15-Daagse Budget Safari Tanzania

In 15 dagen tijd bezoek je een aantal van de beste natuurparken van Tanzania, maak je ontelbare gamedrives (grote kans op de Big 5!) en leer je de bijzondere lokale bevolking van dit intrigerende land kennen. Ook onze budget safari’s zijn kleinschalig en heel persoonlijk van opzet. Onze ervaren privégids neemt je mee voor een onvergetelijke ervaring en weet altijd de nog onontdekte plekken te vinden. Om alle indrukken te verwerken en te relaxen zal het laatste gedeelte van de vakantie worden doorgebracht op het prachtige eiland Zanzibar,

 

Dit voorstel is inclusief accommodaties en alle transfers. Het is een voorbeeld van een budget safari zoals wij deze uitvoeren.

 

 

Liever een safari op maat? Neem dan contact met ons op.

 

Reisbeschrijving

 

Dag 1    AANKOMST

 

Aankomst op Kilimanjaro airport. Je wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Tanzania Safari Tour. Na de kennismaking en het inladen van de bagage rijden we naar de accommodatie.

 

Nyumbani Hostel te Arusha. 1 x 2 pers. kamer met en-suite badkamer. B&B.

Dag 2    WANDELING NAPURU WATERVAL

 

Om eerst wat te acclimatiseren voordat de safari begint en wat meer van de omgeving van Arusha te zien maken we een leuke wandeling naar de Napuru waterval. Het eerste gedeelte gaat met de auto, waarna we te voet verder gaan dwars door de natuur. We steken onderweg regelmatig het riviertje over. Aangekomen bij de waterval kunnen we even lekker genieten van de prachtige omgeving en hebben we tijd om onze meegenomen lunch te nuttigen.

 

Nyumbani Hostel in Arusha. 1 x 2 pers. kamer met en-suite badkamer.  Halfpension.

Dag 3   MANYARA NATIONAL PARK

 

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma. Na zo’n 3 uur rijden is het bosrijke Lake Manyara National Park bereikt. Het is een relatief klein park, dat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, de vele bavianen en de leeuwen die soms in bomen liggen te chillen. De natuur is afwisselend en bestaat uit oerwoud, beekjes, open graslanden en uiteraard uit het meer, waar zich veel vogelsoorten bevinden. Meer over Lake  Manyara National Park.

 

Haven Nature Camp in Karatu. 1 x 2 pers. medium luxury tent.  Volpension.

Dag 4   HADZABE EN DATOGA STAM

 

Vanochtend staan we vroeg op voor een bezoek aan de Bosjesmannen (Hadzabe stam) in Lake Eyasi. Het is geen comfortabele rit, maar meer dan de moeite waard. We krijgen de mogelijkheid samen met hen op jacht te gaan met pijl en boog.  Of om via een lokale gids een praatje te maken. Daarna gaat de rit verder naar de Datogastam. Ook door deze vriendelijke mensen worden we gastvrij ontvangen. Ze laten graag zien hoe het leven is in hun kleine gemeenschap.

 

Haven Nature Camp in Karatu. 1 x 2 pers. medium luxury tent.  Volpension.

Dag 5    NGORONGORO KRATER

 

Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het Ngorongoro gebied, waar er wordt afgedaald in de 600 m diepe krater. Hoewel er een portie geluk voor nodig is wordt hier waarschijnlijk één van de lastigst te vinden dieren van de Big Five gespot, de neushoorn! Maar ook het overige wild is in overvloed aanwezig, want er leven veel dieren op deze relatief kleine oppervlakte. In de loop van de middag wordt de krater verlaten en is het nog zo’n 2 uur rijden naar het verblijf in Serengeti. Een boeiende tocht dwars over de savannes met hier en daar een Maasai dorpje, waarvan je het echte Afrika-gevoel krijgt! Meer over de Ngorongoro Krater

 

Resthouse in Serengeti. 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.

Dag 6   SERENGETI NATIONAL PARK dag I

 

Tijd voor het beroemdste wildpark ter wereld, het Serengeti National Park. Met zijn vele verschillende soorten dieren en meer dan 500 vogelsoorten is het park uniek in zijn soort. Vele beroemde natuurdocumentaires zijn hier opgenomen. Er leven enorm veel dieren en de leeuwenpopulatie is groot. Hyena’s met hun enorm sterke kaken eten graag de kadavers op welke achtergelaten zijn. De luipaarden, cheetah’s, kudu’s, dikdiks, buffels, olifanten, giraffen, de servals, al deze dieren en nog vele anderen maken een bezoek aan de Serengeti onvergetelijk. Meer over Serengeti National Park.

 

Resthouse in Serengeti. 1 x 2 pers. kamer.  Volpension.

Dag 7   SERENGETI NATIONAL PARK dag II

 

Een groot gedeelte van de dag  gamedrives in Serengeti NP met de vele “kopjes” waarop de leeuwen goed uitzicht hebben over de vlakte. Wees bij de acacia bomen extra alert, wie weet houdt er zich een luipaard of cheetah schuil! In de loop van de middag zal er helaas afscheid moeten worden genomen van al het wild en wordt er via het Ngorongoro gebied teruggereden naar de bewoonde wereld.

 

Crater Rim View. 1 x 2 pers. kamer.  Vol pension.

Dag 8    FIETSTOCHT EN WANDELING IN MTO WA MBU

 

Op een half uurtje rijden bevindt zich de “fietsenstalling” waar voor ons allemaal een fiets klaar staat. Een heel speciale ervaring om op de fiets door het Afrikaanse landschap te rijden. Het traditionele dorpje Mto wa Mbu ligt in een groene omgeving vlakbij Lake Manyara. We zullen hier hartelijk ontvangen worden door de plaatselijke bevolking en een bijzonder kijkje krijgen in het alledaagse Tanzaniaanse leven. Na al deze indrukken brengt de auto ons naar het verblijf in het laatste wildpark, Tarangire NP.

 

Resthouse in Tarangire.  1 x 2 pers.kamer.  Volpension.

Dag 9    TARANGIRE NATIONAL PARK

 

Eén van de mooiste parken is toch wel Tarangire National Park met de eeuwenoude Baobab bomen en Sausages Trees. Omdat het verblijf in het park staat kan er direct worden gestart met de gamedrive. Gedurende een groot gedeelte van de dag kan er worden genoten worden van de natuur en uiteraard van al het wild. Er zijn grote kuddes olifanten, giraffen, vele soorten antilopen en leeuwen te vinden. In de loop van de middag zit het er helaas op en gaat de rit weer richting de accommodatie in Arusha. Meer over het Tarangire National Park.

 

Nyumbani Hostel in Arusha.  1 x 2 pers. kamer.  Diner en ontbijt.

Dag 10-15    NAAR ZANZIBAR

Voor de vlucht naar Zanzibar worden jullie vanmorgen naar het vliegveld gebracht door Planet Airport Lodge. Bij aankomst staat de chauffeur van Sunshine Hotel jullie op te wachten en brengt jullie naar de accommodatie waar het relaxen kan beginnen.

 

Bellevue Guesthouse. 1 x 2 pers. kamer. B&B

Dag 15 TRANSFER NAAR HET VLIEGVELD

 

Praktische informatie en kosten

Hoogtepunten:

 • Napuru waterval
 • Lake Manyara National Park
 • Bezoek aan de Hadzabe en Datoga stam
 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro krater
 • Mto wa Mbu
 • Tarangire National Park

 

Reissom:

2690 USD per persoon o.b.v. 2 personen.

2050 USD per persoon o.b.v. 4 personen.

 

Inbegrepen

 

 • Alle accommodaties zoals beschreven
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Landcruiser met opklapbaar dak
 • Chauffeur/gids als ook de brandstof
 • Alle entreegelden
 • Water tijdens de safari
 • Alle transfers

 

Niet inbegrepen

 

 • (inter)continentale vluchten
 • Visakosten
 • Drankjes
 • Persoonlijke verzekering met werelddekking
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

 

Routekaart

10-daagse safari Tanzania

Vragen?

Heb je interesse in deze 15-daagse budget safari Tanzania? Of heb je andere vragen?

Neem contact op >