8-Daagse Lemosho Route

De Lemosho route is een zeer gevarieerde route die qua afstand langer is dan de Marangu route en de Machame route, waardoor de slagingskans beduidend groter wordt. Na een aantal dagen kruisen de Lemosho en Machame route elkaar. We slapen de hele beklimming in tentjes.

De dragers dragen het eten, keukengerei en uiteraard je persoonlijke dufflebag. Deze mag niet zwaarder zijn dan 15 kg. Zelf draag je de dagelijkse benodigdheden zoals een lunchpakket, 3 à 4 liter water en wat kleding en persoonlijke benodigdheden.

De gids zal er alles aan doen om iedereen naar de top te begeleiden, maar gezondheid komt altijd op de eerste plaats! Het zuurstof in het bloed en de bloeddruk worden elke dag gemeten. Ook houdt hij goed in de gaten of er iemand verschijnselen vertoont van hoogteziekte.

 

Routebeschrijving

 

Na het ontbijt word je naar de Londorossi Gate gebracht. Hier aangekomen moeten eerst alle formaliteiten afgerond worden en wordt alle bagage gewogen en verdeeld over de dragersHierna is het nog een uur rijden naar het startpunt, waar je de lunchbox kunnen gebruiken. Vergeet niet een kopie van je paspoort mee te nemen!

 

Luister dus goed naar de adviezen van de gids, tenslotte heeft hij alle ervaring.

 

 

Dag 1 : Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

2100 – 2750 meter (3-4 uur)

Deze eerste dag lopen we door een tropisch regenwoud begeleid door een gewapende ranger. In dit gedeelte kunnen we namelijk nog buffels en overig wild tegenkomen. Ook is de kans om tropische vogels, apen of giraffen te zien groot.

 

Dag 2 : Mti Mkubwa Camp – Shira  Camp I

2750 – 3510 meter (6-7 uur)

We laten vandaag het bos achter ons en komen op een steil pad terecht wat door savannes en een rotsachtig gebied loopt. Soms zullen we bergbeekjes over moeten steken. Bij de Shira krater gebruiken we de lunch. Na Shira Ridge dalen we geleidelijk af naar Shira Camp I, waar we uitrusten en genieten van de heerlijke maaltijd die voor ons is bereid.

 

Dag 3 : Shira Camp I – Shira Camp II

3510 – 3840 meter (2-3 uur)

Een rustige dag om het lichaam te laten acclimatiseren. Er zijn enkele optionele wandelingen te maken op het plateau om te wennen aan de hoogte.

 

Dag 4 : Shira Camp II – Barranco Camp 

3840 – 3950 meter  (7-8 uur)

Na een welverdiende nachtrust lopen we deze dag door een ruig maanlandschap vol rotsblokken en gesteente. Het is een spectaculaire tocht naar Lava Tower, een groot granieten blok, ook wel haaientand genoemd. Tijdens deze tocht wennen we steeds meer aan de hoogte. Daarna volgt er een behoorlijk steile afdaling naar Barranco Camp. Ver beneden is bij helder weer de verlichting van de stad Moshi te zien.

 

Dag 5 :  Barranco Camp – Karanga Camp

3900 – 4000 meter (4-5 uur)

Vandaag beginnen we aan de 250 meter hoge, steile maar fascinerende klim van de bekende Breakfast Wall.  Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Beneden pakken de dragers in het kamp alles in. Daarna gaat het enige tijd bergje op en bergje af. Soms moet er een beekje worden overgestoken dat gevormd is door de gletsjers. Dit alles is niet erg inspannend. Na nog een paar flinke afdalingen, een steile klim en een laatste steile afdaling bereiken we Karanga Camp.

 

Dag 6 : Karanga Camp – Barafu Camp

4000 – 4600 meter (5-6 uur)

Vandaag is het een relatief gemakkelijke dag. De tocht begint met klimmen tot we weer even kunnen genieten van prachtige panorama views. De route van vandaag is kort en steil. We lopen over een stenige, harde ondergrond door een kaal landschap. De temperatuur begint verder te dalen. Op een gegeven moment komen we bij een splitsing: richting Barafu of omlaag naar Mweka. Uiteraard nemen we de route die naar Barafu Camp leidt. Het is nu nog ongeveer anderhalf uur lopen. Nadat we zoveel mogelijk gegeten en gedronken hebben gaan we vroeg naar bed. Tegen middernacht worden we namelijk wakker gemaakt voor de laatste etappe naar de top!

 

Dag 7 : Barafu Camp- Stella Point – Uhuru Peak – Mweka Camp

4600 – 5735 – 5895 – 4600 – 3100 meter (14-17 uur)

Na een licht ontbijt rond middernacht beginnen we aan de zwaarste kilometers van de expeditie. Met een hoofdlamp op, eventuele skistokken mee en extra batterijen bij de hand (dragend op het lichaam voor de warmte) lopen we stapje voor stapje over een bevroren ondergrond naar Kosovo Camp op 4860 meter. Na even gerust te hebben zigzaggend we door los grind verder naar Stella Point (5725 meter). De meeste klimmers doen hier ongeveer 7 uur over. Na zo’n 2 uur begint het steiler te worden. De kou en de ijle lucht maken je het niet gemakkelijk. Bij Stella Point aangekomen rusten we even uit met een kop warme thee. Dit is het einde van het steile gedeelte. Langzaam lopend, rustig ademhalend en geen onnodige bewegingen makend trekken we verder. Nog zo’n anderhalf uur en Uhuru Peak is bereikt!! Na van dit historische moment genoten te hebben is het weer tijd af te dalen naar Barafu Camp waar korte tijd gerust en ontbeten kan worden. Daarna gaat de afdaling verder naar Mweka Camp.

 

Dag 8 : Mweka Camp- Mweka Gate

3100 – 1600 meter  (4-5 uur)

Vandaag gaat het over een goed pad naar Mweka Gate waar, als de top is behaald, het certificaat in ontvangst genomen kan worden! Hierna worden we terug gebracht naar het verblijf voor een zeer welverdiende warme douche en een comfortabel bed!

 

Kosten Lemosho route

De prijs voor deze beklimming is 2450 USD per persoon o.b.v 2 personen.

De prijs voor deze beklimming is 2215 USD per persoon o.b.v 4 personen.

 

Paklijst

  • Paklijst beklimming

 

Lemosho route boeken of vragen?

Neem contact op >