Arusha National Park

Het contrast met de drukte en chaos van de stad Arusha kon niet groter zijn. Vlakbij deze stad ligt het kleine maar bijzonder mooie en gevarieerde Arusha National Park.

Het park wordt gedomineerd door Mount Meru, een 4566 meter hoge vulkaan met een spectaculaire krater én de tweede hoogste berg van Tanzania. Ook de Ngurdoto krater en de serene Momella meren liggen in het Arusha National Park. De natuur in het park is heel divers en bevat regenwouden, acaciabossen en ontelbare tropische planten.

Wildleven in het Arusha National Park

In het Arusha National Park leven kleine roofdieren zoals buffels, giraffen en zelfs olifanten. De zwart-witte colobus apen kunnen de bezoekers prima observeren terwijl ze in de boomtoppen van tak naar tak slingeren. Bij de Momella meren zijn veel vogels en regelmatig ook flamingo’s te spotten. Onder leiding van een ranger krijg je de kans een wandeling naar de waterval te maken, waarbij de kans groot is dat onderweg giraffen en buffels van dichtbij te zien zijn.

Activiteiten

Een van de populairste activiteiten in het Arusha park is de beklimming van Mount Meru. Een bijzondere ervaring met spectaculaire uitzichten die misschien minder bekend is dan de Kilimanjaro beklimming, maar er zeker niet voor onderdoet. Ook kun je prachtige wandelingen maken of een kanotocht op de Momella meren.

Het Arusha National Park bezoeken?

Ga met ons mee op een van onze bijzondere safari’s inclusief privégids.

Neem contact op

Bekijk onze safari’s

Lees reviews van onze gasten