10-Daagse Luxe Safari Tanzania

In 10 dagen tijd bezoek je een aantal van de beste natuurparken van Tanzania, maak je ontelbare gamedrives (grote kans op de Big 5!) en leer je de bijzondere lokale bevolking van dit intrigerende land kennen. Onze safari’s zijn kleinschalig en heel persoonlijk van opzet. De ervaren privégids neemt je mee voor een onvergetelijke ervaring en weet altijd de nog onontdekte plekken te vinden. Overnachten doen je in luxe lodges en tented camps.

 

Dit voorstel is inclusief accommodaties en transfers op dag van aankomst en vertrek. Het is een voorbeeld van een luxe safari zoals wij deze uitvoeren.

Liever een safari op maat? Neem dan contact met ons op.

 

Reisbeschrijving

Dag 1    AANKOMST

Aankomst op Kilimanjaro airport. Je wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Tanzania Safari Tour. Na de kennismaking en het inladen van de bagage rijden we naar de accommodatie.

 

Ngare Sero Mountain Lodge. Halfpension.

 

Dag 2    WANDELING NAPURU WATERVAL

Om eerst wat te acclimatiseren voordat de safari begint en wat meer van de omgeving van Arusha te zien maken we een leuke wandeling naar de Napuru waterval. Het eerste gedeelte gaat met de auto, waarna we te voet verder gaan dwars door de natuur. We steken onderweg regelmatig het riviertje over. Aangekomen bij de waterval kunnen we even lekker genieten van de prachtige omgeving en hebben we tijd om onze meegenomen lunch te nuttigen.

 

Ngare Sero Mountain Lodge. Volpension.

 

Dag 3   MANYARA NATIONAL PARK

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma. Na zo’n 3 uur rijden is het bosrijke Lake Manyara National Park bereikt. Het is een relatief klein park, dat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, de vele bavianen en de leeuwen die soms in bomen liggen te chillen. De natuur is afwisselend en bestaat uit oerwoud, beekjes, open graslanden en uiteraard uit het meer, waar zich veel vogelsoorten bevinden. Meer over Lake  Manyara National Park.

 

Rhotia Valley Tented Lodge in Karatu. Volpension.

 

Dag 4   HADZABE EN DATOGA STAM

Vanochtend staan we vroeg op voor een bezoek aan de Bosjesmannen (Hadzabe stam) in Lake Eyasi. Het is geen comfortabele rit, maar meer dan de moeite waard. We krijgen de mogelijkheid samen met hen op jacht te gaan met pijl en boog.  Of om via een lokale gids een praatje te maken. Daarna gaat de rit verder naar de Datogastam. Ook door deze vriendelijke mensen worden we gastvrij ontvangen. Ze laten graag zien hoe het leven is in hun kleine gemeenschap.

 

Rhotia Valley Tented Lodge in Karatu. Volpension.

 

Dag 5    SERENGETI NATIONAL PARK dag I

Tijd voor het beroemdste wildpark ter wereld, het Serengeti National Park. Met zijn vele verschillende soorten dieren en meer dan 500 vogelsoorten is het park uniek in zijn soort. Vele beroemde natuurdocumentaires zijn hier opgenomen. We maken een redelijk lange, ongeveer 3 uur durende, maar boeiende tocht dwars over de savannes. Hier krijg je het echte Afrika-gevoel! Hoe dieper Serengeti ingereden wordt, hoe meer wild er te zien is. Meer over Serengeti National Park.

 

Kenzan Central Tented Camp in Serengeti. Volpension.

 

Dag 6   SERENGETI NATIONAL PARK dag II

De hele dag gamedrives in Serengeti NP met de vele “kopjes” waarop de leeuwen goed uitzicht hebben over de vlakte. Is er interesse voor een “early morning gamedrive”, dan kan dat uiteraard geregeld worden. We vertrekken dan heel vroeg en bij terugkomst staat het ontbijt klaar.

 

Kenzan Central Tented Camp in Serengeti. Volpension.

 

Dag 7   NGORONGORO KRATER

Na het ontbijt vertrekken we naar Ngorongoro, waar we afdalen in de 600 m diepe krater. De Ngorongoro krater is de grootste vulkaankrater ter wereld en heeft een enorme concentratie aan wildleven op een relatief kleine oppervlakte. Hoewel er een portie geluk voor nodig is spotten we hier hopelijk één van de lastigst te vinden dieren van de Big Five, de neushoorn! Meer over de Ngorongoro krater.

 

Rhino Lodge in Ngorongogo. Volpension.

 

Dag 8    FIETSTOCHT EN WANDELING IN MTO WA MBU

Op een half uurtje rijden bevindt zich de “fietsenstalling” waar voor ons allemaal een fiets klaar staat. Een heel speciale ervaring om op de fiets door het Afrikaanse landschap te rijden. Het traditionele dorpje Mto wa Mbu ligt in een groene omgeving vlakbij Lake Manyara. We zullen hier hartelijk ontvangen worden door de plaatselijke bevolking en een bijzonder kijkje krijgen in het alledaagse Tanzaniaanse leven.

 

Tarangire River Camp. Volpension.

 

Dag 9    TARANGIRE NATIONAL PARK

Eén van de mooiste parken is toch wel Tarangire National Park met de eeuwenoude Baobab bomen en Sausages Trees. Na een uurtje wordt de gate bereikt en kan er gedurende een groot gedeelte van de dag genoten worden van de natuur en uiteraard van al het wild. Er zijn grote kuddes olifanten, giraffen, vele soorten antilopen en leeuwen te vinden. In de loop van de middag zit het er helaas op en gaat de rit weer richting de accommodatie in Arusha. Meer over het Tarangire National Park.

 

Planet Lodge Airport in Arusha. Halfpension.

 

Dag 10    TRANSFER NAAR HET VLIEGVELD

 

Praktische informatie en kosten

Praktische informatie en kosten (H2)

 

Hoogtepunten:

 • Napuru waterval
 • Lake Manyara National Park
 • Bezoek aan de Hadzabe en Datoga stam
 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro krater
 • Mto wa Mbu
 • Tarangire National Park

 

Reissom:

3600 USD per persoon o.b.v. 2 personen.

2900 USD per persoon o.b.v. 4 personen.

 

Inbegrepen

 

 • Alle accommodaties zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Landcruiser met opklapbaar dak
 • Chauffeur/gids als ook de brandstof
 • Alle entreegelden
 • Water tijdens de safari
 • Alle transfers

 

Niet inbegrepen

 

 • (inter)continentale vluchten
 • Visakosten
 • Drankjes
 • Persoonlijke verzekering met werelddekking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

 

Routekaart

10-daagse safari Tanzania

Vragen?

Heb je interesse in deze 10-daagse luxe safari Tanzania? Of heb je andere vragen?

Neem contact op >