3-Daagse beklimming Mount Meru

Mount Meru is de tweede hoogste berg van Tanzania met een hoogte van 4566 meter en ligt in Arusha National Park. Trekkings starten bij Momela Gate dat in het park ligt. Hier maak je kans op een ontmoeting met wildleven zoals buffels en olifanten. Daarom gaat er een gewapende ranger mee. Mount Meru wordt minder intensief beklommen dan de Kilimanjaro, maar onderschat het niet want het is een pittige klim! Er is maar één route en er wordt gezamenlijk overnacht in hutten.

De porters dragen het meeste van de bagage. Deze mag niet zwaarder dan 15 kg wegen. Het is prettig voor de dragers als de bagage in een dufflebag aangeleverd wordt. Zelf draag je een dagrugzakje met je lunchpakket, enkele liters water, eventueel wat energierepen en wat kleding voor het geval het warmer of kouder wordt.

 

Routebeschrijving

 

Je wordt na het ontbijt naar de Momela Gate gebracht. Hier aangekomen moeten eerst alle formaliteiten afgerond worden (vergeet een kopie paspoort niet!) Ook wordt de bagage gewogen en verdeeld over de dragers. Intussen kan het lunchpakket genuttigd worden. Daarna begint de klim.

 

Luister goed naar de adviezen van de gids. Tenslotte heeft hij alle ervaring!

 

 Dag 1 : Momela Gate-Miriakamba Hut

1500 – 2500 meter (5 tot 7 uur)

We lopen door een tropisch regenwoud wat zo nu en dan goed te merken is. Er gaan twee routes naar Miriakamba Hut, een langer pad en een korter pad. Op de heenweg kiezen de gidsen vaak voor het langere pad. Onderweg kom je langs bergstroompjes en watervallen. Aangekomen bij Miriakamba Hut staat een heerlijke maaltijd klaar.

 

Dag 2: Miriakamba Hut–Saddle Hut

2500 – 3570 meter  (3-5 uur)

Na een voedzaam ontbijt vervolgen we de tocht. Het wordt een steile, zigzaggende klim door o.a bossen en savannes. Vergeet onderweg vooral niet te genieten van de prachtige natuur! Bij Mwongo ma Tembo (rug van de olifant) is er tijd voor een korte pauze. Na aankomst bij Saddle Hut kan er nog een stukje verder geklommen worden naar de top van “little Meru”. Deze ligt op een hoogte van 3820 meter. Daarna dalen we weer af naar Saddle Hut. Dit doen we om het lichaam te laten wennen aan de hoogte. Uiteraard worden we ook vandaag goed verzorgd door de kok!

 

Dag 3: Saddle Hut–top Mount Meru–Saddle Hut-Arusha. 

3570 – 4566 – 1400 meter (12-14 uur)

Dit wordt een spannende en zware dag. Rond middernacht word je wakker gemaakt en krijg je een licht ontbijt. Daarna beginnen we aan de steile klim naar de top van Mount Meru. Een redelijk groot gedeelte gaat over de vrij brede kraterwand. Bij helder weer geniet je van een prachtige zonsopgang en heb je mooi zicht op Arusha en Mount Kilimanjaro. Na van het uitzicht en de prestatie te hebben genoten dalen we af naar Saddle Hut voor het ontbijt. Daarna gaat de tocht verder omlaag terug naar Momela Gate. Hier staat de chauffeur weer te wachten en gaat het richting de accommodatie voor een heerlijke verfrissende douche.

 

Kosten 3-daagse beklimming Mount Meru

De prijs voor deze beklimming is 700 USD per persoon o.b.v 2 personen.

De prijs voor deze beklimming is 600 USD per persoon o.b.v 4 personen.

 

Paklijst

 

Mount Meru trekking boeken of vragen?

 

Neem contact op >

Beklimming Mount Meru