Nederlands English

Beklimming Kilimanjaro

januari 2014

Samen met een vriend van me had ik "last minute" het plan opgevat om de Kilimanjaro te gaan beklimmen in januari 2014. Twee weken van tevoren enkele offertes opgevraagd, en Tanzania Safari Tour bleek de goedkoopste, zonder dat er naar ons idee aan kwaliteit werd ingeboet. Mary wekte een betrouwbare indruk en was in de aanloop er naar toe makkelijk te bereiken om duidelijk advies te geven.


De reis zelf was prima geregeld. We werden keurig opgehaald op het vliegveld, en ook de door Mary geboekte lodge was uitstekend. Gids Rogati kwam de avond ervoor om ons te briefen.


De beklimming zelf was een geweldig avontuur. De eerste vier dagen zijn relatief niet zo zwaar, en loop je door prachtige natuur. We deden de Marangu route waarbij je slaapt in houten hutten, die waren prima. Het eten onderweg is ook goed: veel, gevarieerd en lekker. Dag 5 is echter heel pittig. Je start eigenlijk al rond middernacht, dus heb je nauwelijks geslapen na dag 4. Vervolgens bereikten we na 7,5 uur de top, dat geeft natuurlijk een geweldig gevoel. Je zit alleen op z'n hoogte dat je de laatste paar honderd hoogtemeters half versufd meemaakt. Maar goed, we hebben het gehaald! De weg terug was minstens zo zwaar: je bent uitgeteld maar moet terwijl het behoorlijk warm aan het worden is nog een uur of vier terug lopen. Dan mag je twee uur rusten en moet je weer drie uur doorlopen naar het volgende kamp. De volgende dag is de laatste dag, en eindig je die avond weer in de lodge voor een welverdiende warme douche.


Ik kan Tanzania Safari Tour zeker aanbevelen; we hebben genoten!


Mary, dank voor deze prachtige reis en de uitstekende organisatie!


Constantijn