Wandelen in Endallah

Ter afwisseling van de safari’s bieden we de mogelijkheid om een paar fantastische wandelingen te maken in het authentieke dorpje Endallah en omgeving. Bij het dorpje Karatu slaat de auto af richting Endallah. Na enige tijd stopt de auto bij Lambo Hill en is het de bedoeling om samen met de lokale gids de laatste 8km te wandelen. Met schitterende vergezichten links en rechts zitten deze kilometers er ongemerkt zo op. Is het toch te ver dan kan men altijd weer door de auto worden opgepikt. 
Eenmaal in het dorpje aangekomen kan ervaren worden hoe men hier leeft, woont en werkt. De bevolking behoort merendeels tot de Iraqw stam en leeft grotendeels van wat het land opbrengt. Soms is het mogelijk om bij een Tanzaniaans gezin te overnachten.

Op dag 2 staat een wandeling gepland naar de hyena cave. Dit is een redelijk pittige wandeling, maar erg mooi dwars door de bananenplantages en ongerepte natuur. Af en toe kan er een praatje gemaakt worden met degenen die hun stukje grond aan het bewerken zijn of met ezeltjes wat water proberen te vervoeren. Omdat tijdens de wandeling over wat flinke stenen geklauterd moet worden en het hier en daar wat glibberig kan zijn, is deze wandeling niet voor iedereen geschikt en zal men goed ter been moeten zijn.

Op dag 3 kan er naar het viewpoint worden gelopen. Gezeten op een rots biedt dit een magnifiek uitzicht over Lake Manyara. Deze wandeling stijgt geleidelijk en is redelijk vermoeiend, maar er is geen haast en het is voor iedereen die goed ter been is prima te doen. Zo nu en dan zullen er bewoners passeren met of zonder koeien.
Is er op een van deze dagen nog genoeg tijd en energie over dan kan allicht het dorpje bezocht worden en kan er wat gedronken worden in het plaatselijke cafeetje.