Tarangire National Park

Tarangire met zijn indrukwekkende natuur ligt in het noorden van Tanzania en heeft een oppervlakte van 2600 km2. Het is een park dat wat minder bekend is als bijvoorbeeld het Serengeti National Park of de Ngorongoro krater, maar er heel zeker niet voor onderdoet.

Baobabs en olifanten

Tarangire National Park is vooral bekend om de eeuwenoude Baobab bomen en de enorme kuddes olifanten. Deze bomen zijn een bezienswaardigheid op zich en geven het park een bijzonder karakter. Ze kunnen een hoogte van wel 11 meter bereiken en een omtrek van wel 34 meter. Door het park loopt de Tarangire River, waarvan het water grote aantrekkingskracht heeft op de grote kuddes olifanten. In het regenseizoen trekken de dieren wat weg omdat het park dan minder goed begaanbaar is, maar ook dan zijn er genoeg olifanten te vinden hoewel ze dan wat meer verspreid zijn.

Maar er is meer…

De baobab bomen en olifanten vertellen nog niet eens de helft van het Tarangire verhaal. Het landschap wordt ook bepaald door uitgestrekte vlaktes, moerassen, de “Sausages” trees met hun typische vruchten en de acaciabomen waar de giraffes zo gek op zijn. Over het algemeen is het Tarangire park vrij droog en woestijnachtig, maar tijdens en na het regenseizoen krijgt het landschap een hele andere uitstraling en verandert het park in een waar sprookje. De variëteit aan wildleven zoals zebra’s, antilopen, luipaarden en leeuwen maakt het Tarangire park heel bijzonder. In het noorden van Tarangire National Park ligt het Silale moeras, een prachtige groene oase. Het moeras is een waar paradijs voor het spotten van vele bijzondere vogelsoorten.

Het Tarangire National Park bezoeken?

Ga met ons mee op een van onze bijzondere safari’s inclusief privégids.

Neem contact op

Bekijk alle safari’s

Lees reviews van onze gasten