons op voorhand vlot doorheen het keuzeproces van activiteiten en verblijven. Haar bereikbaarheid, adviezen en vriendelijkheid zijn uitstekend! Het werd een reis met safari's, bezoeken aan locals, beklimming op Mt Meru en rust op Zanzibar. Ter plekke werd alles uitstekend geregeld door onze gids Dawson. Hij bracht ons naar wondermooie plekjes en liet ons zelfs the big 5 zien! Hij zorgde ervoor dat alle praktische zaken ter plekke prima geregeld werden. Ook de andere gidsen die bijvoorbeeld onze tocht op Mt Meru begeleidde en enkele lokale stammen lieten zien, werden uitstekend uitgekozen door Dawson. De verblijven waren stuk voor stuk pareltjes die elk op hun manier lieten proeven van het echte leven in Tanzania. Kortom voor een goed geregelde reis die je laat proeven van het echte Tanzania kan je geen beter adres vinden dan Tanzania Safari Tour! Bedankt Mary & Dawson!
... Wissel deze metabox.
admin heeft geschreven op september 17, 2019 om 8:03 am
VAKKUNDIGE SAFARIBEGELEIDER
Aug 2019
Wij zijn ontzettend tevreden over de geweldige safari die wij beleefden met Tanzania Safari Tour! Mary en Dawson (die het bedrijf, vanuit Nederland en Tanzania, runnen) zijn zowel voor, tijdens als na de safari zeer bereikbaar en zorgzaam. Ze werken heel zorgvuldig, zitten vol ideeën en zijn duidelijk over wat je kunt verwachten. Ook hebben wij ervaren dat zij zeer behulpzaam zijn bij zaken die niet onder hun verantwoordelijkheid vallen. Onze chauffeur en gids, tijdens de safari, was Peter. Wat een ongelooflijk liefdevolle, humorvolle, zorgzame, maar vooral vakkundige safaribegeleider is hij! Behalve dat hij exact wist waar hij de schitterendste plekken kon vinden en welke tijdstippen we daar de meeste dieren konden zien, heeft hij ons enorm veel interessante wetenswaardigheden geleerd over de dieren en ging hij zeer respectvol met hen om! Peter stemt de safari daarnaast ook nog eens uitstekend af op de behoeften van de verschillende groepsleden! Wij zijn enorm enthousiast over de safari en verrast door de prima kwaliteit! Twee keer eerder waren wij op safari met een ander bedrijf, maar een volgende keer zouden wij zeker opnieuw kiezen voor Tanzania Safari Tour!
Anoek Backer en gezin.
... Wissel deze metabox.
admin heeft geschreven op september 17, 2019 om 7:42 am
Had a great time!
Juli 2019
We coordinated our travels with two families of adults and kids (8 people) from three continents (NA, Europe and Asia) for 2 weeks in one extended Land Cruiser. All with high expectations. Dawson, our guide/driver, was amazing. He was extremely knowledgeable, knew where to find the elusive game, was a safe great driver, and he coordinated every next stop while touring us. He handled our routy bunch in a friendly, easy going way. He also picked a very good cook, Clemens! They all were perfectly open to feedback and it was important to Dawson that we all saw what we wanted to see (which we did, pics to come), had a great time and we were completely satisfied!
Dave Layman and family.
... Wissel deze metabox.
Arno en Marjon heeft geschreven op augustus 25, 2019 om 11:16 am
Juli 2019
AL IS HET MAAR EENS IN JE LEVEN, GA ER OOK HEEN.
Het was me nogal een reis. Allereerst zou ik willen zeggen, dat Tanzania Safari Tour er buitengewoon goed in is geslaagd om een leuk en veelzijdig programma voor ons te regelen, waarbij we volgens mij echt een heel representatief beeld hebben gekregen van het leven in Noord-Tanzania en op Zanzibar. We hadden samen met Mary geprobeerd geld voor leuke dingen over te houden door te bezuinigen op de accommodaties, die dus meestal sober waren, maar wel op superleuke locaties. Daarbij sprongen de resthouses middenin de Serengeti en in Tarangire National Park er natuurlijk bovenuit. Het vakmanschap, gevoel voor humor en het menselijke inzicht van Peter, onze gids, deden de rest.

Het was na Zuid-Afrika onze tweede vakantie met 'game drives' om de 'Big 5' te zien. Dat is nu mooi geweest. Wie weet, zoals Peter zegt, moeten we nog een keer in de regentijd komen kijken, als er jongen geboren worden die moeten eten of gegeten worden. Het hoogtepunt van deze reis waren de mensen. Mensen in Tanzania zijn (bijna!) allemaal gastvrij, vrolijk en behulpzaam. Ze zijn trots op hun land. Ik gun het iedereen om ook een keer naar dit land te reizen en mee te maken wat wij hebben ervaren. Al is het maar eens in je leven, ga er ook heen!
Arno, Marjon, Ole en Nando.

... Wissel deze metabox.
Maxime en Karen heeft geschreven op juli 6, 2019 om 11:56 am
COMPETENTE EN AANGENAME GIDS
Juni 2019
Alles is zeer goed verlopen! Het programma was zeer goed opgesteld, Aly was een zeer competente en aangename gids en de hotels/lodges waren nog beter dan verwacht! Hartelijk bedankt voor de excellente organisatie.
Maxime en Karen.
... Wissel deze metabox.
Ad and family heeft geschreven op april 30, 2019 om 12:14 pm
IN A NUTSHELL, GREAT PEOPLE WITH GREAT SERVICE.
April 2019

We booked our trip via Mary in Holland who offered us a wide range of opportunities to choose. After we decided what we like, she sent a detailed overview of our trip, day by day. When we arrived at Kilimanjaro, Dawson was at the airport. Great guy! We been with him for 9 days. My mom was with us and all kids, 2, 4, 11 and 14. 7 person total. The land cruiser was good, convenient and cold water available at all time. We had the most wonderful trip to wish for. I would recommend this company to everyone. Mary thanks for arranging all work in advance, Dawson, you are the best!! All kids still talking about you. In a nutshell, great people with great service!
Ad and family.
... Wissel deze metabox.
Yvonne heeft geschreven op oktober 31, 2018 om 12:14 pm
EVEN ROOSTEREN IN EEN HOLLE BAOBAB
Oktober 2018

We hebben er een heel bijzondere reis opzitten. Wat hebben we veel gezien en mogen beleven. Ja, het regende en was koud, waardoor de Ngorongoro krater zich wat van zijn karige kant liet zien, maar we hadden al zó ontzettend veel gezien, eigenlijk kon het al niet beter.
De meeste indruk heeft de Serengeti op ons gemaakt. Dat is toch de natuur op zijn best en zijn wildst. Alles leeft daar samen op een hele oorspronkelijke manier. En fantastisch dat je daar als gast getuige van mag zijn. Geen asfalt, geen verstorende elementen, de dieren trekken zich niets aan van de auto’s; ze zijn niet bedreigend voor ze, dus ze laten zich van hun beste en meest oorspronkelijke kant zien. Een leeuw zet de jacht in op een zebra, gewoon waar we bij staan. Hij pakt ‘m, maar de zebra weet te ontsnappen. Een half uurtje later komen we bij een groepje leeuwen dat het wél is gelukt, ze liggen heerlijk uitgeteld naast de verscheurde zebra. De hyena’s en de aasgieren wachten netjes hun beurt af. En alles gewoon langs de kant van de weg. Wát een unieke plek….

Ook de (demonstratie)jacht met de Hadzebe stam was bijzonder. We gingen op pad, ze zagen vogels, en wij probeerden natuurlijk driftig om ze ook te spotten, maar dat was best nog lastig, ze zijn klein. De jagers slopen om bosjes heen en ja hoor, na een uur bedroeg de buit maar liefst drie vogels. Meteen maar even roosteren in een holle baobab in een droge rivierbedding. Gewoon zó op het vuur, en eenmaal zwartgeblakerd werden er stukjes vogel uitgedeeld, ook aan ons. De indrukken ijlden nog een paar dagen na, want ik kon geen vogel zien vliegen of ik bedacht er een pijl doorheen…haha! Wat een speciale ervaring.

De laatste nacht, in de Meru View Lodge is uitstekend bevallen: keurige ontvangst (verfrissingsdoekje, welkomstdrankje, paraplu) en fijne bungalows in Afrikaanse stijl. Mooi aangelegd complex, veel bloemen en planten, heel knus. Zwembadje. Supervriendelijk personeel.

Als er mensen zijn die meer willen weten dan mag je me best met ze in contact brengen. Kan ik mooi vertellen over jullie flexibiliteit en prettige communicatie ?


Bedankt voor de bijzondere reis! Alles was supergoed geregeld.

Yvonne.
... Wissel deze metabox.
Joris and family heeft geschreven op augustus 31, 2018 om 3:23 pm
WONDERFULL ADVENTURE
Aug. 2018 (zie ook tripadvisor)

The safari tour we did with our guide Dawson was a once in a lifetime wonderful adventure. We visited Tarangire, Lake Manyara, Serengetti and Ngorongoro.

He’s very experienced hence: he knows where to go to see the “game”, he shows Tanzania from within (lot’s of local contacts/experiences), he knows the right lodgings, he knows how to be part of a family during 8 days (nicely balanced),…

Get in touch and book your trip with this local, small but very dedicated organisation.

Joris and family.
... Wissel deze metabox.
Wout heeft geschreven op mei 3, 2018 om 7:54 pm
Maart/april 2018
Wat een fantastische reis! Zoveel mooie en onvergetelijke ervaringen opgedaan! ? Bedankt aan Dawson om ons zoveel mooie plekken te laten zien en ons te gidsen, aan Maic voor het geweldige eten en aan Rogati om mij tot boven aan Mt. Meru te loodsen?Super organisatie, een absolute aanrader!
Wout en overige 5 reisgenoten.
... Wissel deze metabox.